GA-78LMT-S2 anakarta SSD takılır mı?

Bütçe
250

muratcimen98

Kilopat
Katılım
18 Mayıs 2014
Mesajlar
60
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar herkese, GA-78LMT-S2 anakartıma hem HDD hem SSD takıp bir arada kullanabilir miyim? Eğer kullanabiliyorsam bana SSD önerisinde bulunabilir misiniz?
 
1614804227983.png

Evet takılabilir. 6 tane SATA 3Gb/s portu varmış. Yani takacağınız SSD maalesef SATA 3 hızlarında değil SATA 2 hızlarında çalışacak. Yine de HDD'den kat kat daha hızlı olur. Bütçenizi artırabilirseniz şiddetle öneririm;
Artıramazsınız alternatif olarak bunlar alınabilir;
Açıkçası bütçe artırma imkanınız varsa Barracuda 120 hepsinden daha hızlı ve iyi. Yine de artmazsa üzmeyecek, fiyatlarına göre kaliteli modeller bunlar da.
 
Bütçe yerinde yazıyormuş. O kadar nadir kullanıyorlar ki orayı gözümden kaçmış 😅

Şu ikisi alınabilir.
 

Kingston 240 GB A400 SSDNow SA400S37/240G 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Kingston 240 GB A400 SSDNow SA400S37/240G 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de
Hocam A400'ü önermeyelim lütfen. 2D NAND kullanan bir SSD. 3D NAND'a göre daha verimsiz ve kötü. Patriot Burst ile aynı fiyatta bir de. Fiyatını hak etmiyor. Phison S11 kullansa da (Patriot Burst'da da Phison S11 var) 2D NAND yüzünden kötü bir SSD.
 
Dönüştürücü gerekmez. PSU'dan çıkan SATA güç kabloları ile anakart kutusundan çıkan SATA veri kablosu yeterli tek başına. Ve evet, HDD ve SSD beraber kullanılabilir.
 
Önerileriniz için teşekkür ederim. Peki ben sorunsuz olarak hem HDD hem SSD'yi aynı bilgisayarda kullanabilirim değil mi? Ayrıca montaj için dönüştürücü vs. gerekli mi?
Kullanabilirsiniz lakin iki tane SATA kablosuna ve iki tane de güç kablosuna ihtiyacınız olacak. PSU'da var zaten güç kabloları. Başka bir SATA kablonuz yoksa temin edip HDD'yi de kullanabilirsiniz. İkisi aynı anda kullanılabilir yani. Ki ikisi aynı anda kullanılamasaydı saçma olurdu. :)
 
Tekrardan rahatsız edeceğim. Benim anakartım SATA 2 destekli olduğu için Seagate Barracuda almak mantıksız olabilir mi? Çünkü ben SSD'nin vereceği değerlere ulaşamayacağım. Bunun yerine ortalama seviye olan Patriot Burst 120 GB alıp günlük kullanımı yükseltsem nasıl olur?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı