G3258 İşlemciye O.C İçin En Uygun Anakart

Gayet kolay bir işlem OC 1-2 video izleyin kolayca yapılabilecek bir işlem :).

Sorun ekran kartından ziyade o işlemci sadece OC yapılınca işe yarayabilecek bir işlemci. Ama o kart ile 3.7GHZ civarı yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

İnanın korkulacak bir yanı yok OC' un zaten o seviyede voltajla oynamanıza gerekde yok :). Sadece BIOS' a girip çarpanı arttırıp kaydedip çıkacaksınız ve yaklaşık 15-20dk kadar stres teste sokucaksınız işlemciyi hiçbir hata almaz iseniz işlem sağlıklı ve stabil demektir.

yusuf-5896 Atılır da bu kadar mı atılır be kardeşim?
ASUS H81M-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI&DVI Anakart

Bende bu anakart ve G3258 işlemci var. Ben sizin iyiliğiniz için söyledim. Ben O.C işlemini manuel olarak yaptım. Ama 4.0 GHZ'ye çıkamadım bir türlü. 1.3 Volt verince 3.9 GHZ gayet stabil bir şekilde çalışıyor. Ama 4 ve üstünü göremedim. (Gözümü karartıp 1.5 Volt verdiğimde bile geçmedi.) Bir arkadaş 1.35 Volt ile 4.4 GHZ'de çalıştırıyor. Onun anakartı Z97 ben o yüzden Z97 almanı tavsiye ettim. Yani atmasyon söylemedim. Yoksa bende biliyorum H81 ile bu işlemcinin O.C yapıldığını.

ASUS H81M-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI&DVI Anakart

Bende bu anakart ve G3258 işlemci var. Ben sizin iyiliğiniz için söyledim. Ben O.C işlemini manuel olarak yaptım. Ama 4.0 GHZ'ye çıkamadım bir türlü. 1.3 Volt verince 3.9 GHZ gayet stabil bir şekilde çalışıyor. Ama 4 ve üstünü göremedim. (Gözümü karartıp 1.5 Volt verdiğimde bile geçmedi.) Bir arkadaş 1.35 Volt ile 4.4 GHZ'de çalıştırıyor. Onun anakartı Z97 ben o yüzden Z97 almanı tavsiye ettim. Yani atmasyon söylemedim. Yoksa bende biliyorum H81 ile bu işlemcinin O.C yapıldığını.
Bazı forumlarda H81 ile 4.8 Ghz hızına çıkanlar var. Bu işlemciye bağlı bir şey.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı