G4560 İşlemci Yükseltme

6. Nesil i5 ve i7 ve de 7. Nesil i5 ve i7 alabilirsin ikinci elden anakart degistirmeden. Ama simdi 7. Nesillerin fiyatlari ikinci elde de anormal derecede dengesiz seyrediyor. Uygun bulunursa tabi ki alabilirsiniz ama karsilastirma yaptığınızda fiyatları 9. Nesil i5 bile alabilirsiniz anakart ta degisecek bu durumda.

6. Nesil i5 ve i7 ve de 7. Nesil i5 ve i7 alabilirsin ikinci elden anakart degistirmeden. Ama simdi 7. Nesillerin fiyatlari ikinci elde de anormal derecede dengesiz seyrediyor. Uygun bulunursa tabi ki alabilirsiniz ama karsilastirma yaptığınızda fiyatları 9. Nesil i5 bile alabilirsiniz anakart ta degisecek bu durumda.

Çok teşekkürler öneriniz için.

Herkese merhaba. G4560 işlemcili, Geforce GTX 1050 2GB ekran kartlı, 8 GB RAM'li, 250 GB SSD'li, 1 TB harddiskli bir sistemim var. 2 yıldır bu sistemi kullanıyorum ve işlemciden artık tam verim alamıyorum. Kullanılsa daha kullanılır ama oyunlarda sıkıntı çıkartıyor bana. Sizlere sorum bu sistemime Intel i serisinden bir işlemci takmak istiyorum. Diğer bileşenler göz önüne alındığında nasıl bir işlemci takmalıyım? Teşekkürler.
(Anakart MSI-H110M PRO-VD 1151 Socket)
MSI'nın sitesinde anakartımın özelliklerine baktığımda 6. Nesil Core işlemcileri desteklediğini yazıyor.

(Supports 6th Gen Intel® Core™ / Pentium® / Celeron® processors for LGA 1151 socket)
Senle birebir aynı sisteme sahibim ekran kartı markası anakart markası vs hariç, bende 2 yıldır kullanıyorum :) Ama şimdi yeni sistem toplayacağım monitörüm 144 hz ama faydasını göremiyorum bu sistemle :)

Çok benzer sistem bende var. Tavsiyem artık Skylake ve ya Kaby Lake sistemlere yatırım yapılmaz. Onun yerine elindekini satıp üstüne ekleyebildiğin kadar para ekleyip sıfır Ryzen sistem kurmak çok daha mantıklı. Çünkü ikinci elde alacağın 6. 7. nesil i5 fiyatına şu an sıfır Ryzen 5 1600 alınıyor ki onlardan çok daha güçlü bir işlemci kendisi. Yinede son karar senin tabi.

Senle birebir aynı sisteme sahibim ekran kartı markası anakart markası vs hariç, bende 2 yıldır kullanıyorum :) Ama şimdi yeni sistem toplayacağım monitörüm 144 hz ama faydasını göremiyorum bu sistemle :)

144 Hz'lik bir monitör için fazlasıyla düşük bir sistem zaten de hayırlı olsun size yeni sistem :)
Çok benzer sistem bende var. Tavsiyem artık Skylake ve ya Kaby Lake sistemlere yatırım yapılmaz. Onun yerine elindekini satıp üstüne ekleyebildiğin kadar para ekleyip sıfır Ryzen sistem kurmak çok daha mantıklı. Çünkü ikinci elde alacağın 6. 7. nesil i5 fiyatına şu an sıfır Ryzen 5 1600 alınıyor ki onlardan çok daha güçlü bir işlemci kendisi. Yinede son karar senin tabi.

Şu an sıfırdan bir sistem toplama düşüncem yok. Ama dediğiniz gibi yeni bir sistem kurarsam AMD'li bir sistem kurmak aklımda. Teşekkür ederim öneriniz için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı