G4560 ve 1050 Ti Darboğaz Sorunu

igayin61

Megapat
İki gün önce Intel Kaby Lake G4560 3.5GHz, GTX1050TI 4GB, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC bilgisayarı satın aldım ve bugün oyun denemelerini yapmaya başladım. Fakat Assassin's Creed Odyssey adlı oyunda deneme yapmaya başlayınca maalesef pek memnun olmadım. Resimde de görmüş olduğunuz gibi GPU kullanımı düşük ve sürekli bir biçimde oynak ( %70-85 arasında) -bazen bir saniyelik çok daha fazla düşüyor- fakat CPU kullanımı neredeyse her saniye %100. Ve sanırım bu darboğaza işaret. Bundan ötürü de oyunda anlık takılmalar yaşıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

26gdV2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sorunumu aşmış bulunuyorum. Sistemime 8 gb ram daha alıp dual channel yaptıktan sonra hiçbir oyunda takılma vs yaşamıyorum. Ek olarak oyuna göre +5 veya +10 fps artışı elde ettim. Yeni sistem alacak arkadaşlara benden tavsiye olsun Ram alırken kesinlikle en az 16 gb tercih edin yoksa benim gibi suçu sistemde ararsınız. :D

Arkadaşlar sorunumu aşmış bulunuyorum. Sistemime 8 gb ram daha alıp dual channel yaptıktan sonra hiçbir oyunda takılma vs yaşamıyorum. Ek olarak oyuna göre +5 veya +10 fps artışı elde ettim. Yeni sistem alacak arkadaşlara benden tavsiye olsun Ram alırken kesinlikle en az 16 gb tercih edin yoksa benim gibi suçu sistemde ararsınız. :D
Bilgisayardan anlayan bir arkadaşım da böyle söylemişti ama inanmamıştım. Demek doğruymuş. Ben de en kısa zamanda 8 GB bir ram daha alacağım. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı