Galiba virüs yedim

Kod:
Malwarebytes
www.malwarebytes.com

-Log Details-
Protection Event Date: 2/10/20
Protection Event Time: 8:11 PM
Log File: 551012aa-4c28-11ea-a4da-00d8619c5e9b.json

-Software Information-
Version: 4.0.4.49
Components Version: 1.0.810
Update Package Version: 1.0.18998
License: Trial

-System Information-
CPU: x64
File System: NTFS
User: System

-Blocked Website Details-
Malicious Website: 1
, C:\Windows\System32\svchost.exe, Blocked, -1, -1, 0.0.0

-Website Data-
Category: Phishing
Domain: lgin.msa.trafficmanager.net
IP Address: 40.90.137.126
Port: 443
Type: Outbound
File: C:\Windows\System32\svchost.exe

(end)

Bundan daha 1-2 gün öncesinde iki diske de tam tarama yaptım. 1:30 saat süren taramanın sonucunda 3 adet çıkan trojanı temizledim. Şimdi Edge Beta kullanırken ekrana geldi, Edge Beta'yı kaldırmama rağmen tarayıcı açık değilken bile sürekli bu zımbırtı çıkıyor. Hem defender hem de MAM(Malwarebytes Anti-Malware) ile tekrar tarama yapıyorum.

Defender sonucu:
Eki Görüntüle 499214

Zımbırtı:
Eki Görüntüle 499215

Ne yapmamı önerirsiniz?
Bu uyarı bilgisayarında virüs olduğunu göstermiyor. Phishing yapıldığı düşünülen bir websiteye girmeni engelliyor. Bu siteye senin doğrudan erişimin olmasa da girdiğin websitelerdeki reklamlar bu sunucuda bulunuyordur. İşin enteresan tarafı Microsoft Azure'a ait bir domaini bloklaması. Bu terslikte bir iş var. Sen en iyisi Norton Power Eraser ile sistemini güzelce bir tarat ve bu gereksiz zımbırtıyı bilgisayarından kaldır. Virüs programı olarak da Norton Security seni her türlü tehditten gözün kapalı koruyacaktır.

Kaspersky Rescure Disk deneyin, hatta temiz kurulum yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bana da trojan girmişti Kaspersky Internet Security kurtarmıştı, görev yöneticisi açılmıyordu falan filan ondan sonra da Kaspersky Rescure Disk ile tarayıp tertemiz Wİndows'u yeniden kurmuştum.

Kaspersky Rescure Disk deneyin, hatta temiz kurulum yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bana da trojan girmişti Kaspersky Internet Security kurtarmıştı, görev yöneticisi açılmıyordu falan filan ondan sonra da Kaspersky Rescure Disk ile tarayıp tertemiz Wİndows'u yeniden kurmuştum.

İnternet hızlı. Steam ve Origin diğer diskte. Yani hâliyle temiz kurulum, taramadan daha kolay ve hızlı bir çözüm ama şu an spora gideceğim. 2-3 saat içerisinde taramaya bırakacağım. Olmadı gece belki atarım. Dedikleri gibi çevrimdışı tarama ve Norton/Kaspersky'ı deneyeceğim.

Phishing yapan sitelerde çıkan uyarı değl mi bu?
Sisteminizde virüs yok gibi geldi bana ama rahat olayım derseniz format atın (veya Kaspersky'ın bir programı vardı Disk Resurer diye mi ne, onunla da tarayın, Malwarebytes ile taratmışsınız zaten).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı