G6 OLED monitör için 3 günlük yorumum

Elimde Dell 2723df monitörü vardı ve sırf OLED deneyimi yaşamak için Samsung G6 G60SD OLED monitörünü satın aldım. Üç gün boyunca denedikten sonra iade etmeye karar verdim. İlk olarak, kurulumu çok basitti; hemen kurdum ve çalıştırdım. Ancak, çalıştırdığımda bir hata aldım ve monitör yaklaşık yarım saat boyunca takılı kaldı. Ekranda "güncelleme yapılamadı, destekle görüşün" şeklinde bir mesaj çıktı. Sonrasında ise ekranın yamuk olduğunu fark ettim; sol taraf, sağa göre daha içeriye doğru basıktı. Amazon'a güvenerek monitörü 3 gün boyunca denedim. Görüntü kalitesi evet netti, renkler çok güzeldi, ancak 1 saat bile açık kaldığında monitör aşırı derecede ısınıyordu. Son bir kez daha denemek için bilgisayarı açtım, ancak yaklaşık 30 dakika sonra iade etmeye karar verdim. Monitörün ayak bağlantısının olduğu arka yuvarlak bölüm bile çok sıcaktı. Samsung forumlarında ve Reddit'te bu eğiklik sorununun genel bir durum olduğunu, burn-in olmasın diye bu şekilde tasarlandığını okudum ve benimle aynı sorunu alan başkaları da varmış. Açıkçası, Dell 2723df monitörüm ile OLED arasında 10 bin lira fark edecek bir kalite farkı göremedim. Oyunlarda da büyük bir fark yoktu. Samsung, sorunun çözümü için monitörü yetkili servise göndermemi söyledi, fakat servisin 10-15 gün süreceğini öğrendiğimde direkt iade etmeye karar verdim. Belki ileride ASUS'un OLED monitörünü de denerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı