G6 OLED monitör için 3 günlük yorumum

Elimde Dell 2723df monitörü vardı ve sırf OLED deneyimi yaşamak için Samsung G6 G60SD OLED monitörünü satın aldım. Üç gün boyunca denedikten sonra iade etmeye karar verdim. İlk olarak, kurulumu çok basitti; hemen kurdum ve çalıştırdım. Ancak, çalıştırdığımda bir hata aldım ve monitör yaklaşık yarım saat boyunca takılı kaldı. Ekranda "güncelleme yapılamadı, destekle görüşün" şeklinde bir mesaj çıktı. Sonrasında ise ekranın yamuk olduğunu fark ettim; sol taraf, sağa göre daha içeriye doğru basıktı. Amazon'a güvenerek monitörü 3 gün boyunca denedim. Görüntü kalitesi evet netti, renkler çok güzeldi, ancak 1 saat bile açık kaldığında monitör aşırı derecede ısınıyordu. Son bir kez daha denemek için bilgisayarı açtım, ancak yaklaşık 30 dakika sonra iade etmeye karar verdim. Monitörün ayak bağlantısının olduğu arka yuvarlak bölüm bile çok sıcaktı. Samsung forumlarında ve Reddit'te bu eğiklik sorununun genel bir durum olduğunu, burn-in olmasın diye bu şekilde tasarlandığını okudum ve benimle aynı sorunu alan başkaları da varmış. Açıkçası, Dell 2723df monitörüm ile OLED arasında 10 bin lira fark edecek bir kalite farkı göremedim. Oyunlarda da büyük bir fark yoktu. Samsung, sorunun çözümü için monitörü yetkili servise göndermemi söyledi, fakat servisin 10-15 gün süreceğini öğrendiğimde direkt iade etmeye karar verdim. Belki ileride ASUS'un OLED monitörünü de denerim.

@aragornxx bilgi için çok teşekkür ederim ama GTG değeri 1 ms diye özellikle belirtiliyorken böylesine bir sonuç şaşırttı. OLED monitörlerin değerleri doğru o hâlde.

Oledlerde pek sıknıtı yok olay şöyle. 0.3 ms diye satıyorlar oledleri genellikle evet gerçekten 0.3 ms karşılayan ekranlar var. Bazıları 1ms çıkıyor ama nadiren. Genellikle 0.3 ms diye satılanlar 0.3'ü karşılıyor ve bazen 0.5leri görüyor.
IPS 1ms GtG diye satılanların sıkıntısı şu. Monitörlerin çogunlugu 4-6 ms arasında çıkıyor yani 4-5 katı daha yavaş çıkıyor. Ama yinede kullanırken sıkıntı görmedik. Bu verilerin çıkmasına ragmen sorun yaşamadık. Va paneller gibi ghosting bariz belli olmuyor.
Ama OLED deneyimleyen arkadaşlar IPS'inde yavaş oldugunu söylediler OLED kullandıktan sonra. Hatta maddi durumunuz yoksa hiç OLED deneyip o zehri almayın diyenlerde gördüm.

Kalite farkı nasıl göremedin bilmiyorum ya senin monitör de başka bir sıkıntı var ya da biz körüz. Muazzam kaliteli canlı siyahları gerçek veren bir teknoloji görüntü tepkimesi akıcılığı hızı daha ne olsun diyebileceğimiz bir şey. Fakat ben kendim sadece zengin isem alırım. Yoksa para biriktirilip alınacak bir şey değil. Yanma ve ısınma dertleri uzun kullanamama süreleri derken arada dinlendirmek gibi vs bana yaramaz. Yani yakarım ben o paneli. O ayrı bir sorun ama kalite mükemmel bence.

Şu an açtım ürünün videolarına bakıyorum bende de IPS panel var kalite hangisi dersen elimdeki IPS'i anında camdan aşağı atarım.

Ama dediğin sorunlara katılıyorum ısınma var hepsinde televizyonunda da LG de çalıştım ben bir dönem müthiş bir ekran ama cayır cayır pişiyor ekranlar. Gülü seven dikenine katlanır misali. Bu sebep le almam yani.

Ben olsam bu urun yerine g8 miniled veya oled alirsam g8 oled 34 inc alirdim çünkü ust segment bi oled hertz olarak daha düşük olsada.Zaten oled paneller de mat ekran alinmaz bence çünkü görüntü kalitesi çok fark ediyor canlılık olarak.Tabi kullandığınız g6 da sonucta bir oled bütün panelleri tokatlar.Ek olarak size sorunlu bir model gelmis olabilir cok isinmasi gibi problemler den oturu.Aldiginizda entertainment mod diye bir seçenek oluyor ayarlarda parlaklik canlılık en iyi seviye de gösteriyor.Belki de ayarlarını güç tasarrufunu felan kapamadiysaniz görüntü soluk cansiz veya parlaklik orani az gelmiştir.Neyse iade etmişsiniz sonucta iyi yapmışsınız.Size tavsiyem ayni fiyat bandında oled g8 tavsiye ederim.Yanlis bilmiyorsam dell oled ile ayni panele sahip

Selamlar. Samsung Odyssey G5 kavisli monitör'ün şikayet var konuları bir arkadaş vasıtasıyla beraber okuyup incelemiştik. Şikayet var da en az 20-25 tane Odyssey G5 kavisli monitörün kavisinin yapıştırıcısının gevşeyip kavisin attıgını gördük. Panel'i iyi yapıştıramamışlar galiba kavisin orta kısmından panel kendini bırakıyor düz ekran oluyor. Samsung yani bazen batırdımı tam batırıyor.

Ama sizin yaptıgınız incelemeye inanmam aşırı derecede zor çünkü IPS paneller OLED panellerden en az 5 kat daha yavaşlar. OLED paneller gerçek anlamda 0.3 ile 0.9 ms arasında ortalama tepki süreleri sunuyor. 1 ms diye satılan IPS panellerin ortalama degerleri 3-5 ms arasındadır. Hiçbir zaman gerçek 1ms ortalama degere dünyada ulaşan IPS monitör yoktur. Bu yüzden yaptgınız incelemede oyunlarda bir fark göremedim dediginiz halde maalesef ben inanamıyorum.

Son olarak eklemek istedigim; şikayet konularından bagımsız Samsung'un ürettigi ghosting olmayan paneller gerçekten güzel görüntü veriyor. Yigidi öldür, hakkını yeme demişler.

Hocam ben ne yaşadıysam aynısını aktardım bir kötüleme amacım yok şu anda iade parasını bekliyorum kart alacağım. Keşke almasaydım da direkt kart alsaydım diyorum. Monitörlerden anlamam başıma geleni aynen aktardım.

Kalite farkı nasıl göremedin bilmiyorum ya senin monitör de başka bir sıkıntı var ya da biz körüz. Muazzam kaliteli canlı siyahları gerçek veren bir teknoloji görüntü tepkimesi akıcılığı hızı daha ne olsun diyebileceğimiz bir şey. Fakat ben kendim sadece zengin isem alırım. Yoksa para biriktirilip alınacak bir şey değil. Yanma ve ısınma dertleri uzun kullanamama süreleri derken arada dinlendirmek gibi vs bana yaramaz. Yani yakarım ben o paneli. O ayrı bir sorun ama kalite mükemmel bence.

Şu an açtım ürünün videolarına bakıyorum bende de IPS panel var kalite hangisi dersen elimdeki IPS'i anında camdan aşağı atarım.

Ama dediğin sorunlara katılıyorum ısınma var hepsinde televizyonunda da LG de çalıştım ben bir dönem müthiş bir ekran ama cayır cayır pişiyor ekranlar. Gülü seven dikenine katlanır misali. Bu sebep le almam yani.

3 gün belki az süre olabilir o kaliteyi tam anlamıyla görmek için belki oynadığım oyunlarda da sorun olabilir yani o farkı gösterecek oyuna girmemiş de olabilirim doğrusunuz fakat dediğim gibi ben ne yaşadıysam ne hissettiysem harfi harfine aktardım.

Ben olsam bu ürün yerine G8 MiniLED veya OLED alirsam G8 OLED 34 inc alirdim çünkü ust segment bir OLED Hertz olarak daha düşük olsa da. Zaten OLED paneller de mat ekran alinmaz bence çünkü görüntü kalitesi çok fark ediyor canlılık olarak. Tabii kullandığınız G6 da sonucta bir OLED bütün panelleri tokatlar. Ek olarak size sorunlu bir model gelmis olabilir cok isinmasi gibi problemlerden oturu. Aldiginizda entertainment mod diye bir seçenek oluyor ayarlarda parlaklik canlılık en iyi seviye de gösteriyor. Belki de ayarlarını güç tasarrufunu falan kapamadiysaniz görüntü soluk cansiz veya parlaklik orani az gelmiştir. Neyse iade etmişsiniz sonucta iyi yapmışsınız. Size tavsiyem ayni fiyat bandında OLED G8 tavsiye ederim. Yanlış bilmiyorsam Dell OLED ile ayni panele sahip.

Monitörü aldığım gibi Rtings'e girip orada önerilen ayarları yapmıştım.

Hocam ben ne yaşadıysam aynısını aktardım bir kötüleme amacım yok şu anda iade parasını bekliyorum kart alacağım. Keşke almasaydım da direkt kart alsaydım diyorum. Monitörlerden anlamam başıma geleni aynen aktardım.

3 gün belki az süre olabilir o kaliteyi tam anlamıyla görmek için belki oynadığım oyunlarda da sorun olabilir yani o farkı gösterecek oyuna girmemiş de olabilirim doğrusunuz fakat dediğim gibi ben ne yaşadıysam ne hissettiysem harfi harfine aktardım.

Monitörü aldığım gibi Rtings'e girip orada önerilen ayarları yapmıştım.
Anladım hocam belki de ips gibi parlak bir ekran seviyorsunuz veya oled de olsa bu model sizin beklediğiniz gibi olmamis olabilir sonucta oled diye illaki hepsi iyi beğenilmek diye bir durum yoktur.Bazi alan kisiler de renkleri yeterli bulmamış o yüzden g8 34 ekran önermiştim size 175 hertz ama panel üst seviye bir oled dell ile ayni kullaniyor oledi.Simdi ne alacaksınız peki ips va oled ?

Bu arada beyler alan kisiler monitör açıkken resim atabilirse guzel olur almak isteyen kişiler de merak gidermiş olur gerci pek çok yerde videolar var ama

Son düzenleme:
Anladım hocam belki de IPS gibi parlak bir ekran seviyorsunuz veya OLED de olsa bu model sizin beklediğiniz gibi olmamis olabilir sonucta OLED diye illaki hepsi iyi beğenilmek diye bir durum yoktur. Bazi alan kisiler de renkleri yeterli bulmamış o yüzden G8 34 ekran önermiştim size 175 Hertz ama panel üst seviye bir OLED Dell ile ayni kullaniyor OLED'i. Simdi ne alacaksınız peki IPS VA OLED?

Bu arada alan kisiler monitör açıkken resim atabilirse guzel olur almak isteyen kişiler de merak gider miş olur gerci pek çok yerde videolar var ama.

Atletçik bir şekilde atıyorum hocam.

Dosya Ekleri

• wwwww.jpg
    wwwww.jpg
    108,9 KB · Görüntüleme: 61

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı