Galakuro 3070 Ti 85 dereceye ulaşıyor

Jack Sparrow 06

Decapat
Eski sıcaklığını bilmiyorum ancak kartın termal macununu yeniledikten sonra sıcaklık 84-85 dereceye kadar çıkmaya başladı. MSI Afterburner ile fanlar %95 hızda zar zor 79-80 derecede tutabiliyor.
Kasamın soğutmasının iyi olduğunu düşünüyorum kasam; MSI MAG Forge M100R kullandığım termal macun MX4.

Termal macun değişimini arka arkaya 2 defa yaptım ilk yapışımda normal miktarda termal macun kullandım, test ettiğimde 85 dereceye kadar çıkıyordu.

İkinci yapışımda bol bol termal macun kullandım ardından neredeyse 78 dereceye kadar düştü ancak 1 ila 2 hafta sonra tekrar eski seviyesine ulaştı. Ayrıca bilgisayarıma 2 defa format attım bu sebepten dolayı.

Yarın terar termal macun değiştirmeyi düşünüyorum. Yapabileceğim herhangi başka bir şey var mı?
Bu videodaki kart benimkinin bir alt modeli olsa da görünüş olarak aynısı herhalde, soğutma konusunda da pek farkı yoktur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Videoda da gördüğümüz üzere buz gibi çalışan bir seri bu bende de galakuro 3060 vardı asla ısınmıyordu, sizin kartta bir sıkıntı var macunla halledilecek gibi bir sıkıntı değil bu.

Termal macun değişiyorsunuz ama termal pedlerinizin durumuna baktınız mı hiç?

Termal pedide değiştirmeyi düşündüm ancak GPU ısınmasını etkilemiyormuş yalnızca VRAM soğutması için olduğunu öğrenince yapmadım.

Videoda da gördüğümüz üzere buz gibi çalışan bir seri bu bende de galakuro 3060 vardı asla ısınmıyordu, sizin kartta bir sıkıntı var macunla halledilecek gibi bir sıkıntı değil bu.

Bir türlü sorunun ne olduğunu anlayamadım acaba vidaları sıkarken birisini gevşek sıkıyorumda temassızlıkmı oluyor yoksa termal macunla ilgili bir problem mi ki termal macun bimdiğim kadarıyla en iyilerinden birisi. Bugün son kez bir daha temizleyip termal macun süreceğim.

Son düzenleme:
Bu macun ve ped işleri milimetrik işler. Siz iyi sıkarsınız ama boşluk kalır. Pedlerde yıpranma olursa dikkatli oturtmanız gerekir.

Ayrıca MX4 macun ekran kartı için tavsiye edilmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı