G4560 ve GTX 1050 Ti Sistem Yükseltme

StarCresceNT

Hectopat
Merhaba
yaklaşık 2 sene önce toplamış olduğum sisteme ekleme yapmak istiyorum aklımda AMD Ryzen 5 2600X 3.6GHz + MSI B450 GAMING PLUS AMD B450 yapmak var sizinde düşüncelerinizi almak istedim şimdiden TEŞEKKÜRLER.

Şuanki Sistemim :
İşlemci : İntel Pentium G4560 Soket 1151 3.5GHz 3MB Önbellek 14nm
Anakart : MSI H110M PRO-VD Intel H110 Soket 1151 DDR4 2133Mhz
Ekran Kartı : MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING 4GB GDDR5 128Bit DX12
Ram : CORSAIR 8GB Value DDR4 2133Mhz CL15 Single Ram
HDD : Seagate 3.5 inc 1 TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64 MB 210Mb/s okuma Harddisk
Güç Kaynağı : Power Boost 500w PSU-BST-ATX500A 12cm SİYAH fan A/PFC Siyah ATX PSU (Retail Box)
Kasa : Power Boost Deluxe Serisi VK-G1011S USB 3.0 Midtower Kasa

bu sisteme alabileceğim şeyler nelerdir yalnız ekran kartını bi süre daha kullanmak istiyorum.
NOT : Yukardaki alacağım şeyler takılmayın öneriniz varsa söyleyin. bütçe 2500-3000 geçmesse güzel olur.

Ekran kartını yenilemelisin kesinlikle. İşlemciyi de. Ve bunları yapınca bir de anakart gerekiyor. Buyur :)

Ekran Kartı
İşlemci
Anakart

Toplam 2940TL ediyor. Sistem yepyeni olacak. Her oyunu açacağına ve yüksekte oynayabileceğinize emin olun :)
AMD ye geçebilirsin güzel olur ancak AMD tarafında RAM MHZ'si önemli o yüzden i7 ye geçmen daha mantıklı.
ekran kartını ne yapacağız hocam? 1050 ti artık çok eskidi.

Ekran kartını yenilemelisin kesinlikle. İşlemciyi de. Ve bunları yapınca bir de anakart gerekiyor. Buyur :)

Ekran Kartı
İşlemci
Anakart

Toplam 2940TL ediyor. Sistem yepyeni olacak. Her oyunu açacağına ve yüksekte oynayabileceğinize emin olun :)

Ekran kartı mantıklı ancak arkadaşın işlemcisi çok yetersiz GTX 1050 Ti bir süre daha idare eder diye düşündüm.
AMD işlemci dediğim gibi hızlı RAM istiyor bu da daha çok para demek.

bende öyle düşündüm şuan en mantıklı hareket nasıl olur ?
En mantıklı hareket benim dediğim gibi olur bence. Çünkü 1050 ti ile bir süre idare etmek mantıksız. Alın mis gibi RX580 ve R5 2600 işlemcinizi mis gibi oynayın. Ha ramler yüzünden çok bir performans kaybetmezsiniz. Ayrıca intel işlemcilerde K modeli olmayanlar kesinlikle sanıldığı kadar güçlü değil. O ekran kartıyla gitmez.

En mantıklı hareket benim dediğim gibi olur bence. Çünkü 1050 ti ile bir süre idare etmek mantıksız. Alın mis gibi RX580 ve R5 2600 işlemcinizi mis gibi oynayın. Ha ramler yüzünden çok bir performans kaybetmezsiniz. Ayrıca intel işlemcilerde K modeli olmayanlar kesinlikle sanıldığı kadar güçlü değil. O ekran kartıyla gitmez.

Önerin için teşekkürler. mantıklı duruyor :) sana da teşekkürler Ekrem Bakırcı.

Ekran Kartı
İşlemci
Anakart

peki bu güç kaynağı yeticekmi sisteme ?

Son düzenleme:
Aslında ben daha yüksek bir ekran kartı alıcam bildiğin paraya kıyıp en az 1080ti gibi şuan tatile girdim diye yükseltcem bilgisayarı 1050ti ile idare ederim diye düşünüyorum ztn 3 ay gibi süreçte oyalancam ondan sonra okulum oldugu için pc yi kullanamaya bilirim o yüzden şu 3 ay 1050ti ile idare etmek istiyorum aşağıya atmış olduğum ekran görüntüsündeki şeyleri alsam nasıl olur (arkadaş önerisi) birdahaki yıl da dediğim gibi ekran kartına ağırlık vericem. (ssd m2 de alabilirim şuanlık böyle)
Ekran Alıntısı.PNG

Aslında ben daha yüksek bir ekran kartı alıcam bildiğin paraya kıyıp en az 1080ti gibi şuan tatile girdim diye yükseltcem bilgisayarı 1050ti ile idare ederim diye düşünüyorum ztn 3 ay gibi süreçte oyalancam ondan sonra okulum oldugu için pc yi kullanamaya bilirim o yüzden şu 3 ay 1050ti ile idare etmek istiyorum aşağıya atmış olduğum ekran görüntüsündeki şeyleri alsam nasıl olur (arkadaş önerisi) birdahaki yıl da dediğim gibi ekran kartına ağırlık vericem. (ssd m2 de alabilirim şuanlık böyle)Eki Görüntüle 405416
Adata SSD almayın. Alabiliyorsanız Samsung alın. Anakart olarak Gaming serisi almanıza gerek yok, normal bir B450 de iş görür. Anakarttan artan parayla Samsung SSD alın. Adata SSD'lerde kronik sorunlar oluyor. Özellikle SU650 serisinde.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı