G4560 ve GTX 1050 Ti sistem yükseltme

Yusufalti

Kilopat
Daha fazla  
1800 TL'ye GTX 1050 Ti ve Pentium G4560 sistem toplamıştım. Oyun performansından bir beklentim yok amacım render hızını arttırmak, çoklu işlem yapabilmek. Bir de After Effects vb. uygulamalarda hız performans artışı sağlamak. Arkadaşlarım i5 7600 önerdi. Alsam saydıklarımı yapabilecek mi? Diğer konularda AMD önermişsiniz ama AMD kullanmayı istemiyorum. Bütçem 1800 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe yüksekken i7'ye geçilebilir.

Intel Meltdown ve Spectre üzerine bir de şimdi Foreshadow'la uğraşıyor ve sen AMD istemiyorsun, hem de render için. Şaka gibi. Elindeki işlemci ve anakartı da satsan B350 anakart ile 8 çekirdekli, render canavarı, her gün güvenlik açığı ortaya çıkmayan, ileriye dönük soketli Ryzen 7 alırsın, ve o Ryzen 7 senin alacağın herhangi bir 7. Nesil İ5 veya İ7'yi havada takla atarak tokatlar.
Anakart da gerekecek onu da saymak gerekli. Ama işlemci ve anakartınızı ikinci elden minimum 500 liraya (G4560 400 lira civarı zaten şuan) satıp İ7 8700K+anakart alabilirsiniz
Sen ciddi misin? Adamın elindeki işlemci anakartı bile satsa 2200-2300 bütçesi var, sen ona git 500 liralık anakartla 2500 liralık işlemci al diyorsun. Üzerine bir de 200 lira soğutucuya vermesi lazım onu da belirtmemişsin. Konuyu iyice oku lütfen.

AMD mi kullanmak istemiyorsun? Şaka mı bu? Konu render ve sen çoklu çekirdekte önde olan AMD yerine 2 kere güvenlik açığı vermiş İntel mi istiyorsun? Peki.
Pek intelden çıkmak istemiyordum ama çok AMD onermişsiniz. Peki AMD takarsam cs, pugb gibi oyunlarda normalde aldığım FPS düşermi olurmu ?
Intel Meltdown ve Spectre üzerine bir de şimdi Foreshadow'la uğraşıyor ve sen AMD istemiyorsun, hem de render için. Şaka gibi. Elindeki işlemci ve anakartı da satsan B350 anakart ile 8 çekirdekli, render canavarı, her gün güvenlik açığı ortaya çıkmayan, ileriye dönük soketli Ryzen 7 alırsın, ve o Ryzen 7 senin alacağın herhangi bir 7. Nesil İ5 veya İ7'yi havada takla atarak tokatlar.

Sen ciddi misin? Adamın elindeki işlemci anakartı bile satsa 2200-2300 bütçesi var, sen ona git 500 liralık anakartla 2500 liralık işlemci al diyorsun. Üzerine bir de 200 lira soğutucuya vermesi lazım onu da belirtmemişsin. Konuyu iyice oku lütfen.
AMD hakkında o kadar bilgim yok. Sadece render için değil çoklu işlem yapmak istiyorum mesela Chrome açıkken after effecti açıyorum bilgisayar 4-5 saniyeniyeniliğine donuyor onun gibi donmaları giderirmi. Önerdiğin bir işlemci varsa linkini atarsan sevinirim. Soket tipi 1151

Son düzenleme:
Pek intelden çıkmak istemiyordum ama çok AMD onermişsiniz. Peki AMD takarsam cs, pugb gibi oyunlarda normalde aldığım FPS düşermi olurmu ?

AMD hakkında o kadar bilgim yok. Sadece render için değil çoklu işlem yapmak istiyorum mesela Chrome açıkken after effecti açıyorum bilgisayar 4-5 saniyeniyeniliğine donuyor onun gibi donmaları giderirmi. Önerdiğin bir işlemci varsa linkini atarsan sevinirim. Soket tipi 1151
AMD alırsan hiç bir şey olmaz. Ben R5 1600 kullanıyorum ve senin söylediğin türden bir olay hiç yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı