G3258 Sistem Toplama

Aybers

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar, yeni oyunları oynamak için yeni bir bilgisayar istiyorum ama ne yapacağıma emin değilim.
Öncelikle sitedeki Intel Pentium G3258 işlemcili bilgisayarı toplamak istiyordum ancak çekirdek sorun olur mu? Karar veremedim çünkü yeni oyunların ne isteyeceğini bilemem. Boşuna işlemciyi bir daha değiştirmek zorunda kalırım diye korkuyorum.
Böyle başka rehberlere baktım ve genel olarak Intel Core i5 4460 3.2 ghz işlemci öneriliyor fakat benim işlemcim IntelCore i3 2100 3.1 ghz çok fark olur mu? 700tl'lik i5 almalı mıyım karar veremedim.
Eğer i3 Gta5, tombraider vs. gibi oyunları sıkıntı yaşatmaz diyorsanız ekran kartı önerisi bekliyorum. 8gb ram zaten olacak yanında kaç watt güç adaptörü gerktiğinide yazarsanız sevinirim.

Şu Intel Pentium G3258 hakkında detaylı bilgi alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aklı olan G3258 almasın GTA5 de kasma hat safada. Ama tabi diğer oyunlarda kasma yok. Kullandığım ekran kartımamı bağlı bilmiyorum ama her türlü ayarı denedim. Ekran kartım HD7950. Güzel bir kart ama işlemci yüzünden kasma yaşıyorum. G3258 yerine en az İ3 4130 tercih edilmeli.(y) Bide sendeki işlemci ile önce bi dene ama bir yerde sağlam bir ekran kartı bulmalısın. Sendeki işlemcide kötü bir işlemci değil yani.:)

G3258 sanılanın aksine performanslı bir işlemdir ama ne kadar performanslıda olsa GTA5 gibi işlemci düşmanı oyunlarda %100 cpu kullanımı ile oyunda takılamalar yaşatabilir. Onun dışında performans olarak i3 4160 nın bir tık gerisindedir ama doğru anakartla yapılan overclock ile i3 4160'ın üstünde bir performans alabilirsiniz. Technopat'ta bu işlemci ile Titan X kullanılıp oyun performansları test edilmiştir. Bence küçümsenecek bir işlemci değildir. Boyundan büyük işler yapıp fiyatına göre verdiği performans ile kısıtlı bütçelerde alınabilecek bir işlemcidir.

G3258 sanılanın aksine performanslı bir işlemdir ama ne kadar performanslıda olsa GTA5 gibi işlemci düşmanı oyunlarda %100 cpu kullanımı ile oyunda takılamalar yaşatabilir. Onun dışında performans olarak i3 4160 nın bir tık gerisindedir ama doğru anakartla yapılan overclock ile i3 4160'ın üstünde bir performans alabilirsiniz. Technopat'ta bu işlemci ile Titan X kullanılıp oyun performansları test edilmiştir. Bence küçümsenecek bir işlemci değildir. Boyundan büyük işler yapıp fiyatına göre verdiği performans ile kısıtlı bütçelerde alınabilecek bir işlemcidir.
Bence artık alınabilecek bir işlemci değil. Bide o ekran kartıyla nasıl o oyunları oynadılar hayret. Birşey demiyorum. Ben 4.4 GHz'ye 1.375 Volt ile çıktım ve GTA5 açtım durum aynı. Ama dediğim gibi diğer oyunlarda sıkıntı yok.

Bence artık alınabilecek bir işlemci değil. Bide o ekran kartıyla nasıl o oyunları oynadılar hayret. Birşey demiyorum. Ben 4.4 GHz'ye 1.375 Volt ile çıktım ve GTA5 açtım durum aynı. Ama dediğim gibi diğer oyunlarda sıkıntı yok.
Hocam şahsen yine Technopat'ın özel olarak incelediği GTX 750 Ti ve G3258 ile Gta5 testlerinde High-Very High 1920*1080 çözünürlükteki bencmark sonuçlarında 40-60fps arası sonuç elde edilmiştir. Tabi anakart olsun ram olsun hepsinin etkisi var ama demek istediğim ise şudur: Genel olarak kasa içi bileşenler iyi olduğunda çok iyi sonuçlar veren bir işlemcidir ve fiyatıda performansına göre çok iyidir.

Hocam şahsen yine Technopat'ın özel olarak incelediği GTX 750 Ti ve G3258 ile Gta5 testlerinde High-Very High 1920*1080 çözünürlükteki bencmark sonuçlarında 40-60fps arası sonuç elde edilmiştir. Tabi anakart olsun ram olsun hepsinin etkisi var ama demek istediğim ise şudur: Genel olarak kasa içi bileşenler iyi olduğunda çok iyi sonuçlar veren bir işlemcidir ve fiyatıda performansına göre çok iyidir.
Sen ne dersen öyle olsun kardeşim. Kullanılmadan anlaşılmaz. Sende kullan nasıl birşey olduğunu gör. En azından ben kullandım bir ay etmeden sistemi sattım gitti. Memnun kalmadım.

Şöyle bir bilgisayar düşündüm hdd az derseniz bana kesinlik ile yeter
Screenshot_2.png

Ve şöyle bir bilgisayarı kaç lira ya satabilirim en fazla parayı nereden alabilirim yani sahibinden,gitti gidiyor gibi mi? yoksa herhangi bir bilgisayarcı mı?

-ATİ READON HD 4650
-INTEL CORE İ3 2100
-4 GB RAM
-P8H61-M PLUS2
-500 GB

Şöyle bir bilgisayar düşündüm hdd az derseniz bana kesinlik ile yeter
Eki Görüntüle 104262

Ve şöyle bir bilgisayarı kaç lira ya satabilirim en fazla parayı nereden alabilirim yani sahibinden,gitti gidiyor gibi mi? yoksa herhangi bir bilgisayarcı mı?

-ATİ READON HD 4650
-INTEL CORE İ3 2100
-4 GB RAM
-P8H61-M PLUS2
-500 GB
Everest kasa yerine zalman, thermaltake yada corsair kasa yaparsanız daha iyi olur. Ekran kartı olarak R9 280x twinfrozr düşünebilirsin. Eski sistemini toplu bir kasa olarak en iyi sahibinden veya gittigidiyor üzerinden satabilirsin. Elindeki parçaların ederi iste 400-450tl arası birşey. Tabi son kullanıcıya bu fiyata verebilirsin. Satıcılar her zaman fiyatı öldürüp en fazla kâr edebileceği rakamı size sunar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı