İnceleme Galaxy Buds FE

Merhaba, beni bilen bilir küçükluğümden beridir müziğe ve sese ilgi duyarım, aynı şekilde babamda odyofilidir ve bu konuda hassastır. Bugün size bir odyofilinin onayını almış F/P kablosuz kulaklık veya IEM olan Samsung Galaxy Buds FE'yi tanıtacağım.

Kutu
Ürün gayet sade ve güzel bir kutuda geliyor. Kutunun içinden eartip'ler, şarj kablosu ve kulağınızda durması için ismini bilmediğim bir destek ile geliyor.

Kulakta duruş
Size şunu diyebilirim bu zamana kadar deneyimlediğim en rahat kulaklıklardan biri. Sporda kulağımda yaklaşık 3 saat boyunca durdu ve 1 saatlik kardiyo boyunca ter, su temas etmiş olmasına rağmen yerinden oynamadı bile, tabii ki ben kulağıma özel eartip'leri taktım aklınızda bulunsun.

Batarya
Gelelim şarj konusuna, kulaklıklar cidden güzel bir kullanım süresi sunuyor, sitesinde ve kutusunda 6-21 saat diyor ama ne kadar gerçekçi bilemeyiz. Kutusu kulaklıkları çok hızlı bir şekilde şarj ederken yaklaşık 2.5 3 kere tam dolum yapabiliyor.

Kulaklık modları
Kulaklığın 3 modu var, ortam sesi, aktif gürültü engelleme(ANC) ve normal modu.

Buds 2 Pro kullanmış biri olarak gürültü engelleme özelliği Buds 2 Pro'dan üstün, ortam sesinde kafa kafaya gidiyorlar. Özellikle gürültü engelleme modu çok güzel, isten veya spordan çıkınca toplu taşımada açıp uyuyabilirsiniz o kadar güzel yapılmış, tabii bu kadar iyi olması için kulağına uyumlu bir eartip ile kullanmanız lazımdır.

Ses kalitesi
Gelelim en can alıcı noktaya, ses kalitesi.
İncelemenin başında da dediğim gibi odyofil babamdan geç not aldı, tabii ki daha iyileri VSR fakat bu fiyatta en iyilerinden biri bana kalırsa çünkü babamdan geç not aldı :)
Ayrıca kulaklık 24 bit 48 KHz yüksek çözünürlüklü ses destekli, ses gayet berrak, ayrıca tek sürücü olmasına rağmen 2 yollu (woofer ve dinamik) sürücülü olan Buds 2 Pro'yu eziyor, tek sıkıntısı muhtemelen tek sürücü kullandığı için bassların geri tepkisi yavaş, ki bunu ben de çok zor fark ettim günlük bir kullanıcının fark etmesi çok zor. Ayrıca tizleride gayet güzel. Ama bir sorun deneyimledim, kulaklıkların eartip'lerini soktuğunuzda karşınıza mesh bir metal plaka çıkıyor, bu plaka eğer kulak kiri vb şekilde kirlenirse 4-6 KHz bandında yüksek seslerde "tss" sesi çıkarabilir, ama temizleseniz hala berrak ses sunabilir.

Uyumluluk ve ekosistem
Telefonum Samsung Galaxy S24+ ve uyumlulukta mükemmel iş çıkardı, kulaklığı kutusundan çıkardığınız an pop up menü ile karşınıza çıkıyor, orada gerekli olan sürücüler ve uygulamayı yüklüyor. Ayrıca uygulamasına Samsung cihaz kullanıyorsanız ayarlar bölümünden ulaşabilirsiniz.

Uygulama
Kulaklıkların bütün her şeyini uygulamasından kontrol edebilirsiniz. Gerek ekolayzer gerek ses modları gerek oyun modu gibi türlü türlü seçenek uygulamasında mevcut. Ayrıca kulaklıktaki dokunmatik alanın kontrollerini ve yapacaklarınızı seçebilirsiniz. Gelelim ekolayzerına, ekolayzer sebebi bilmediğim şekilde sabit, özelleştiremiyorsunuz yani. Ama birçok moda sahip ve bu modlar size gayet güzel bir deneyim sunuyor. Ben dinamik modda kullanıyorum, sizin tercihinize kalmış.
Ayrıca kulaklıkta oyun modu var, normalde kapalı iken gecikme cidden belli bir şekilde fark edilebiliyor ki bunun yüzünden oyun oynanmaz hale geliyor. Tabii ki bir oyuncu kulaklığı değil ama cidden gecikme azalıyor ve oyun için gayet güzel bir duruma geliyor. Ayrıca size bildirimleri ve özetleri hatırlatabiliyor.

Günün sonunda benim kulakliga verdiğim not:
8/10.
Puan kırmamın sebebi ekolayzer, çünkü her kullanıcı farklı zevklere sahip ama sen bunu özelleştiremiyorsan bu bir eksidir, ama Samsung yine de iyi iş çıkararak sabit olan ekolayzerda bile bizlere güzel bir deneyim sunmayı beceriyor.
Ayrıca ben ürünü 1300TL iken Hepsiburada'dan aldım, şu an 2K civarında galiba aklınızda bulunsun.

20260125_125357.jpg
20260125_125320.jpg
20260125_132127.jpg
20260125_132122.jpg

Güzel bir inceleme olmuş hocam. Bende ekleme yapmak isterim. Xiaomi telefonunuz varsa ses yüksekliği yarı yarıya düşüyor. Ayrıca 1 saatten fazla kullanımda bende kulak ağrısı yapıyor.

Güzel bir inceleme olmuş hocam. Bende ekleme yapmak isterim. Xiaomi telefonunuz varsa ses yüksekliği yarı yarıya düşüyor. Ayrıca 1 saatten fazla kullanımda bende kulak ağrısı yapıyor.

Bu ilk incelemem hocam, daha da iyisi olabilirdi fakat surem kisitliydi, Galaxy weareble uygulamasini yuklediniz mi? Kulaklikari guncellemeyi deneyin bir de. Ayrica kulak agrisi ben cok az yasadim. Kutunun icinden cikan eartipleri denediniz mi veya o kulakciklari denediniz mi? Tabii ki herkesin kulak ergonomisi farklidir fakat kulaklık bana cok rahat geldi.

Bu ilk incelemem hocam, daha da iyisi olabilirdi fakat surem kisitliydi, Galaxy weareble uygulamasini yuklediniz mi? Kulaklikari guncellemeyi deneyin bir de. Ayrica kulak agrisi ben cok az yasadim. Kutunun icinden cikan eartipleri denediniz mi veya o kulakciklari denediniz mi? Tabii ki herkesin kulak ergonomisi farklidir fakat kulaklık bana cok rahat geldi.

Galiba bana asıl ağrı yapan üstünde çıkıntı var ya o yüzden. Uygulamasını da indirdim konuda açmıştım burada Xiaomi telefonlarda bu sıkıntı varmış. Ama genel olarak bende memnunum kulaklıktan.

Galiba bana asıl ağrı yapan üstünde çıkıntı var ya o yüzden. Uygulamasını da indirdim konuda açmıştım burada Xiaomi telefonlarda bu sıkıntı varmış. Ama genel olarak bende memnunum kulaklıktan.

O kulakcik bazen sertlesebiliyor bende de ve cozemedin neden, ama kutudan yedek bir tane cikiyor ve sanirsam o yedek bunun gibi cikinti yerine duz onu denemenizi oneririm.

Yazılımsal herhalde hocam, sadece bu kulaklık değil QCY'nin kulaklıklarında falan da sesi düşük veriyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı