Benim kulağım büyük olmasına rağmen saatlerce kullanıyorum, tabi bir kaç saat sonra ufaktan ağrı yapıyor. Arctis 9 denemedim ama söylenene göre o çok rahatmış, istersen günlerce kullan tarzında. Bu o seviyelere çıkmasa da ergonomisi güzel bence. Uzun saatler götürüyor, sonrasında ister istemez ağrı başlıyor.
Pedlerinden rahatsız olmadım, Şanlıurfa'dayım oldukça sıcak hava. Zaten kulaklığı taksam da takmasam da terliyorum. Pedleri güzel bence, deri veya suni deri değil hava alıyor. Ses yalıtımını azaltsa da kulağı boğmuyor sıcaklık olarak.
Pedlerde, veya kulaklıkla ilgili ergonomik olarak şunun daha iyi olmasını isterdim, kulağı %100 kavramıyor. Onu el ile biraz ittirip ayarlamanız gerek. Nasıl anlatayım bilmiyorum. Kulaklığın sağa sola 360 derece dönebildiğini hayal edin. Sanki dönmüş de tam kulağınıza oturmamış, eğimli duruyor gibi. Buna da elle ayar çekip halledersiniz.
Dual connect bir defa telefonum çalınca kullanmış oldum dolaylı yoldan. Oyunun sesini kesmedi çünkü ben ayarlamamıştım. SS GG yazılımında şöyle bir ayar var;
Eki Görüntüle 1874403
Burdan telefon çalınca ne olacağını seçebiliyorsunuz, dual connecti çok kullanmıyorum o yüzden ayar yapmadım. Ancak şunu da belirtmeliyim ki kulaklığın hem solda hem sağda tekeri mevcut. Sol teker kulaklık ses ayarı yaparken, sağ teker chatmix olarak geçiyor. Sanırım bluetooth ve 2.4'ü eş zamanlı kullanırken sağdaki teker birini kısıp birini artırıyor. Örneğin oyun oynarken telefon çalınca sağ teker ile oyunun sesini azaltıp, ağırlıklı olarak bluetooth'tan gelmesini sağlayabiliyorum. Aynı şekilde tam tersi de geçerli. Net emin değilim ama sanki bu şekilde çalışıyordu, deneyip yazarım tekrar.
++EDİT
Bir de rahatsız olduğum konu daha var. Bu sonradan olmaya başladı umarım geçer kullandıkça. Kulaklığı kafaya takarken kafada oynatırken vs. plastik sesi gibi sesler geliyor tıkırdamalı. Genleşip büzüşür ya cisimler, aynı öyle. İngilizce adı "plastik bilmem ne" gibi bir şey. Redditte aynı kulaklık ile yine bu sorunu yaşayan olmuş sanırım kronik ama pek önemli bir sorun değil. Yine de bilginiz olsun.