G3258 max. sıcaklık değeri nedir?

Nıtroax

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar G 3258 işlemci Prime 95 testinde en yüksek kaç derece kabul edilebilir? İkinci sorum neden, ASUS anakartlar da ki işlemci sıcaklığıyla çekirdek sıcaklığı farklıyken MSİ Anakartlarda işlemci sıcaklığıyla çekirdek sıcaklığı aynı? Örnek verecek olursam G 3258 işlemci Asus anakartta Prime 95 testinde işlemci sıcaklığı 50 derece çekirdek sıcaklığı 90 derece ama bir diğer anakartta yani MSİ'de aynı test de işlemci sıcaklığı 75 derece iken çekirdek sıcaklığı da 75 derece. Bana bu detaylı bir şekilde açıklayabilecek usta bilginlerden rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ban yediğim için cevap yazamadım. Raporlama hatası falan değil buraya gelip AIDA64 programı ile ASUS anakart kullanan kişilerin koyduğu rapor Cpu sıcaklığı 50 derece iken çekirdek sıcaklıkları 90 derece MSİ anakartlar da ise Cpu sıcaklığı 75 derece iken çekirdek sıcaklığı da 75 derece Prime 95 testinde overclock yapılmış hali bana bunu açıklıycak kişiler lazım.

Kardeşim bende aynı sorunu yaşıyorum çok ısınıyor 80 üstü riskliymiş. İkimizinde güzel bir soğutucu almamız lazım :/ Stock Fan ile 4.2 Ghz'de Boşta 57 yükte 71 oluyor düşün halimi

Dostum ben stok fan kullanmıyorum 3 bakırlı kaliteli bir soğutucum var. Burdaki problem ASUS anakartın çıkardığı değerle MSİ anakartın çıkardığı değerin farklı olması ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.

Bu sitede o kadar overclock ustaları var bir tanesi sorumu cevaplamadı demek ki kimse bilmiyor bunun cevabını şaşırdım.

Dostum technopat G3258 overclock da Prime 95 ile test edildiğin de cpu sıcaklığı 50 derece çekirdek sıcaklığı 90 dereceleri buluyor tam yükte bu sadece o video için geçerli değil h81 chipsetli ASUS anakartlar da cpu sıcaklığı tam yükte çok düsük çekirdek sıcaklığı çok yüksek MSİ anakartlar da ise cpu sıcaklığıyla çekirdek sıcaklıkları aynı mesela benim ki tam yükse MSİ anakart ile cpu sıcaklığı 72 derece çekirdek sıcaklığıda 72 derece benim anlamadığım olay da burda zaten ASUS anakartların overclock potansiyeli daha mı iyi ?

Ama şöyle bir gerçekte var ASUS anakart 1.400v da 4.4ghz de çalışıyorsa aynı değer de MSİ anakart da 1.300v da çalışıyor hatta bunun biraz daha altın da MSİ anakartlar daha az voltaj ihtiyacı duyuyor. Bur da overclock ustaları var ama bir tanesi sorumu cevaplayamadı püf:)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı