Galaxy A56 ve A36 duyuruldu

Katılıyorum. S24 serisi 18 Nisan, S23 serisi 25Nisan ve diğerleri mayıs ortasında alacak One UI 7'yi ama bu iki cihaza direkt yüklenilmiş. Samsung sırf güncel modelleri satabilmek için One UI 7'yi geciktiriyor. A36 15 16binden sirf Snapdragon var diye insanlar tarafından alınacağını düşündüğüm bir cihaz(o fiyata çıkma imkanı yok daha pahalıya çıkar bence ama zamanla düşer) A56 içinde EX1580 performansını tam göremedim ama dediğiniz gibi 20 25bine düşünüyorlarsa saçmalık olur. S24 FE var o fiyatta ve A56'nın hiçbir yerde artısı yok.

A56 20 bin gibi çıkar. Tam orta segmentte her şeyi düzeltti AX4 ve AX5 serisi ile derken gene batırıyorlar. Exynos kullanması fiyat olarak da daha uyguna gelmesini sağlıyordu.

Samsung'un güncelleme olayı safsata bu arada. Daha geçen seneki amiral gemisi cihazlarına satış korkusundan güncelleme veremeyen firma için iddialı sözler bunlar. Onun dışında A36 işlemcisi göz boyama olup hızlı şarj olayı güzel. Özellikle bizim gibi ülkelerde yine iyi satması olası şu cihazların. Yakında deneyip iyice bir kurcalarım, bakalım artık.
Safsata degil. 7 yil derken 7 adet Android guncellemesinden bahsediliyor. Bu seneye ozel yaparlar sadece. Ben de ilk basta S25 icin yapiyorlar diye dusunmustum ama bu kadar gecikmeyi de telefon satmak icin yapmazlar. A56 maksimum 4 yil guncelleme alabilecek kapasiteye sahip bence ama A serisindeki One UI animasyon vb. acisindan S serisinden geride oldugu icin bir sekilde verirler. Ama ilk gungu performansinda çalışacağını sanmiyorum. Bu arada One UI 7 ile A serisinin animasyonlarini daha cok yaklastirmislar S serisine.

Hocam 6 gen 3 nasıl bir performansa sahiptir?
%6 daha guclu galiba. Gunluk kullanim icin iyi ama Exynos 1480 koysalar daha iyi olurdu.

Hocam A36 295 dolar olmayacak mıydı?

Burada böyle yazıyor. Samsung Galaxy A36 ile Galaxy A56'nın Fiyatı Ortaya Çıktı
Hayir 399 dolardan basliyor. Samsung irta seviye telefonunu 300 dolardan satar mi hic? Hele su son zamanlarinda. Kâr elde etmek icin sacma sapan isler yapiyorlar.

Hocam A36 295 dolar olmayacak mıydı?

Burada böyle yazıyor. Samsung Galaxy A36 ile Galaxy A56'nın Fiyatı Ortaya Çıktı
Hayir 399 dolardan basliyor. Samsung irta seviye telefonunu 300 dolardan satar mi hic? Hele su son zamanlarinda. Kâr elde etmek icin sacma sapan isler yapiyorlar.
Sırf A36ya Snapdragon koyacağız diye işlemci gücü olarak zayıf kalmış cihaz muhtemelen. İşlemcisinin gücü veya performansı değil adı satacak. Bir de 6 sene güncelleme yüküne girmeleri bence mantıksız, A serisi maksimum cihaz dahil 6 sene güncelleme alacak işlemcisi bile yok. Yine de Türkiye fiyatlarına bakmak lazım. AX5 serisi ile toparlamıştı Samsung bence AX6 serisi ile bozmaz(umarım)
Bu arada birde tasarım olarak ne düşünüyorsunuz bilmem ama bence kamera kısmı kötü duruyor. Hiç ellemeselerdi daha iyiydi.
Bana da kotu geliyor tasarim da cihazi gormek gerek elde nasil duruyor. Alisilir muhtemelen.

Bence 25000 TL'den cikar ama 20000 TL civarina kadar duser A56.

Soldaki A56 sagdaki A36. Bence A56 daha iyi duruyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250302_131740_X.jpg
    Screenshot_20250302_131740_X.jpg
    274,8 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleme:
Safsata degil. 7 yil derken 7 adet Android guncellemesinden bahsediliyor. Bu seneye ozel yaparlar sadece. Ben de ilk basta S25 icin yapiyorlar diye dusunmustum ama bu kadar gecikmeyi de telefon satmak icin yapmazlar. A56 maksimum 4 yil guncelleme alabilecek kapasiteye sahip bence ama A serisindeki One UI animasyon vb. acisindan S serisinden geride oldugu icin bir sekilde verirler. Ama ilk gungu performansinda çalışacağını sanmiyorum. Bu arada One UI 7 ile A serisinin animasyonlarini daha cok yaklastirmislar S serisine.

%6 daha guclu galiba. Gunluk kullanim icin iyi ama Exynos 1480 koysalar daha iyi olurdu.
Neyden bahsedildiğini biliyorum da aslında düzgün uygulanmadığını söylüyorum. Gecikmeyi S25'i satmak için yaptıkları bal gibi ortada; aksine inanmak bile saflık olur. Güncelleme vermek sıkıntı değil zaten. İsteseler 10 sene bile verirler. Nasıl, ne düzeyde olduğu ve kalibresi önemli. Şu tarz daha bütçe dostu telefonları normalde sağlam yapıyorlar; bunların da iyi olmasını bekliyorum yine de. Animasyon kalitesi fena değil fakat o geçişler arasında yaşanabilen teklemeleri hala düzeltemediler. Umarım sonraki güncellemelerle halledilir.

Neyden bahsedildiğini biliyorum da aslında düzgün uygulanmadığını söylüyorum. Gecikmeyi S25'i satmak için yaptıkları bal gibi ortada; aksine inanmak bile saflık olur. Güncelleme vermek sıkıntı değil zaten. İsteseler 10 sene bile verirler. Nasıl, ne düzeyde olduğu ve kalibresi önemli. Şu tarz daha bütçe dostu telefonları normalde sağlam yapıyorlar; bunların da iyi olmasını bekliyorum yine de. Animasyon kalitesi fena değil fakat o geçişler arasında yaşanabilen teklemeleri hala düzeltemediler. Umarım sonraki güncellemelerle halledilir.
S25 serisindeki One UI 7'de tekleme yok. Hatta garip bir şekilde cihaz sıcakken bile mükemmel gösteriyor animasyonları. Ama betadaki One UI 7 ile de S25'in One UI 7'si alakasız. Ben beta sürümündeyim One UI 6.1.1'e göre daha iyi olsa da S25 üzerinde çalışan One UI 7'den alakasız. Eğer bunu stabil güncellemesiyle düzeltirlerse mükemmel olur. Düzeltmezlerse bu gecikmenin üstüne ekstradan bunun için tepki gelir. Nisan ortalarında çıkacak güncelleme sızıntıya göre. Bari o zamana kadar beta 5 ve beta 6'yı yayınlasalar. Beta 4'ü 1 ay sonra birden ortaya çıkardılar.

Hocam acil telefon ihtiyacım var bütçem de 15-20 bin TL arası. A55 alıp geçmeli miyim sizce A56 bu fiyatlara gelmeyecek gibi bekleyecek durumum da yok?

Exynos 1380 ile 6 Gen 3 neredeyse aynılar. 6 Gen 4nm ile üretilmiş sadece daha verimli olur. Aslında hangi 4nm süreci kullanılmış bilmiyorum ama muhtemelen daha verimlidir. 6 Gen 3 Samsung üretimi bu arada. Bu yüzden emin olamadım verimlilik konusunda. Exynos 2400'ün üretildiği 4nm LPP+ başarılıydı ama aynı süreci kullanmıyorlardır herhalde giriş-orta seviye işlemcide.

S25 serisindeki One UI 7'de tekleme yok. Hatta garip bir şekilde cihaz sıcakken bile mükemmel gösteriyor animasyonları. Ama betadaki One UI 7 ile de S25'in One UI 7'si alakasız. Ben beta sürümündeyim One UI 6.1.1'e göre daha iyi olsa da S25 üzerinde çalışan One UI 7'den alakasız. Eğer bunu stabil güncellemesiyle düzeltirlerse mükemmel olur. Düzeltmezlerse bu gecikmenin üstüne ekstradan bunun için tepki gelir. Nisan ortalarında çıkacak güncelleme sızıntıya göre. Bari o zamana kadar beta 5 ve beta 6'yı yayınlasalar. Beta 4'ü 1 ay sonra birden ortaya çıkardılar.
Evet hocam, dediğim satış politikası olayı da sizin dediğinizi doğrular nitelikte zaten. Normalde bundan daha önce güncelleme gelecekti de baktılar satışlar biraz sıkıntılı, direkt daha da ertelemeyi seçtiler. Birkaç ay önceki yabancı Samsung sayfalarına ve haberlerine bakarsanız her şey görünüyor. S25 Ultra'nın S Pen olayı da bunda etkiliydi; bayağı tartışıldı. Misal hala S24 Ultra cihazıma yeni güncellemeyi beklerken S25 sahipleri mis gibi kullanıyor. Şimdi gidip kalem ve bana göre tasarım konusunda gerilemiş olan 25 Ultra'ya mı geçeyim? Neyse, ileriki safhalarda umarız ki güncellemelerle şu cihazlar güzelce ilerler.

Hocam acil telefon ihtiyacım var bütçem de 15-20 bin TL arası. A55 alıp geçmeli miyim sizce A56 bu fiyatlara gelmeyecek gibi bekleyecek durumum da yok?
1 hafta bekleyin en azından Türkiye'de ne zamana çıkacak belli olsun. Muhtemelen 25000 TL civarında çıkacak ardından 20000 TL civarlarına düşecek. Siz bilirsiniz. A55'de güzel telefon.

Exynos 1480 özellikle GPU performansında 6 Gen 3'e fark atıyor. Samsung'a maaliyet açısından çok fark yaratmamıştır giriş seviye bir çip kullanıyor sonuçta da amaçları insanların algısını kullanarak telefon satmak anladığım kadarıyla.

Exynos 1580 ile de sonunda A78+A55 dizilimi bıraktılar. Suyunu çıkarmışlardı. Artık A720+A520 dizilimini 5 yıl kullanırlar herhalde. 😀

Son düzenleme:
1 hafta bekleyin en azından Türkiye'de ne zamana çıkacak belli olsun. Muhtemelen 25000 TL civarında çıkacak ardından 20000 TL civarlarına düşecek. Siz bilirsiniz. A55'te güzel telefon.

Exynos 1480 özellikle GPU performansında 6 gen 3'e fark atıyor. Samsung'a maaliyet açısından çok fark yaratmamıştır giriş seviye bir çip kullanıyor sonuçta da amaçları insanların algısını kullanarak telefon satmak anladığım kadarıyla.

Exynos 1580 ile de sonunda A78+A55 dizilimi bıraktılar. Suyunu çıkarmışlardı. Artık A720+A520 dizilimini 5 yıl kullanırlar herhalde. 😀

Teşekkürler hocam ama 20000 TL ve üzerine çıkmak istemiyorum sanırım A55 alıp geçeceğim.

Benim tahminimce A56 128 GB olan versiyonu 21.000, 256 GB olan versiyonu ise 23.000 TL olur. MicroSD kart slotunu kaldirdiklarini da hesaba katarsak 256 GB olan versiyonu almak zorunlu zaten.

O fiyata da yakin artik S24 FE 128 GB var. Ha onun da MicroSD slotu yok, onun icin de almisken 256 GB lazim derken Apple'in uyguladigi merdiven taktigini Samsung'un da kullandigini goruyoruz.

Bence su anda 16.000 civarlarinda olan A55 128 GB'i alip bir de 800 TL'ye 256 GB MicroSD kart almak cok daha mantikli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı