G4560 ve GTX 1050 Ti sistem yükseltme

Mr.Honor

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 7-8 aylık yeni alınmış bilgisayarımda aldığımdan beri saniyelik takılmalar oluyor. Bu takılmalar oyundan oyuna değişiyor. Genelde oyunun başında daha sık takılmalar oluyor ve bu takılmalar süre geçtikçe ya tamamen gidiyor ya da seyrekleşiyor. Bu sorunun çözümü için değişim veya yükseltmeye gitmeyi düşünüyorum.
Sizce neyi yükseltmeli veya değiştirmeliyim?
Örn: +8 GB RAM, 250 GB SSD gibi.

Sistemim:

• İşlemci: Intel Pentium G4560
  • Anakart: Gigabyte H110m s2v DDR4 2133 MHz
  • Ekran Kartı: Gigabyte GTX 1050 Ti 4 GB OC Windforce
  • RAM: Corsair Value 8 GB 2133 MHz
  • HDD: Seagate 1 TB
  • Kasa: Powerboost 500W
  • İşletim sistemi : Windows 10

Windows orijinal, bütün güncellemeler, driverlar ve BIOS güncel durumda.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Msi Afterburner programıyla Star Wars : Battlefront 2 oyununu izledim. CPU %100 -%85 arası değişiyor. GPU'da sorun ortaya çıkıyor. %99'dayken oyun takılınca %0 düşüyor. Aklıma 2 sıkıntı geliyor. Ya işlemci görüntü oluşturması için pikselleri yetiştiremiyor GPU pikseller gelmediği için %0 oluyor yada GPU'da sıkıntı var %0'a düştüğü için takılıyor. Youtube'dan benchmarklara baktığım zaman oyun gayet akıcı benim bilgisayarım için. Oyun ayarlarım doku: ultrada diğerleri high , 55-95 fps arası alıyorum yerine göre . Diğer oyunların değerlerini , ekran görüntüleri ve videolar yüklemeye çalışacağım. Tekrardan yardımlarınız için teşekkürler.

gpu.PNG
asdsad.PNG

asdasdasdas.PNG

Umarım yardımı dokunur.

Hocam CPU kullanımının oyun içinde çok yüksek olması ve ekran kartı kullanımının düşmesi darboğazı işaret ediyor.

Elinizdeki G4560'ı satıp i3 7100 almanızı öneririm. Ancak emin olmak için ekran kartınızı söküp başka bir bilgisayarda deneyin. Yine aynı sorun olursa ekran kartını garantiye yollarsınız.

Hocam CPU kullanımının oyun içinde çok yüksek olması ve ekran kartı kullanımının düşmesi darboğazı işaret ediyor.

Elinizdeki G4560'ı satıp i3 7100 almanızı öneririm. Ancak emin olmak için ekran kartınızı söküp başka bir bilgisayarda deneyin. Yine aynı sorun olursa ekran kartını garantiye yollarsınız.
G4560 satıp 7100 almak akıl kârı olmaz. En azından İ5 alınmalı.

G4560 GTX 1050 Tİ'yi çok rahat besler. Bana sorun işlemci kaynaklı gibi gelmedi. Genel olarak sistemin bu oyun için yetersiz olabilir.

Star Wars Battlefront 2 Recommended Requirements

• CPU: AMD FX 8350 Wraith or Intel Core i7 6700 or equivalent
  • CPU SPEED: Info
  • RAM: 16 GB
  • VIDEO CARD: AMD Radeon RX 480 4GB or NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB
  • FREE DISK SPACE: 15 GB

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı