G4560 ve GTX 1050 Ti sistem yükseltme

PSU'nuz 12V kanalından 300W veriyor. Bu da GTX 1050 Ti için sınır. Bunun için değiştirin dedim.
8 GB RAM eklemesi ve PSU değişimi yapın. İsteğe bağlı olarak SSD ekleyebilirsiniz.
Bildiğim kadarıyla GTX 1050/Ti 75W güç tüketiyor ve 300W PSU sınır ancak 12V kanalıyla alakası yok. PSU genel toplamı 300 olmalı ve kart bunun içinden maksimum 75W tüketiyor. Çoğunlukla ulaşmıyor bile o seviyeye.
 
Bildiğim kadarıyla GTX 1050/Ti 75W güç tüketiyor ve 300W PSU sınır ancak 12V kanalıyla alakası yok. PSU genel toplamı 300 olmalı ve kart bunun içinden maksimum 75W tüketiyor. Çoğunlukla ulaşmıyor bile o seviyeye.
Üstünde 300W yazsa bile o değeri verip veremeyeceği belli olmayan bir PSU. Sonuçta PowerBoost yani, ne iş çıkaracağı belli olmaz.
 
Hocam ne yaptınız? Değiştirdiğiniz bileşen var mı?
Bilgisayarı tamamen aldığım yere gönderdim. Sorunun kaynağını öğrenir öğrenmez buraya yazacağım. Ayrıca sistemin +8gb ram ve yüksek işlemci ile birlikte de test edilmesini isteyeceğim. Sonuçları iletirim. Bu konunun peşindeyim er ya da geç çözeceğim inşallah.
Sorun hakkında biraz da olsa ilerleme kaydettim. Sorun hakkında bilgisayarı satın aldığım İtopyaya yolladım. ''Aynen böyle bir sorun var.'' deyip, yolladılar. Sorun çözülmedi. Ben de kendim bir şeyler yapmaya çalıştım. Arkadaşlarımdan, tanıdıklarımdan parçalarını alıp denedim bilgisayarımda. Daha iyi ve sertifikalı bir PSU ile denedim bilgisayarı ama sorun çözülmedi. Başka RAM ile denedim yine olmadı. 16 GB RAM ile denedim takılmalarda biraz iyileşme oldu fakat sonuç benzer oldu. Farklı RAM ile denerken veya kendi RAM'imi çıkarıp taktığımda bazı zamanlarda bilgisayar açılmıyor, kendini resetliyordu. Üniversite hocamla test ederken fark ettik ve aynı işlemciyle sorunsuz oyun oynayan olduğu için sorunun kaynağının anakart olduğunu düşündük. Ama ben darboğaz olduğunu da düşünüyorum. Yeni anakart ve işlemci alacaksam, Ryzen veya 8. nesil İntel'e geçeyim diye düşünüyorum. Bu seferde şöyle sorun çıkıyor. Eğer Ryzen veya İntel alırsam, 1 ay bilgisayarsız durmam gerekecek çünkü hem anakart hem işlemci alacak limite sahip kredi kartım yok. Sizce anakart kaynaklı olabilir mi sorun? Bütçem 1000-1200 TL ve tek seferde 1000 TL'lik harcama yapamıyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Bilgisayarın kendini resetlemesi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Satmayı düşünürseniz talibim ben bu sisteme.
Bir düşünüyim.
Hocam bilgisayarı değil de 1 ay içinde işlemciyi, anakartı ve PSU'yu satıcağım öyle görünüyor.
Asus ROG B250G anakart ve Thermaltake 600W 80Plus PSU aldım ama sorunum hala devam ediyor.
Arkadaşlar sistemi yükselttim. Sistemin son hali:

  • İşlemci: Ryzen 1600x
  • Anakart: MSİ B450 Tomahawk
  • Ekran Kartı: Gigabyte GTX 1050 Ti 4 GB OC Windforce
  • RAM: Corsair Value 8 GB 2133 MHz
  • HDD: WD 1 TB
  • Kasa: Powerboost 500W
  • PSU: Thermaltake Smart RGB 600w 80+
  • SSD: Toshiba TR200 240 GB
  • İşletim sistemi : Windows 10 Home
Bu sistemi Hyperx Predator 8 GB 3000 MHz tek slot ile denedim ama yine takılmalar, fps droplar oluyor. :(
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı