G3258 Mi Q9550 Mi?

Anakart ve işlemcileri satsam açıkçası denk gelecekler hemen hemen. Performans kaybım mı olur yoksa kazancım mı olur bunu merak ediyorum. Gtx 960'da darboğaz yaşıyorum GTA V'de. O yüzden böyle bir düşünceye girdim. G3258 de istemiyor canım 2 çekirdekli olduğu için. Asus H81M-Plus, İ3 4160 nasıl bir tercih olur bu ikisini satıp? Gtx 960 kullanacağım.

Anakart ve işlemcileri satsam açıkçası denk gelecekler hemen hemen. Performans kaybım mı olur yoksa kazancım mı olur bunu merak ediyorum. Gtx 960'da darboğaz yaşıyorum GTA V'de. O yüzden böyle bir düşünceye girdim. G3258 de istemiyor canım 2 çekirdekli olduğu için. Asus H81M-Plus, İ3 4160 nasıl bir tercih olur bu ikisini satıp? Gtx 960 kullanacağım.
Öncelikle dar boğaz yaşaman normal çünkü kimse yanlış anlaşılmasın ancak eşeğe altın semer vurmuşsun. Gelelim sistem değiştirmene H81M-Plus gayet güzel bir anakart hem USB 3.0 destekli olmasın dan hem de BIOS güncellenmesi durundan gayet iyi bir anakart orta bütçeli bir sisteme. Ben de H81M-Plus , i5 4460 ve EVGA GTX 960 SSC kullanıyorum ve memnun'um ancak PSU da önemli onu da belirtmek isterim.

Cooler Master GX650 var o konuda sıkıntı yok. Ekran kartını bu sisteme alınmayacak bir kart aldığımı bende biliyorum. İlerde sistem değiştirmek istediğimde bir daha ekran kartı almamak için bunu aldım. Hazır karne indirmindeyken 700 TL'ye Gtx 960 sahibi oldum. Yoksa 750 Ti alacaktım normalde.
Hiç bir oyunda darboğaz yaşamıyorum yine de. İşlemci O.C'lu olduğu için herhalde ama Gta V'te işlemci altından kalkamıyor kartın. Grafikli şekilde yolları olmayan bir oyun oynuyorum :)

Sana tavsiyem İ5-4460 almandan yana olur. Biraz paranı biriktir öyle yap ama istersen İ3' de alabilirsin.
i3+b85.PNG

Windows 10'u bekliyorum şimdilik. Işlemci kullanımı azaltılacak deniyor. Kartımda Dx 12. Merak ediyorum açıkçası. Cpu o.c'lu olduğu için darboğaz çok ileri seviyelerde değil çünkü. %95-%99 arası kullanılıyor GPU. Belki bir umut Windows 10 ile düzelebilir, siz ne dersiniz?
Cpu'nun zorlanmasında değilim ben. Belli bir zaman oynadıktan sonra yollar gitmese yeter. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı