G3258 ile GTA V Çalışır Mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Overclock yapmayı biliyorum. Yorumunuz beni biraz da olsa rahatlattı. İ3 alacak kadar bütçem maalesef yok. Peki verdiğiniz bu bilgiler kesin mi ? :)

1 hafta sonra oyun çıkınca youtube'a G3258 kullanan kullanıcıların GTA V oyun inceleme video'ları yavaş yavaş düşer, o zaman görürüz. G3258'in ömrü ne zaman doldu? i3-4160'dan daha sonra çıktı işlemci ve G3258'in kullandığı soğutma ile i3-4160'ın soğutması aynı değil. Stok fan ile overclock işlemi yapanlar var.

Maalesef işlemci soğutucuyu almış bulunmaktayım. Bu yüzden G3258'e yöneliyorum tekrardan.
1-2 sene sonra tekrar değiştirmek zorunda kalacaksın emin ol. Yeni oyunlar çıkacak. Ekran kartın yetmeyecek. Kartı değiştireceksin, bu sefer de işlemci yetmeyecek.

Peki aldığınız G3258 istediğiniz performansı vermezse ? Olasılıkları göz önünde bulundurun. Her işlemci aynı performansı veremeyebilir.

1-2 sene sonra tekrar değiştirmek zorunda kalacaksın emin ol. Yeni oyunlar çıkacak. Ekran kartın yetmeyecek. Kartı değiştireceksin, bu sefer de işlemci yetmeyecek.

Peki aldığınız G3258 istediğiniz performansı vermezse ? Olasılıkları göz önünde bulundurun. Her işlemci aynı performansı veremeyebilir.

Zaten seneye YGS sınavım var. Sadece bu yaz için bir sistem topluyorum. Ekran kartını R9 270 alacağım ve 1-2 sene daha bana yeteceğine inanıyorum.

1 hafta sonra oyun çıkınca youtube'a G3258 kullanan kullanıcıların GTA V oyun inceleme video'ları yavaş yavaş düşer, o zaman görürüz. G3258'in ömrü ne zaman doldu? i3-4160'dan daha sonra çıktı işlemci ve G3258'in kullandığı soğutma ile i3-4160'ın soğutması aynı değil. Stok fan ile overclock işlemi yapanlar var.

Yani iyi bir soğutmayla G3258'den iyi bir performans alırım diyorsunuz ?

Evet youtube'daki video'ları incelersen 4,8GHz'e overclock yapıp oyun oynayanlar var. Hatta burada bir arkadaş burada 5GHz'i geçmişti o işlemciyle ama bana göre o kadar zorlamaya gerek yok. 4.0-4.2GHz'e overclock yaparak i3'den daha iyi sonuçlar elde edersin oyunlarda.

Bence minimum 4460 almalısın. Artık güncel oyunlar çift çekirdek düşmanı oldu. İleride bu G3258 unutulabilir. Yani devir dört çekirdek devri.
Unutulabilir dedim yanlış anlaşılmasın. Yani bu işlemci için oyunlarda yama yapılması bırakılabilir.

Recep Baltaş gerekli incelemeyi yapacağını belirtmişti. O inceleme yapınca performansını görürüz.

Bence minimum 4460 almalısın. Artık güncel oyunlar çift çekirdek düşmanı oldu. İleride bu G3258 unutulabilir. Yani devir dört çekirdek devri.

Evet çift çekirdek devri bitiyor ama senin bahsettiğin çift çekirdekli işlemciler 10-15 sene önceki Core2Duo'lar, Pentium D'ler. G3258'in içinde bu işlemciler içindekilerden en az 2 kat daha fazla taransistör bulunuyor. Dolayısıyla PentiumD, Core2Duo'lar 2 çekirdekliyse bu işlemci aslında 4 çekirdekli sayılır o işlemcilere göre.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı