Galaxy S23 vs S24

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sh4d0wxx

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar sıfırdan alacak birisi için S23 mü yoksa S24 mü mantıklı?
Aklıma takılan tek şey aslında Exynos 2400 vs Snapdragon 8 gen 2 kıyası. Hangi işlemci daha iyidir sizce?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Exynos 2400 bayağı iyi sadece 8 gen 3 daha iyi şu an pil performansı da iyileşmiş.

Exynos 2400; 8 Gen 2'den CPU'da %25 civarı daha güçlü, GPU'da ise A17 Pro ayarında. Yani 8 Gen 2'den bir nebze daha üstün.
Geçtiği 4HPC üretim bandi nedeniyle eski Exynos'lar gibi verimsizlik sorunları yaşamıyor.
8 Gen 3'ten ise zayıf bir SoC.

S23 Hepsiburada'da 28.5K'ya bulunuyor. Aradaki 12.5K fiyat farkına değeceğini asla düşünmüyorum. S24 yeni bir telefon değil, hatta direk İşlemci upgrade'i yapılmış S23. Bir de exynos garabeti konusu var. Güncel kalmak önemliyse ve bütçe sıkıntı değilse S24 alınabilir ama exynosun detaylı testleri ortaya saçılmadan asla almanızı tavsiye etmem.

S23 ile S24 aynı telefon.

-Kamera(sensörlerine kadar en ufak bir fark bile yok)
-RAM
-Ekran
-Şarj hızı
-Depolama seçenekleri ve hızı
-Tasarım

Zaten bu yüzden tanıtım ai ai ai diye geçti, tanıtılacak birşey yok çünkü.Yani ne yapmış Samsung? S23'ten 8 gen 2'yi çıkarmış, yerine Exynos 2400 koymuş, ekran parlaklığınıda 2600 nite çıkarıp satışa çıkarmış, kaldı ki Exynos 2400'ün yük altında nasıl performans gösterdiği ve batarya tüketimi konusunda 8 gen 2'den iyi olup olmadığı bile soru işareti.

Bu telefonun ismi S23 Exynos 2400 Edition olmalıydı. Tercihinizi bu şekilde yapabilirsiniz.

S23 (256GB) çok daha mantıklı olur. S24'ün hem performansı belli değil hem de fiyatı gereksiz pahalı.

S24 alacaksanız bir süre bekleyin, fiyatı düşecektir.

S23 ile S24 aynı telefon.

-Kamera(sensörlerine kadar en ufak bir fark bile yok)
-RAM
-Ekran
-Şarj hızı
-Depolama seçenekleri ve hızı
-Tasarım

Zaten bu yüzden tanıtım ai ai ai diye geçti, tanıtılacak birşey yok çünkü.Yani ne yapmış Samsung? S23'ten 8 gen 2'yi çıkarmış, yerine Exynos 2400 koymuş, ekran parlaklığınıda 2600 nite çıkarıp satışa çıkarmış, kaldı ki Exynos 2400'ün yük altında nasıl performans gösterdiği ve batarya tüketimi konusunda 8 gen 2'den iyi olup olmadığı bile soru işareti.

Bu telefonun ismi S23 Exynos 2400 Edition olmalıydı. Tercihinizi bu şekilde yapabilirsiniz.
Oooo Apple fanboy siz Samsung lansmanı izler miydiniz? S24 alacağına iPhone 13 alsana sen ya. Sanki iPhone 13-14-15 arasında dağlar kadar fark var da gelmiş burda S23-S24 farkını eleştiriyor. Fanboy seni. Kafaya bak biz de o zaman Apple A15 i çıkarmış A16 yı koymuş mu diyelim :D

Oooo Apple fanboy siz Samsung lansmanı izler miydiniz? S24 alacağına iPhone 13 alsana sen ya. Sanki iPhone 13-14-15 arasında dağlar kadar fark var da gelmiş burada S23-S24 farkını eleştiriyor. Fanboy seni. Kafaya bak biz de o zaman Apple A15'i çıkarmış A16'yı koymuş mu diyelim :D

Apple da eleştirilmeli, Apple'ın bu kadar rahat bir şekilde IP 14'e IP 13 işlemcisini koyabilme sebebi herhangi bir rekabet olmaması.

Apple o kadar rahat ki, biliyor Samsung'un 2 sene geriden geldiğini, ben niye yeni işlemcimi koyayım ki, benim geçen yıl çıkardığım bunların seneye çıkaracağından daha iyi diyor o yüzden koyuyor kaldı ki ben zaten aradaki fiyat farkı 8k iken(36 IP13, 44 IP14)IP 13 önerdim ve bir fark olmadığınıda söyledim.

S24 ile S23 arasındada 10klık bir fark yok, fiyatı 34-35'lere düşmediği sürece IP15 veya da S23'e alternatif olamaz.

Ip14 ve Ip13 te ram farkı ve kamera farkı vardı, bunda o da yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı