G4400 sistem 3 saniye açılıp kapanıyor

BerkEsen

Centipat
Merhabalar.

Öncelikle yeni topladığım sistemimde fanlar, ışıklar 3 saniye çalışıyor (ekrana hiçbir görüntü gelmiyor) çalıştıktan sonra kapanıyor ve tekrar kendiliğinden açılıyor. Anakartı kasadan söküp uzay montajında sadece güç kaynağı işlemci ve RAM olmak üzere test ettim gine aynı sorun oldu. RAM'leri slot değiştirdim gine aynı sorun oldu. Tüm parçalar sıfır.

Sistem özellikleri:
  • H110 D3A anakart
  • 8 GB Corsair RAM
  • G4400 işlemci
  • Hadron 500W güç kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar.

Öncelikle yeni topladığım sistemimde fanlar, ışıklar 3 saniye çalışıyor (ekrana hiçbir görüntü gelmiyor) çalıştıktan sonra kapanıyor ve tekrar kendiliğinden açılıyor. Anakartı kasadan söküp uzay montajında sadece güç kaynağı işlemci ve RAM olmak üzere test ettim gine aynı sorun oldu. RAM'leri slot değiştirdim gine aynı sorun oldu. Tüm parçalar sıfır.

Sistem özellikleri:
  • H110 D3A anakart
  • 8 GB Corsair RAM
  • G4400 işlemci
  • Hadron 500W güç kaynağı
Ramları iyi tak. Bastır, korkma :D

Güç kaynağınızda veya ramlerinizde sıkıntı olabilir çünkü buna benzer bir olay benim de başıma gelmişti bilgisayar açılıyordu ekrana görüntü gelmeyip 2 dakika sonra kapanıyordu.
Ram'im bozukmuş yeni RAM alınca düzeldi.

Ramları iyi tak. Bastır, korkma :D
Bastırdım hocam sorun gine aynı :(

Güç kaynağınızda veya ramlerinizde sıkıntı olabilir çünkü buna benzer bir olay benim de başıma gelmişti bilgisayar açılıyordu ekrana görüntü gelmeyip 2 dakika sonra kapanıyordu.
Ram'im bozukmuş yeni RAM alınca düzeldi.

Hocam RAM'ler sıfır sıkıntı olabileceğini sanmıyorum ama Pazartesi günü yeni RAM ile test ederim.
Edit: RAM'lerde sorun olsa art arda reset atmaz diye düşünüyorum hocam.

Bastırdım hocam sorun gine aynı :(

Hocam RAM'ler sıfır sıkıntı olabileceğini sanmıyorum ama Pazartesi günü yeni RAM ile test ederim.
Edit: RAM'lerde sorun olsa art arda reset atmaz diye düşünüyorum hocam.
Ram'lerde sıkıntı olursa bilgisayar açılır, 3-4 saniye sonra kapanır ve tekrar açılır. Korkunç bir paradoksa girer bu. Sorununuz büyük bir ihtimalle ram'lardedir. Ram'lari takabildiğinize emin misiniz? Ben bu sorunu 2 kez yaşadım. Ram'ları çıkarıp taktım ve düzeldi.

Ram'lerde sıkıntı olursa bilgisayar açılır, 3-4 saniye sonra kapanır ve tekrar açılır. Korkunç bir paradoksa girer bu. Sorununuz büyük bir ihtimalle ram'lardedir. Ram'lari takabildiğinize emin misiniz? Ben bu sorunu 2 kez yaşadım. Ram'ları çıkarıp taktım ve düzeldi.
İşlemci pinlerinde sorun olabilirmi acaba sanki eğik gibi gördüm hocam.
Ram işini ise pazartesi günü test edicem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı