G3258 vs İ3 4150 vs İ3 4160

Daha fazla  
Bu üç işlemciden hangisini seçmeliyim?
G3258 alırsam otomatik overclock yapacağım. İ3 işlemciler arasındaki fark fiyat farkına değer mi?
Ayrıca MSI H81M-P33 anakart BIOS güncellemesi yapmadan işlemciyi algılamıyor diye bir olay duydum. Güncelleme yaptırmam gerekir mi?

Bu seçim daha çok sistemin diğer bileşenleri açısından önemli. Diğer bileşenler nedir ? Eğer G3258 alırsanız oc imkanı ile 4150 ve 4160 dan daha çok performans alırsın.

G3258 alırsam otomatik overclock ile 3.6 ya çıkaracağım stok soğutucu ile. Diğer bileşenler ise Evga GTX 750 ti FTW Edition 4GB RAM ve MSI H81M-P33 anakart. Ayrıca güç kaynağı da Cooler Master CMP-350 kasasına dahil 500 watt.

@Halil İbrahim Altay Eğer Otomatik O.C. ile 3.6 Ghz hızında kullanacağım diyorsanız o işlemciden performans beklemeyin. Arkadaşların dediği gibi i3 seviyesine yetişmek için şansınıza bağlı güzel bir işlemci çıkması ve iyi bir soğutma ile 4.4 Ghz O.C. yapmanız gerekli.
Ayrıca siz ne kadar şanslı olursanız olun bir kaç yıl sonra bağzı oyunlar 4 çekirdek istediğinde işlemciyi çöpe atabilirsiniz. :)

@Halil İbrahim Altay Eğer Otomatik O.C. ile 3.6 Ghz hızında kullanacağım diyorsanız o işlemciden performans beklemeyin. Arkadaşların dediği gibi i3 seviyesine yetişmek için şansınıza bağlı güzel bir işlemci çıkması ve iyi bir soğutma ile 4.4 Ghz O.C. yapmanız gerekli.
Ayrıca siz ne kadar şanslı olursanız olun bir kaç yıl sonra bağzı oyunlar 4 çekirdek istediğinde işlemciyi çöpe atabilirsiniz. :)

İ3 4 çekirdekli değil ki zaten. Ayrıca DX12 ile oyunlardaki işlemci yükü azalacak diye okudum. Hemde zaten ekran kartıma darboğaz yapmasın yeter çok üst seviye bir ekran kartım da yok. Bilmiyorum ama bana 3.6 yeterli gibi geldi ancak yine de görüşlerinize saygı duyarım.

İ3 4 çekirdekli değil ki zaten. Ayrıca DX12 ile oyunlardaki işlemci yükü azalacak diye okudum. Hemde zaten ekran kartıma darboğaz yapmasın yeter çok üst seviye bir ekran kartım da yok. Bilmiyorum ama bana 3.6 yeterli gibi geldi ancak yine de görüşlerinize saygı duyarım.
i3 2 fiziksel 4 sanal işlemciye sahip yani 4 çekirdekli gibi çalışıyor. Ayrıca işlemciye yük bindiren oyunlarda ve multiplayer oyunlarda o işlemci ile 3.6 Ghz hızında oynamanız neredeyse imkansız, bunu sırf saat hızına göre söylediğimi düşünmeyin lütfen çünkü şuan en iyi i7 işlemci 3.0 Ghz bunu bende biliyorum fakat G3258'de durumlar farklı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı