G4560 sisteme GPU ve CPU önerisi

M.SEFER

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Müşteri Temsilcisi
Merhabalar.
Halihazırda alt tarafta belirttiğim donanımlarım var fakat ekran kartım bozulduğu yeni bir kart alacağım fakat işlemcim GTX 1050 Ti için çok drop yapıyor ve bu beni bunaltıyor bunuda fiyatı uçuk olmamak şartıyla değiştirmek istiyorum ama bu durumda anakartım içinde uyumlu olabilecek bir işlemci arıyorum fakat kafam çok karıştı. Belirttiğim donanımlar için fiyatı işlemci ve ekran kartı ile birlikte 2000 2500 TL'yi geçmeyecek şekilde önerilerinizi alabilir miyim?
Intel Pentium G4560.
MSI H110M PRO-VD 1151.
G.Skill 8 GB DDR4 2133 MHz
MSI GTX 1050 Ti.

H110 anakartlar ile 9. nesil işlemciler uyumlu değil.

Evet bu konuda ne yazık ki bilinçsizim bana hem uyumlu eski olmayacak bir işlemci (gerekirse anakartıda fiyatı dahilinde değiştirebilirim) hemde ekran kartı gerekecek.
İkinci el şansınız var mı? Çünkü ikinci el i5 7. nesil veya i7 6. nesil işlemciler alınabilir, yanına da ikinci el olarak GTX 1060 6 GB veya 1070 alabilirsiniz.

2773 TL.

Merhabalar.
Halihazırda alt tarafta belirttiğim donanımlarım var fakat ekran kartım bozulduğu yeni bir kart alacağım fakat işlemcim GTX 1050 Ti için çok drop yapıyor ve bu beni bunaltıyor bunuda fiyatı uçuk olmamak şartıyla değiştirmek istiyorum ama bu durumda anakartım içinde uyumlu olabilecek bir işlemci arıyorum fakat kafam çok karıştı. Belirttiğim donanımlar için fiyatı işlemci ve ekran kartı ile birlikte 2000 2500 TL'yi geçmeyecek şekilde önerilerinizi alabilir miyim?
Intel Pentium g4560.
MSI H110M PRO-VD 1151.
G.Skill 8 GB DDR4 2133 MHz.
MSI GTX 1050 Ti.

Kullandıgınız PSU'da önemli psununuzun marka modeli ve kaç W oldugunu söyler misiniz 12V kanalında ne verebiliyor bir bakalım.

Kullandıgınız PSU'da önemli psununuzun marka modeli ve kaç W oldugunu söyler misiniz 12V kanalında ne verebiliyor bir bakalım.

Sistemi alırken kasayla birlikte PSU içerisinde aldım marka model şu şekilde geçiyor.
Xigmatek ares 1701 600W USB 3.0 MidT ATX siyah kasa.
Ares 1701-600W.
İkinci el şansınız var mı? Çünkü ikinci el i5 7. nesil veya i7 6. nesil işlemciler alınabilir, yanına da ikinci el olarak GTX 1060 6 GB veya 1070 alabilirsiniz.

2. el olarak da alabilirim tabii ki ama satış ve kargolama süreci ürpertiyor.
@M.SEFER, ikinci el olarak elinizdekileri satma gibi bir düşünceniz varsa geliştirmeye açık Ryzen 5 tabanlı bir sistem dizilebilir.

Ne yazık ki Letgo'ya koyduğum zaman ölücülerin istilası altına giriyoruz hocam.

Sistemi alırken kasayla birlikte PSU içerisinde aldım marka model şu şekilde geçiyor.
Ares 1701-600W.

2. el satın alımlarında mümkünse gözünüzle görmeden ve test yapmadan herhangi bir ürünü almayın derim, ek olarak fatura ve garantisinin olması ilerleyen zamanlarda ortaya çıkabilecek olası sorunlar karşısında sigorta niteliğinde bir avantaj sağlıyor. Eğer ikinci el tarafında bir alışveriş yapacaksanız bunları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
Ares 1701-600W.

Piyasa ederinin biraz altına koyduğunuz zaman mutlaka satılır diye düşünüyorum ama bahsettiğiniz ölücüler gerçekten sinir bozucu özellikle de ürünün satış fiyatı makul değerlerde olmasına rağmen kendilerine uzaktan sövdürüyorlar maalesef. Satış için Technopat/Donanım Haber gibi platformlara da ilan verebilirsiniz, en azından gelen geçenin saçma sapan teklifleriyle karşılaşma olasılığınız azalır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı