GA-MA770T-ES3 anakarta SSD takılıbilir mi?

Bütçe
650TL
120 GB de olsa al. Windows'u SSD'ye kur. 2 kat performans artışı olur. Bende SanDisk markasının SSD'si var fena değil.

Anakartınız SATA 2 destekliyor en fazla. Yani 300 MB/s sınırında kalacak. Yine de HDD'den kat kat daha hızlı olacaktır. Bütçeniz güzel. Önereceğim SSD'de güzel. :)
Bütçenize göre en iyi SSD bu. 870 EVO'dan falan daha iyi ve üst düzey bir SSD. Geleceğe de yatırım olur. :) İleriye dönük bir SSD.

Kusura bakmayın dün akşam uyumuştum, mesajlarınızı görmemişim. :)
Sorun yok hocam. Önerimi yapıp yatmıştım ben de. SATA SSD takabilirsiniz. Bütçenize uygun olarak Firecuda 120'yi öneriyorum. Üst düzey bir SSD kendisi. 5 yıl garantisi ve 3 yıl ücretsiz veri kurtarma hizmetleri var. 870 EVO yerine çok daha alınabilir bir SSD. M.2 NVMe desteği olsaydı A2000 veya da 970 EVO önerebilirdim ama anakartınızın böyle bir desteği yok maalesef. SATA 2 yani 300 MB/s hızlara ulaşan SATA desteği var. 600 MB/s SATA 3 desteği yok maalesef. Yine de geleneksel sabit disklere göre kat kat daha hızlı olur. İleride SATA 3 bir sisteme geçerseniz de ileriye dönük bir yatırım olur. :)

Sorun yok hocam. Önerimi yapıp yatmıştım ben de. SATA SSD takabilirsiniz. Bütçenize uygun olarak Firecuda 120'yi öneriyorum. Üst düzey bir SSD kendisi. 5 yıl garantisi ve 3 yıl ücretsiz veri kurtarma hizmetleri var. 870 EVO yerine çok daha alınabilir bir SSD. M.2 NVMe desteği olsaydı A2000 veya da 970 EVO önerebilirdim ama anakartınızın böyle bir desteği yok maalesef. SATA 2 yani 300 MB/s hızlara ulaşan SATA desteği var. 600 MB/s SATA 3 desteği yok maalesef. Yine de geleneksel sabit disklere göre kat kat daha hızlı olur. İleride SATA 3 bir sisteme geçerseniz de ileriye dönük bir yatırım olur. :)
120GB bana yeter yeni nesil oyunlar oynamıyorum, ufak bir Upgrade yapacağım.

120GB bana yeter yeni nesil oyunlar oynamıyorum, ufak bir Upgrade yapacağım.
O halde hocam 120 GB olarak bunları önerebilirim;
Yine de bence SSD almışken 250 GB almak daha mantıklı olur. 120 GB'a Windows ve program kurunca çok ama çok az bir alan kalıyor. 250 GB SSD almak daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı