Galax GTX 1660 Super Benchmark tuhaflığı

GTX 9** serisinden 1*** serisine geçişte büyük performans artışı
Var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

.

Örnekleri super kart karsılastırması bulamadığım için Ti yaptım aşağı yukarı aynı performanstalar zaten %73 fark yarattığı oyun bile olmuş.

Ben performans artışından bahsetmiyorum. Bu dediğiniz şey yükseltme olmaz.

Biraz uzun vade olarak düşünün ne demek istediğimi anlarsınız.

Veya bir örnek vereyim. GTX 760 sahibi daha yüksek FPS verdiği için GTX 950 aldı diyelim. Bir sonraki yükseltmesi ne olacak GT1030 olmak zorunda aynı mantık ile gidince. Her yüksek performanslı kartı takmak yükseltme olmaz. Kullandığınız kartın sınıfı ne kadar yüksek ise ömrü de o kadar uzun olur. Biraz daha detaylı düşünün. Ona bakarsanız RX570 de alsa daha fazla FPS alacak. Peki bu bir yükseltme mi oluyor sizce? Üzerine para bile kalır çünkü.
@OtoburPirana Hocam yanlış anlamayın ama ya bilgilendirme hatası yaptınız, ya biz dediğinizi tam anlayamadık. 1080P için dediklerinizi destekler misiniz, birkaç kanıtla?

Söylediklerimi anlamamış olmanız muhtemel.
GTX 970, 1080p 60 kare oyunculuk için hala gücü yeten bir kart. Bellek yetersizliğini modern oyunlarda bir kaç ayar kısarak halledebilirsiniz. 1660 serisi bu karttan belki fazla FPS alıyor olabilir ama kritik derecede bir fark yok fakat üzerine vermeniz gereken para en az 1000 lira. 1000 lira karşılığında ne aldığınızı hesaba katarsanız demek istediğimi daha rahat anlarsınız.

Kartların sınıflarını karıştırmayın. Bu temel olarak anlamamız gereken mevzu. 970 için 1070 güncelleme olur, 1060 model düşürme olur. 980 veya 1080 ise yükseltme olur.

Son düzenleme:
Ben performans artışından bahsetmiyorum. Bu dediğiniz şey yükseltme olmaz.

Biraz uzun VA'de olarak düşünün ne demek istediğimi anlarsınız.

Veya bir örnek vereyim. GTX 760 sahibi daha yüksek FPS verdiği için GTX 950 aldı diyelim. Bir sonraki yükseltmesi ne olacak GT1030 olmak zorunda aynı mantık ile gidince. Her yüksek performanslı kartı takmak yükseltme olmaz. Kullandığınız kartın sınıfı ne kadar yüksek ise ömrü de o kadar uzun olur. Biraz daha detaylı düşünün. Ona bakarsanız RX570'de alsa daha fazla FPS alacak. Peki bu bir yükseltme mi oluyor sizce? Üzerine para bile kalır çünkü.

GTX 970'in 40-50 FPS'lerde verdiği oyunu 80-90 FPS veren GTX 1660 Super'le değiştirmek yükseltme olmuyor mu yani siz teknolojiden bir habersiniz sanırım arada kocaman 5 senelik teknoloji gelişimi var çoğu oyunda neredeyse 2 kat FPS veren bir kartla değişim yapmak sisteme çok güzel bir yükseltme olur bilmediğiniz konuda yorum yapmayın lütfen.

970 için 1070 yükseltme olur demişsiniz 1660 Super'le 1070 benzer performans veriyor zaten şu an 1070'in sıfır olarak satışı yok sıfır almak isteyenler bu kartın yerine 1660 Ti veya super modelini aldığında kaybettiği bir şey olmuyor yine yüksek düzeyde performans artışını hisseder üstelik GTX 970'in 60 FPS'de gücünün yetmediği birçok oyun var mesela RDR2'yi en düşük ayarda 60FPS'de anca oynatabiliyor grafikleri çamur şekilde.

1080P için şu an elde 1070 varsa 2070 alınmaz çünkü 1070 günümüzde hala canavar gibi bir kart fakat GTX 970 için aynı şeyi söyleyemeyiz oldukça eski teknoloji ve günümüzdeki çoğu oyunu orta ayarda bile 60FPS'yi verebilmekte zorlanıyor.

Son düzenleme:
GTX 970'in 40-50 FPS'lerde verdiği oyunu 80-90 FPS veren GTX 1660 Super'le değiştirmek yükseltme olmuyor mu yani siz teknolojiden bir habersiniz sanırım arada kocaman 5 senelik teknoloji gelişimi var çoğu oyunda neredeyse 2 kat FPS veren bir kartla değişim yapmak sisteme çok güzel bir yükseltme olur bilmediğiniz konuda yorum yapmayın lütfen.

970 için 1070 yükseltme olur demişsiniz 1660 Super'le 1070 benzer performans veriyor zaten şu an 1070'in sıfır olarak satışı yok sıfır almak isteyenler bu kartın yerine 1660 Ti veya super modelini aldığında kaybettiği bir şey olmuyor yine yüksek düzeyde performans artışını hisseder üstelik GTX 970'in 60 FPS'de gücünün yetmediği birçok oyun var mesela RDR2'yi en düşük ayarda 60FPS'de anca oynatabiliyor grafikleri çamur şekilde.

1080P için şu an elde 1070 varsa 2070 alınmaz çünkü 1070 günümüzde hala canavar gibi bir kart fakat GTX 970 için aynı şeyi söyleyemeyiz oldukça eski teknoloji ve günümüzdeki çoğu oyunu orta ayarda bile 60FPS'yi verebilmekte zorlanıyor.

Yazdıklarımı okuyup anlayın. 1070 de yükseltme olmaz güncelleme olur.
Ama ilk mesajımı doğru düzgün okuyan yok herkese tek tek yazmak gerekmesi zor cidden.

1080p 60hz için bu kartı güncelleme veya yükseltmeye gerek yoktur. İsteyen istediği kadar para harcayabilir ona elbet karışamam.
Teknoloji Bilgimi tartmaya çalışmayın. Ben tavsiyemi verdim. Yanlış bilgilendirme olduğunu düşünüyor isneniz "yanlış bilgilendirme" butonunu kullanın rica ediyorum.

Yazdıklarımı okuyup anlayın. 1070 de yükseltme olmaz güncelleme olur.
Ama ilk mesajımı doğru düzgün okuyan yok herkese tek tek yazmak gerekmesi zor cidden.

1080p 60hz için bu kartı güncelleme veya yükseltmeye gerek yoktur. İsteyen istediği kadar para harcayabilir ona elbet karışamam.
Teknoloji Bilgimi tartmaya çalışmayın. Ben tavsiyemi verdim. Yanlış bilgilendirme olduğunu düşünüyor isneniz "yanlış bilgilendirme" butonunu kullanın rica ediyorum.
Butonu kullanmak yerine saygılı bir şekilde fikrinizi dinlemeyi tercih ettim. Ben aynı şeyi düşünmüyorum ama ne demek istediğinizi anladım. Bu yanlış bilgilendirme değil hocam, size göre haklı bilgilendirme. Onun için görüşünüze saygı duyarım. İyi forumlar ☺️

Yazdıklarımı okuyup anlayın. 1070'de yükseltme olmaz güncelleme olur.

1080P 60Hz için bu kartı güncelleme veya yükseltmeye gerek yoktur. İsteyen istediği kadar para harcayabilir ona elbet karışamam.
Teknoloji bilgimi tartmaya çalışmayın. Ben tavsiyemi verdim. Yanlış bilgilendirme olduğunu düşünüyor isneniz "yanlış bilgilendirme" butonunu kullanın rica ediyorum.

Arada 5 senelik bir teknoloji farkından bahsediyoruz ve siz hala güncelleme demekte ısrar ediyorsunuz teknoloji bilginiz kendinize kalsın bence laf anlamıyorsunuz çünkü 2014 yılında çıkmış bir kartı alıp 5 sene kullanımdan sonra yeni bir kartla değiştirilince o güncelleme olmaz çünkü zaten o kart belki ömrünün sonlarına gelmiştir bile siz hala güncelleme diyorsunuz güncelleme dediğiniz şey elinizde mesela 2018'de çıkmış bir kart varsa güncel olması sebebiyle 2019 kartıyla değiştirmektir 2014'te çıkmış bir kartı 2019'da çıkmış bir kartla değiştirildiğinde güncelleme değil yükseltme olur çünkü 2014dün teknolojisiyle şu anki teknolojinin arasında çok fazla fark olmasıdır öğreneceğiniz çok şey var gibi.

Arada 5 senelik bir teknoloji farkından bahsediyoruz ve siz hala güncelleme demekte ısrar ediyorsunuz teknoloji bilginiz kendinize kalsın bence laf anlamıyorsunuz çünkü 2014 yılında çıkmış bir kartı alıp 5 sene kullanımdan sonra yeni bir kartla değiştirilince o güncelleme olmaz çünkü zaten o kart belki ömrünün sonlarına gelmiştir bile siz hala güncelleme diyorsunuz güncelleme dediğiniz şey elinizde mesela 2018'de çıkmış bir kart varsa güncel olması sebebiyle 2019 kartıyla değiştirmektir 2014'te çıkmış bir kartı 2019'da çıkmış bir kartla değiştirildiğinde güncelleme değil yükseltme olur çünkü 2014dün teknolojisiyle şu anki teknolojinin arasında çok fazla fark olmasıdır öğreneceğiniz çok şey var gibi.

GTX 970 kartını bilinçli almış insanları bulup sorabilirsin ki bir tanesi benim, 2 adet de çevremden var. Bir tanesi 970 kartını yeni 2k monitör aldığı için 1070 ile güncelledi. Bir tanesi monitör değişikliği yapmadı ve kartı hala çalışıyor ve hala kullanıyor. COD warzone oynuyoruz 1080p 60 kare dolayında oynuyor oyunu, nadir olarak 60 dan aşağı düşüyor.
Ben ise monitörüm 2k 144hz olduğu için önce 1070 ile güncelledim sonrasında ise RX5700 ile değiştirdim. Peki siz 1080p monitör ile 60 kare alıyorken ve monitör değişikliği yapmamış iken soruyu soran arkadaşa kartını 1660 serisi bir kart ile değiştirmesini mi söylüyorsunuz? Soruyu soran kişi 60hz monitör ile daha fazlasını göremediği halde değişim önerdiğinizin farkında mısınız? Parayı ödeyecek kişinin bakış açısından düşünün biraz. Veya öncesinde bilgi alın soruyu soran kişinin mevcut donanımı hakkında. 2k 144hz monitöre geçti ise önerdiğiniz 1660 kart ne işe yarar mesela?

GTX 970 kartını bilinçli almış insanları bulup sorabilirsin ki bir tanesi benim, 2 adet de çevremden var. Bir tanesi 970 kartını yeni 2K monitör aldığı için 1070 ile güncelledi. Bir tanesi monitör değişikliği yapmadı ve kartı hala çalışıyor ve hala kullanıyor. CoD warzone oynuyoruz 1080P 60 kare dolayında oynuyor oyunu, nadir olarak 60'dan aşağı düşüyor.
Ben ise monitörüm 2K 144Hz olduğu için önce 1070 ile güncelledim sonrasında ise RX5700 ile değiştirdim. Peki siz 1080P monitör ile 60 kare alıyorken ve monitör değişikliği yapmamış iken soruyu soran arkadaşa kartını 1660 serisi bir kart ile değiştirmesini mi söylüyorsunuz? Soruyu soran kişi 60Hz monitör ile daha fazlasını göremediği halde değişim önerdiğinizin farkında mısınız? Parayı ödeyecek kişinin bakış açısından düşünün biraz. Veya öncesinde bilgi alın soruyu soran kişinin mevcut donanımı hakkında. 2K 144Hz monitöre geçti ise önerdiğiniz 1660 kart ne işe yarar mesela?

Konuyu kendi tarafınıza çekmek için şimdi de monitör falan demeye başladınız ben konunun başından beri GTX 970'den 1660 Super'e geçmek model düşürmek demenize tepki olarak konuşuyorum işinize gelmediği için bu dediklerinizden bahsetmeyip kendinizi üste çıkarmaya çalışıyosunuz şimdi de bana diyorsunuz ama siz o arkadaşın durumunu bilip mi konuşuyorsunuz yani gerçekten gereğinden fazla boş konuşuyoruz dediğiniz şeyleri kendiniz aklınıza erdirtikten sonra yazmanızı tavsiye ederim.
2014 kartından 2019 kartına geçmenin model düşürmek olduğunu söyleyen birini fazla ciddiye aldım sanırım kartlar her yıl eşit ve stabil şekilde performans artışı sağlamıyor sondan 2. rakamı 7 olması 1660 Super'den yüksek model olduğu anlamına gelmiyor mimari GDDR hız gibi yapısal farklılıkları bulunuyor ezbere konuşan kim belli oluyor bence siz bu yanlışınızı düzeltin önce sonra konuşursunuz burada.
GTX 970'den GTX 980e geçilir diyorsun ama 980 Ti ile yarışan 1660 kartına model düşürmek diyen birisin 😂
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

GTX 970'den 1660 Super'e geçmek model düşürmek olur. 970'den sonra yükseltme dediğiniz şey 980 veya 1080 gibi kartlar olacaktır. 970 yerine 1070 veya 2070 almak bile yükseltme değil sadece güncelleme olur. Mevcut kartınız güç olarak 1080P de hala sorunsuz çalışan kartlardan. Eğer monitör çözünürlüğünüz arttı ise zaten işinizi 16XX sınıfındaki kartlar çözmez daha yukarısı şart. Monitör çözünürlüğünüz hala 1080P ise değişimin bir anlamı yok, her şey aynı olacak belki kart enerji tüketimi düşer biraz o kadar.

Son düzenleme:
Konuyu kendi tarafınıza çekmek için şimdi de monitör falan demeye başladınız ben konunun başından beri GTX 970'den 1660 Super'e geçmek model düşürmek demenize tepki olarak konuşuyorum işinize gelmediği için bu dediklerinizden bahsetmeyip kendinizi üste çıkarmaya çalışıyosunuz şimdi de bana diyorsunuz ama siz o arkadaşın durumunu bilip mi konuşuyorsunuz yani gerçekten gereğinden fazla boş konuşuyoruz dediğiniz şeyleri kendiniz aklınıza erdirtikten sonra yazmanızı tavsiye ederim.
2014 kartından 2019 kartına geçmenin model düşürmek olduğunu söyleyen birini fazla ciddiye aldım sanırım kartlar her yıl eşit ve stabil şekilde performans artışı sağlamıyor sondan 2. rakamı 7 olması 1660 Super'den yüksek model olduğu anlamına gelmiyor mimari GDDR hız gibi yapısal farklılıkları bulunuyor ezbere konuşan kim belli oluyor bence siz bu yanlışınızı düzeltin önce sonra konuşursunuz burada.

Anlatamadığımı anladım. Pes ediyorum. Sizin bildiğiniz doğrudur.

İstediğiniz karttan istediğiniz karta geçebilirsiniz bu tamamen sizin özgür iradeniz. Şuna geçilir geçilmez meselesi de değil aslında ama işte anlatamadığım için sorun bende. Benim kastettiğim sıfır ilk çıktığı zaman 970 alan kişi kaç yıl kullanır. Aynı kişi sıfır ilk çıktığında 1660 alınca kaç yıl kullanır. Bu farklılıklar kartın sınıfını belirler. Ama dediğim gibi siz haklısınız, 1660 süper veya düz olanı daha yüksek FPS verir.

Son düzenleme:
Öncelikle yaptığım yorumdan sonra cevap veren herkese teşekkür ediyorum. Ufak bir tartışma yaşanmış bu biraz üzdü. Genel olarak ben de 970'in gayet yeterli bir kart olduğunu düşünüyordum fakat 5 ay önce 60Hz monitör'den 144Hz monitöre geçiş yaptım. Hala 1080p fakat bazı oyunlarda performans kaybını ve tabii ki 144 FPS'e ulaşamadığım için monitörün nimetlerinden tam olarak yararlanamadığımı düşündüm. 5 yıldır kullanıyorum 970'i ve 1660'a geçiş bana da yükseltme gibi geliyor. Gönül ister daha da yükseğini alayım ve tam bir yükseltme olsun fakat fiyatlar o kadar yüksek ki ulaşabileceğimi sanmıyorum. Herkesin söylemek istediği şeyi anladım ve herkes kendi anlatmak istediği şeyde haklı bence. Tekrardan teşekkür ediyorum zahmet edipte yorumladığınız için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı