G4600 GTA 5 yüksek CPU kullanımı

mehmet540

Centipat
GTA oynarken işlemci kullanımı 85-90'a dayanıyor bazen 98'e kadar çıkıyor sistemim: İşlemci: G4600 Ekran kartı: MSI GT1030 fanlı Anakart: Sağlam bir anakart RAM: 8 GB. İyi bir ayar çekerseniz sevinirim :D.

GTA oynarken işlemci kullanımı 85-90'a dayanıyor bazen 98'e kadar çıkıyor sistemim: İşlemci: G4600 Ekran kartı: MSI GT1030 fanlı Anakart: Sağlam bir anakart RAM: 8 GB. İyi bir ayar çekerseniz sevinirim :D.
Gayet normal. İşlemcin çift çekirdek. Günümüz şartların'da yetersiz bir işlemci gta 5 için.

Bendede aynı işlemci var ekran kartım gtx 1050, işlemci kaynaklı darboğaz sorunu apaçık ortada gpu kullanımımı yükseltemiyorum maalesef :(

Bu doğru, Pentium G serileri normal şartlarda sınırda da olsa besleyebildiği kartlarla kullanıldığı zaman yetersiz kalıyor GTA V'te, minimum gerçek sağlam 4 çekirdekli bir işlemci lazım o oyun için.
FPS deyeri iyi ama ekran kartı kullanımı 60'larda sorun olur mu?

Hangi ayarlarda ama? Normalde benim GTX 1060 6 GB MSAA aktif hale getirmeden, kendini yormak istemediği ve GTA V için güçlü bir kart olduğu için bütün gücünü harcamıyor, ama sizdeki durum biraz başka gibi, oyun için SS atın mümkünse, darboğaz olma olasılığı yüksek gibi.

Son düzenleme:
Bu doğru, Pentium G serileri normal şartlarda sınırda da olsa besleyebildiği kartlarla kullanıldığı zaman yetersiz kalıyor GTA V'te, minimum gerçek sağlam 4 çekirdekli bir işlemci lazım o oyun için.

Hangi ayarlarda ama? Normalde benim GTX 1060 6 GB MSAA aktif hale getirmeden, kendini yormak istemediği ve GTA V için güçlü bir kart olduğu için bütün gücünü harcamıyor, ama sizdeki durum biraz başka gibi, oyun için SS ataın mümkünse, darboğaz olma olasılığı yüksek gibi.
1590767042179.png

100'de yüze çıkma olayı araba kullandığımda oluyor sadece arabayı hızlı kullanınca.
Ama normalde 96'lara çıkıyor.

Eki Görüntüle 576686
100'de yüze çıkma olayı araba kullandığımda oluyor sadece arabayı hızlı kullanınca.
Am normalde 96'lara çıkıyor.

Ayarlar genel olarak yüksekte galiba, 1870 MB civarı bir VRAM kullanımı söz konusu, işlemci üzerindeki yükü biraz indirmek adına Reflection MSAA ve normal MSAA'yi x2/x4 gibi yükseltip deneyebilirsiniz. V-Sync'i de mümkün mertebe kapalı tutun. Darboğaz var şimdilik gördüğüm kadarıyla ama GT 1030'un %56 kullanmasına neden olacak kadar da bir CPU değil G4600.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı