G3258 O.C (4.5 GHz) vs i5 4460

Daha fazla  
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. G3258 alırsam R9 290X darboğaz yapar mı? Recep Baltaş'ın videolarını izledim ama tam emin olamadım. Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
R9 290X çok güçlü bir kart. İ5 4460 daha iyi bir seçim olacaktır.

G3258 ucuz fiyatına rağmen overclock edildiğinde yüksek performanslara ulaşabiliyor fakat darboğaz sorunu yaratabiliyor bu yüzden uzun süreli sistem kullanacaksan tavsiyem i5 4460'tan yanadır. Fakat ben overclock da yapacağım diyorsan i5 4690k'yı önerebilirim.

G3258 fiyatına göre iyi bir işlemcidir, yüksek modellerle karşılaştırmak hata olur. 4.5 GHZ'de alacağınız işlemcinin verimli çalışabileceği bile kesin değil. R9 290X'te darboğaz kesinlikle olur, zaten o karta o parayı verebiliyorsanız işlemciden kısılmaz. O karta o parayı verebiliyorsanız da GTX 970'den başkası tercih edilmez.

G3258 tam bir f/p ürünü ancak bazı arkadaşların unuttuğu bir yer var; çift çekirdekli bir işlemci. Tek çekirdek üzerinde i5 işlemcilere yaklaşsa bile oyunlarda sıkıntı yaratabiliyor. Güçlü ekran kartlarına darboğaz yapması da cabası. Sistemden tam performans elde etmek için en az i5 4460 alınmasını tavsiye ediyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı