Galaxy Note 10 Lite performans düşüklüğü

İbrahim Turan28

Femtopat
Galaxy Note 10 Lite model telefonum ocak aynın 21'de aldım Turkcell'den. Hatta stoklarda olmadığı için 2 hafta telefon bekledim neyse, telefonda sadece mobil Rust oynuyorum ve son zamanlarda performansı çok fazla düşmeye başladı. Peki neye göre? Şu şekilde Samsung telefonlarda olan oyun etkinlikleri bulunan perf Z sayesinde CPU, GPUi FPS ve ısıyı görebiliyorum. Oyunu telefonu aldığım ilk aylarda stabil 50 60 FPS alır ve ısındığında ( 30-40 dakikadan sonra) 1-4 saat kadar stabil 46 FPS alıyordum ( 2-3 aşağı yukarı oynama yapıyor tabii). Şu an 10 dakika haritada kaldıktan sonra FPS 40. 1 saatten sonra 30'a düşüyor. Bu sıkıntılar üzerine telefonuma geeekbench 5 testi yaptım, oyunda gölgeleri kapatıp ayarları yükseğe aldığımda çözünürlük full oran, görüntü net GPU kullanımı 60-80 zaten, oyunu düşük ayarlarda oynuyorum taktiksel olarak daha iyi ve GPU kullanımı 40 bazen de 60 anlık çıkıp tekrar iniyor. Yani anlayacağınız GPU ile işim hatta ilk aldığımda perf Z uygulaması CPU kullanımını % 6-8 arasında kullanıyordu fakat son 3 aydır %60 ila 80 arasında geeekbench 5 telefonumun tek C. 305 çok C. 1300 puan fakat telefonun normal puanları 500'e 1700. Neden bu şekilde bir düşüş var? CPU gücünde bunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı