G4600 ve GTX 1050 Ti Düşük GPU Kullanımı

İsmail Çetin

Kilopat
Katılım
22 Ekim 2013
Mesajlar
295
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Matematik Öğretmeni
Merhaba;
İnternette araştırdığım kadarıyla işlemcinin ekran kartına çok hafif yetmediğini fakat oyunun akışını da ciddi olarak engellemediğini gördüm.
Görselde de göreceğiniz üzere GPU %30'u geçemiyor. Sıcak çatışma anında da CPU %100 oluyor.
Sizce de anormal değil mi bu değerler? Sistemi Teknobiyotik'ten hazır olarak aldım. Windows 10 kurdum ve güncellemelerini yaptım. Ayrıca ekran kartının da güncellemesini yaptım.
Onun haricinde bir işlem yapmadım.
Görünen değerleri iyileştirmem mümkün mü? RAM arttırmak ciddi bir fark yaratır mı?
Yardımcı olursanız sevinirim.
fps.jpg
 
RAM takviyesinin sonucu çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. İşlemciden kaynaklı darboğaz yaşıyorsunuz. Grafikleri arttırarak deneyiniz. Çözüm işlemci değişimi gibi gözüküyor.
 
Orası aşikâr tablodan fakat demek istediğim asıl şey şu;
İnternette G4560 veya G4600 ile GTX 1050 Ti aynı oyunlarda bu kadar darboğaz oluşturmuyor.
 
Ekran görüntüsü öyle fakat 800x600 bile yapsam takılmalar yaşanıyor. İşlemcide sorun olabilir mi?
İşlemcide bir sıkıntı arıza olabilir, çünkü öyle olmaması gerekir yani. GPU %100 çalışırken CPU'da %100 çalışabiliyo tam verim alabiliyor o CPU o GPU dan. Benim arkadaşım eski core 2 duo işlemcili sisteme yeni GTX 1050 Ti takmış sizin aldığınız değer gibi maks GPU %30'da çalışmış. Ayarları en düşüğe alıp tekrar fotoğraf atabilirmisiniz?
 
Ayarları asıl en düşüğe alırsanız darboğaz olur. 1050Ti için 1080p monitör ve videolardaki önerilen ayarları uygulayın. Ayarları düşürmek FPS'si arttırmaz, darboğazı arttırır.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı