Vay hocam. Tekrar merhaba. Ben zaten uzun zaman önce bir ürün aldığınızı düşünmüştüm.
Açıkçası kanlı canlı hiç görmedim bu ürünü. Forumda ticaret sitelerinde denk geldim. Arkadaşların ve sizin de belirttiğiniz şekilde kasa 2024 yeni model MSI sword/Crosshair benziyor. Donanımı kağıt üstünde fiyatına ve özellikle 17' göre "iyi" görünüyor. Benim aklımı kurcalayan kısmı yazılımı. Nasıl bir destek ve arayüzü var acaba?
Bence karar verirken biraz daha düşünün. Piyasa saçma ve absürt şekilde uçmuş. Size en uygunu aslında bir 4080 ürün almak. Kasım indirimi dahi olsa bütçeye yakın düzgün 4080 bulmak zor gibi. (FHD+ olmayan)
Sarısiteden ya da sağlam bir satıcıdan ikinci el 4080 şansınız olabilir.
Sizi az çok tanıdığım için aklımda ki tek model donanımı kimine göre eski ama size fazlasıyla yeterli artıları çok fazla bir sarı site ürünü. MSI Raider. Size uymayan tek kısım 15'6 olması lakin canavar bir OLED ekran olunca 18 dahi gözünüz görmez bence. 44-46 bence alınabilir fantastik ürün. İncelemesi bile var.
İçindeki 12800HX almaya niyetlendiğiniz 13700HX, 14700HX geri değil, ekran kartı hala saf performansta 4070 gibi. Elbette fg DLSS 3 ile 4000 fark yaratır.
Şu ürün AAA oyunları 60FPS en az 2-3 yıl daha götürür. Bildiğiniz gibi bendeki 105W 3070 hala 4K 55-60 FPS besliyor.
1: Ürün hala satılıyor mu? Garanti süreci nasıl? Ödeme adımları vs bunları bilmiyorum. Yaz ayında bir arkadaş aynı satıcıya gitti ve 4080 bir ürünü test etti (adam sattığı ürünün arkasında duruyordu. Çeşitli kolaylıklar bile sağladı.) Sonuç itibarıyla satın almadı kendisi.
2: Gerçekten 4070 60k+ vermeye değer mi? (17 panel sevginizi çok iyi bildiğim halde ) 3000 serisi hala benzer performans verirken, 5000 şafağı sayılır dönemde 4070 biraz düşündürücü.
Mevcut ülke şartlarında fiyatlar hakkında konuşmak anlamsız gibi.
3: Bence aradaki fiyat farkına değecek bir ürün değil. Raider sağlam ve satıldığını varsayarsak.
Karar sizin.