Galaxy A56 ve A36 duyuruldu

Exynos 1580 iyi bir yükseltme, Exynos 2200 kas gücünde CPU tarafında. Güncel işlemciler arasından da SD 7s Gen 3 modelinden CPU olarak daha güçlü bir yonga.

1480 modeline göre de GPU tarafında 1580, %70 daha performanslı.

Vapor Chamber soğutmayla geliyor her iki model önceki modellere göre kararlılık olarak daha stabil olurlar.

SD 6 Gen 3, 6 yıl güncelleme alacak kadar güç de bir işlemci değil iyi optimizasyon olmazsa sıkıntı olur.

A55 modelindeki ana kamera sensörü de kullanılmaya devam ediliyor görünüyor.

Kamera yapısını değiştirmek güzel olmuş yıllardır aynı şeyi yapıyorlar sadece lensin yerini değiştiriyorlardı şimdi en azından göze farklı geliyor. Performansını bilmiyorum A serisi sonuçta ekonomik diye biliyorum, S serisi ise amiral gemisi. Yani eğer 4 yıl boyunca güzelce dayanabilirse güzel telefondur benim için ama kamerasıda önemli, bi S23 veya S24 kamerası var mı? Varsa yeterli.

Kamera yapısını değiştirmek güzel olmuş yıllardır aynı şeyi yapıyorlar sadece lensin yerini değiştiriyorlardı şimdi en azından göze farklı geliyor. Performansını bilmiyorum a serisi sonuçta ekonomik diye biliyorum, s serisi ise amiral gemisi. Yani eğer 4 yıl boyunca güzelce dayanabilirse güzel telefondur benim için ama kamerasıda önemli, bir S23 veya S24 kamerası var mı? Varsa yeterli.

Kamera olarak halen bir S23, S24 seviyesinde değil hatta muhtemelen S24 FE kadar bile değil ama a5X serisi gerçekten iyi bir seviyeye geldi. Performans olarak da muhtemelen 4 yıl dayanabilir A56 hatta performansta eğer kroniği çıkmazsa S21 FE'yi geçecek bence. Öbür tarafta açıkçası A36'dan pek umudum yok. Snapdragon koyacağız diye yetersiz bir işlemci koymuşlar.

Kamera olarak halen bir S23, S24 seviyesinde değil hatta muhtemelen S24 FE kadar bile değil ama a5X serisi gerçekten iyi bir seviyeye geldi. Performans olarak da muhtemelen 4 yıl dayanabilir A56 hatta performansta eğer kroniği çıkmazsa S21 FE'yi geçecek bence. Öbür tarafta açıkçası A36'dan pek umudum yok. Snapdragon koyacağız diye yetersiz bir işlemci koymuşlar.

A3X serisinde A34 ile bir çıkış yapmisti ama şu an durgun sayılır.

Kendim kullanıyorum diye demiyorum ama kamera olarak güzel.

Sırf A36ya Snapdragon koyacağız diye işlemci gücü olarak zayıf kalmış cihaz muhtemelen. İşlemcisinin gücü veya performansı değil adı satacak. Bir de 6 sene güncelleme yüküne girmeleri bence mantıksız, A serisi maksimum cihaz dahil 6 sene güncelleme alacak işlemcisi bile yok. Yine de Türkiye fiyatlarına bakmak lazım. AX5 serisi ile toparlamıştı Samsung bence AX6 serisi ile bozmaz(umarım)
Bu arada birde tasarım olarak ne düşünüyorsunuz bilmem ama bence kamera kısmı kötü duruyor. Hiç ellemeselerdi daha iyiydi.
Günümüzde hâla daha 300 dolarlık telefonla 1200 dolarlık telefon kıyaslaması yapıp X markası daha iyi diyen insan çok. Bu cihazlar 6 yıl güncelleme desteğini kaldıramayacak belki ama 0 bilgiyle konuşan ve bunları dinleyen insanlar için pazarlama tarafında "6 yıl güncelleme desteği ile geliyor" lafı iyi bir şey.

Günümüzde hâla daha 300 dolarlık telefonla 1200 dolarlık telefon kıyaslaması yapıp X markası daha iyi diyen insan çok.

Bu tipler zaten ayrı alemde. Açıklama yapınca da ben birebir kullandım kardeşim kasıyordu diye anlatıyorlar. Ciddiye alınacak iş değil.

Bu cihazlar 6 yıl güncelleme desteğini kaldıramayacak belki ama 0 bilgiyle konuşan ve bunları dinleyen insanlar için pazarlama tarafında "6 yıl güncelleme desteği ile geliyor" lafı iyi bir şey.

Tamamen katılıyorum. Başta teknoloji kanalları olmak üzere birçok bilinçsiz kişi bu cihazların 6 yıl güncellemeyi cidden kaldırabileceklerini sanacak. Hatta sırf bundan dolayı tüketicilerin bir kısmı 6 yıl güncelleme umuduyla alacak bu telefonları. Güncelleme almakla kaldırabilmek arasındaki farkı bilmiyor çoğu kişi. Hadi A56'yı geçtim A16'ya da 6 yıl güncelleme verilecek. A16 dile gelse yalvarır 6 yıl güncelleme kaldıramayacağını anlatabilmek için.

Bu tipler zaten ayrı alemde. Açıklama yapınca da ben birebir kullandım kardeşim kasıyordu diye anlatıyorlar. Ciddiye alınacak iş değil.

Tamamen katılıyorum. Başta teknoloji kanalları olmak üzere birçok bilinçsiz kişi bu cihazların 6 yıl güncellemeyi cidden kaldırabileceklerini sanacak. Hatta sırf bundan dolayı tüketicilerin bir kısmı 6 yıl güncelleme umuduyla alacak bu telefonları. Güncelleme almakla kaldırabilmek arasındaki farkı bilmiyor çoğu kişi. Hadi A56'yı geçtim A16'ya da 6 yıl güncelleme verilecek. A16 dile gelse yalvarır 6 yıl güncelleme kaldıramayacağını anlatabilmek için.

Bence çok kısılmış versiyonlar olarak gelecek.

M16 modelindeki Dimensity 6300 ile A16 modelindeki G99 birebir aynı mimarili işlemciler sadece birinde 5G var, diğerinde yok. Farklı model adı diye piyasaya sürüp milleti kandırıyorlar akıllarınca. Bu her iki modelde de 6 yıl güncelleme desteği var, çok iyi bir optimizasyon yapılmadıkça asla bu kadar süre gidecek telefonlar değil bunlar. G99 ve Dimensity 6300 rezalet yongalar.

Sağlam bir optimizasyonla da gideceğini sanmıyorum.
O segmentteki arayüz ile diğer arayüz isim dışında aynı değil zaten, kırpılıyor pek önem vereceklerini sanmıyorum. Her ne kadar 6-7 yıl güncelleme desteği söylemi çok iyi olsa da pratik de güncelleme alıyor diye kaldıracağı manasına gelmiyor.

Exynos 1580 belki kaldırır.
Exynos 2200 gücünde o. Onun stabil kalması daha olası elbette.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı