GA-G31M-ES2L El Capitan Ekran ve Ethernet Sorunu

• Konuyu başlatan 20358
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.848

20358

Kilopat
Makaleler
3
  • Anakart: GA-G31M-ES2L
  • Ekran Kartı: AMD Radeon HD 5450
  • İşlemci : İntel Core Due E6500
  • RAM: 2GB
  • Wi-Fi : Edimax 7711 usn (Kexti Edimax sitesinde El Capitan için güncellenmiş)

El Capitan 10.11.1 kurulu, ekran kartına ait kext kurulu, çözünürlüğü de iyi(1280x1024) ancak 1024 olması gereken bellek 5 MB görünüyor ve doğal olarak makine kasıyor. 1024 MB'a çıkarmanın bir yolu var mı?
App Store'a girmek için galiba ethernet kartının tanıtılması gerekiyor. RTL8181'i kurdum ama App Store'dan "Aygıtınız ya da bilgisayarınız doğrulanamadı" uyarı alıyorum.
Yukarıda sözünü ettiğim sorunlar için acaba çözüm önerileriniz var mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili Montezuma App Store problemi verdiğin link sayesinde halloldu. Yalnız Ekran kartı için vediğin linkteki kext leri daha önce kullandığımda Ekran kartı belleği 512 mb ye çıkıyor ancak görüntü galiba 8 bite düştüğü için 256 renkten yukarısını göstermiyor. Ekteki ekran görüntüsününe bakabilirisin. Bu problemi çözebileceğimiz bir yöntem var mı acaba? Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ekran.jpg
    Ekran.jpg
    145,6 KB · Görüntüleme: 231
Config.plist dosyanı Clover Configurator ile aç. Devices / Fake ID / ATI içine şu değeri gir:
Kod:
68E01002
Kaydet çık yeniden başlat.
Eki Görüntüle 133670

Sevgili Montezuma; ilgin için teşekkür ediyorum. Daha önce gönderdiğim ekran alıntısına başka bir PC de baktığımda olması gerektiği gibi göründüğünü gördüm. Yani makine ekranı normal görüor ama dışardan maalesef çekilen fotoğrafdaki gibi görülüyor. Monitör de değiştirdim ama aynı görüntü.

Dosya Ekleri

• Foto.jpg
    Foto.jpg
    153,7 KB · Görüntüleme: 233
Kontrast ayarlarıyla mı oynadın ? Bende de aynısı olmuştu. Ekran ayarlarında yüksekse düşür.

Evet kontrast ayarları açıkmış çözüldü. İlgin için teşekkür ediyorum. Şu an sadece 1024 mb yerine 512 mb olarak görünüyor Ekran belleği onun da çözümü varsa önerilerini beklerim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı