Game Garaj Slayer4 7XL nasıldır?

Merhaba.
Bu modele bakıyorum. İncelemesi güzel. Sizce alınır mı?

@745396

Vay hocam. Tekrar merhaba. Ben zaten uzun zaman önce bir ürün aldığınızı düşünmüştüm.
Açıkçası kanlı canlı hiç görmedim bu ürünü. Forumda ticaret sitelerinde denk geldim. Arkadaşların ve sizin de belirttiğiniz şekilde kasa 2024 yeni model MSI sword/Crosshair benziyor. Donanımı kağıt üstünde fiyatına ve özellikle 17' göre "iyi" görünüyor. Benim aklımı kurcalayan kısmı yazılımı. Nasıl bir destek ve arayüzü var acaba?
Bence karar verirken biraz daha düşünün. Piyasa saçma ve absürt şekilde uçmuş. Size en uygunu aslında bir 4080 ürün almak. Kasım indirimi dahi olsa bütçeye yakın düzgün 4080 bulmak zor gibi. (FHD+ olmayan)
Sarısiteden ya da sağlam bir satıcıdan ikinci el 4080 şansınız olabilir.
Sizi az çok tanıdığım için aklımda ki tek model donanımı kimine göre eski ama size fazlasıyla yeterli artıları çok fazla bir sarı site ürünü. MSI Raider. Size uymayan tek kısım 15'6 olması lakin canavar bir OLED ekran olunca 18 dahi gözünüz görmez bence. 44-46 bence alınabilir fantastik ürün. İncelemesi bile var.

İçindeki 12800HX almaya niyetlendiğiniz 13700HX, 14700HX geri değil, ekran kartı hala saf performansta 4070 gibi. Elbette fg DLSS 3 ile 4000 fark yaratır.
Şu ürün AAA oyunları 60FPS en az 2-3 yıl daha götürür. Bildiğiniz gibi bendeki 105W 3070 hala 4K 55-60 FPS besliyor.

1: Ürün hala satılıyor mu? Garanti süreci nasıl? Ödeme adımları vs bunları bilmiyorum. Yaz ayında bir arkadaş aynı satıcıya gitti ve 4080 bir ürünü test etti (adam sattığı ürünün arkasında duruyordu. Çeşitli kolaylıklar bile sağladı.) Sonuç itibarıyla satın almadı kendisi.
2: Gerçekten 4070 60k+ vermeye değer mi? (17 panel sevginizi çok iyi bildiğim halde ) 3000 serisi hala benzer performans verirken, 5000 şafağı sayılır dönemde 4070 biraz düşündürücü.
Mevcut ülke şartlarında fiyatlar hakkında konuşmak anlamsız gibi.
3: Bence aradaki fiyat farkına değecek bir ürün değil. Raider sağlam ve satıldığını varsayarsak.
Karar sizin.

Merhaba.
O dönem başka sıkıntılar çıktı. Maddi anlamda başka ihtiyaçlara yönelmek zorunda kaldım. Birde zaten araya yaz girdi işlerin yoğunluğu derken alamadım. Şimdi tekrar niyetim var. Sarı sitedeki cihaz almaya değer ama ödeme konusunda peşin alamam. Mecbur taksit yaptırmam gerekiyor. Satıcıyla görüşmedim belki taksit konusunda yardımcı olur. 4080 bir sıfır cihaz 2k ekran olan 100k dan başlıyor.O fiyatları zaten veremem. Mecburen 4070 bakmak zorunda kalıyorum. Önceliğim tabiki 17.3 ekran. Game Garaj slayer4 kafama yatmıştı ama işte 2. elede tam güvenemedim.Slayer4 fazla kullananda göremedim. Bir yerde incelemesi var orda cihaz güzel duruyor. Kasım indirimlerinde iyi bir indirim olursa değerlendirebilirim. Benim gönlüm biraz sıfır cihazdan yana gibi :)

@745396

Merhaba.
O dönem başka sıkıntılar çıktı. Maddi anlamda başka ihtiyaçlara yönelmek zorunda kaldım. Bir de zaten araya yaz girdi işlerin yoğunluğu derken alamadım. Şimdi tekrar niyetim var. Sarı sitedeki cihaz almaya değer ama ödeme konusunda peşin alamam. Mecbur taksit yaptırmam gerekiyor. Satıcıyla görüşmedim belki taksit konusunda yardımcı olur. 4080 bir sıfır cihaz 2K ekran olan 100kdan başlıyor. O fiyatları zaten veremem. Mecburen 4070 bakmak zorunda kalıyorum. Önceliğim tabii ki 17.3 ekran. GameGaraj slayer4 kafama yatmıştı ama işte 2. elede tam güvenemedim. Slayer4 fazla kullananda göremedim. Bir yerde incelemesi var orada cihaz güzel duruyor. Kasım indirimlerinde iyi bir indirim olursa değerlendirebilirim. Benim gönlüm biraz sıfır cihazdan yana gibi :)

@745396

Tamamen anlıyorum hocam. Duruma göre hareket etmek ülkemizde çok zor. Elbette sıfır bir ürün almak her yönden avantajlı. Uzaktan da olsa Türkiye fiyatlarına bakıyorum ve durum berbat. Sadece ekonomik ve en iyi kalite için o ürünü önerdim. Kaç aydır takipteyim o cihazı. Çünkü Rusya'da 4070 hatta inanmazsınız 4080 yerine tercih aynı 3070 Ti Raider modelinin 17'3 - 15'6 2K OLED, FHD 360 Hz eden kişiler tanıdım. Kalitesini anlatmaya gerek yok bence. Performans zaten eşit sayılır. Aradaki fiyat farkı "benim" açımdan gereksiz. Taksit ne olur bilmiyorum. Yazdığına göre zaten 15 ay garantisi bile var. Ürün mağazada var mı onu bile bilmiyorum doğrusu.
Alternatif olarak köşede dursun. Panel boyutu hariç tam sizlik ürün. Güncel olarak bu kanalda çoğu oyun testleri var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biraz sıkıcı ama detaylı inceleme
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Panel boyutu hariç aynı ürün harika incelemesi. (kendimde bu siteden çokça yaralandım.)

Birkaç makyaj ve 17'3 IPS modeli.

Tüm ürünler aynı donanımda. Aynı sentetik ve oyun performansı veriyor. 150W 3070 Ti zaman zaman 162W çekiyor. 150 GPU çekerken 69-75C harika bir değer GPU için. 4070 biraz fiyasko. 90-100+W çekerken zaten yine 75C.
Total 215-220 TDP değeri var. Bu bu seviyede çılgınca. Çarpanı açık bir işlemci cabası. Kolay OC, UV vs. oyun testlerinde görebileceğiniz gibi, 55W Turbo fan 67-70, normal, otomatik fan 70-80+C dalgalanır.
Ürünü uzun uzadıya tanımakta ki maksadım gerçekten kaliteli olduğunu biliyorum. Daha önemlisi daha uygun fiyata daha cazip (görünüşte) ürün olması. Size yakınsa belki gidip canlı görebilirsiniz. İş ciddileşirse 1-2 saate test yaparsınız uygunsa mis gibi ürün. Yanlış anlamayın şahsı hiç tanımıyorum. Bir çıkarım da yok. Bildiğim gözü kapalı önerilecek ürün olduğu için tavsiye ederim.

Satıcıyla görüştüm. Peşin fiyatı 47k ya bırakıyor. Taksit olursa 7k daha fiyat biniyor. Fiyat 54k oluyor. Taksitte 4 taksit yaparım dedi. Yani güvenemedim cihaz güzel ama kredi kartından ücreti çekip daha sonra kargolama yapıyor. Belki güvenilirdir ama ben genelde güvenemiyorum. İstanbul dışında yaşıyorum. Orda olsam görüp ona göre alabilirim.
@745396

Satıcıyla görüştüm. Peşin fiyatı 47k ya bırakıyor. Taksit olursa 7K daha fiyat biniyor. Fiyat 54K oluyor. Taksitte 4 taksit yaparım dedi. Yani güvenemedim cihaz güzel ama kredi kartından ücreti çekip daha sonra kargolama yapıyor. Belki güvenilirdir ama ben genelde güvenemiyorum. İstanbul dışında yaşıyorum. Orada olsam görüp ona göre alabilirim.
@745396

Anlıyorum hocam. Zaten yüz yüze görüşürüp, ürünü test yapmadan almanızı hiç önermem. O zaman aklınızda ki modele yoğunlaşın. Boş vaktimde bende bir göz atarım.

Merhaba. Ben de dünden beri Game garaj slayer 4 araştırıyorum. Mimarım ve 3d modelleme cad programları photoshop lımion 3dsmax gibi programları aynı anda kullanıyorum. Uzun zamanır da laptop araştırıyorum. 65k altında 4070 hx serisi iyi ekran ve depolaması olan i7 işlemciye sahip bir bu ürün bir de acer helios neo var. Cihaz tv nin slayer 4 videosunu izledim. Game garajın laptopları gerçekten msi tarafından üretiliyorsa neden başka markalara gidip 70-80k verelim diye düşünüyorum. Slayer 4 p/f olarak aşırı mantıklı geliyor. Ve inceleme videosunda da -herhalde güvenebiliriz bu videodaki sıcaklık fps değerlerine- olumlu sonuçlar var. Teknoloji dediğiniz gibi şans işi olmuş. O yüzden bu marka yerli ve tanınmamış diyip asusa gitsek onda da ne çıkacağından artık emin değiliz. EĞER SLAYER 4 KULLANAN VARSA cihazın kasa kalitesi, ısınma, soğutma, performans ve yazılımına dair düşüncelerini lütfen bizimle paylaşsın. Artık bir bilgisayar almak zorundayım araştırmaktan çok yoruldum. Teşekkürler, selamlar.

Merhaba. Ben de dünden beri GameGaraj slayer 4 araştırıyorum. Mimarım ve 3D modelleme CAD programları Photoshop lımion 3DS Max gibi programları aynı anda kullanıyorum. Uzun zamanır da laptop araştırıyorum. 65k altında 4070 HX serisi iyi ekran ve depolaması olan i7 işlemciye sahip bir bu ürün bir de Acer Helios Neo var. Cihaz TV'nin slayer 4 videosunu izledim. GameGaraj'ın laptopları gerçekten MSI tarafından üretiliyorsa neden başka markalara gidip 70-80k verelim diye düşünüyorum. Slayer 4 p/f olarak aşırı mantıklı geliyor. Ve inceleme videosunda da -herhalde güvenebiliriz bu videodaki sıcaklık FPS değerlerine- olumlu sonuçlar var. Teknoloji dediğiniz gibi şans işi olmuş. O yüzden bu marka yerli ve tanınmamış deyip ASUS'a gitsek onda da ne çıkacağından artık emin değiliz. Eğer slayer 4 kullanan varsa cihazın kasa kalitesi, ısınma, soğutma, performans ve yazılımına dair düşüncelerini lütfen bizimle paylaşsın. Artık bir bilgisayar almak zorundayım araştırmaktan çok yoruldum. Teşekkürler, selamlar.

MSI desteğiyle üretildiğini varsayıyorum MSI tarafından bizzat değil. Çünkü tasarımı ve uzaktan görünüşü sword ile çok benzer. Düşününce MSI Pulse ve Crosshair gibi elinde çok güçlü ürünler varken (ülkemizde yok ya da fahiş kalite fahiş fiyat ürünleri var) bu slayer markası bana garip geliyor. Ya o boşluğu bu firmayla doldurmak istiyor. Çünkü gerçekten şu slayer donanım olarak Türkiye de satılan Sword'tan, FHD rezalet paneli olan Crosshair vs üstün. Söylendiğine göre Tulpar bile MSI yan sanayisi gibi. Rusya da bile Tulpar adıyla ürünlerin satıldığını gördüm. Ve dahi Avrupa ülkeleri. Gereksiz uzatma için üzgünüm. Demem o ki bu firmalar ya balon ya da gerçekten iyi ürünleri var. Yazılım ve desteği büyük muamma.
Bunu ilk elden riske girerek denemek size. Birkaç video hariç ben inceleme vs görmedim hiç.
Ayrıca madem bu kadar GPU işleriniz var. Size yakışan 70-71k fiyatlı 4080 Vector aslında. 13700HX zaten yeterli performans verecektir. Paneli Katana paneli çok kötü. Tek eksiği bu. Bir 2K monitör ya da ileride panel değişimi mümkün.
RTX 4080 laptop önerisi bulduğum tüm panel kaynakları burada var.

Merhaba. Ben de dünden beri GameGaraj slayer 4 araştırıyorum. Mimarım ve 3D modelleme CAD programları Photoshop lımion 3DS Max gibi programları aynı anda kullanıyorum. Uzun zamanır da laptop araştırıyorum. 65k altında 4070 HX serisi iyi ekran ve depolaması olan i7 işlemciye sahip bir bu ürün bir de Acer Helios Neo var. Cihaz TV'nin slayer 4 videosunu izledim. GameGaraj'ın laptopları gerçekten MSI tarafından üretiliyorsa neden başka markalara gidip 70-80k verelim diye düşünüyorum. Slayer 4 p/f olarak aşırı mantıklı geliyor. Ve inceleme videosunda da -herhalde güvenebiliriz bu videodaki sıcaklık FPS değerlerine- olumlu sonuçlar var. Teknoloji dediğiniz gibi şans işi olmuş. O yüzden bu marka yerli ve tanınmamış deyip ASUS'a gitsek onda da ne çıkacağından artık emin değiliz. Eğer slayer 4 kullanan varsa cihazın kasa kalitesi, ısınma, soğutma, performans ve yazılımına dair düşüncelerini lütfen bizimle paylaşsın. Artık bir bilgisayar almak zorundayım araştırmaktan çok yoruldum. Teşekkürler, selamlar.

MSI desteğiyle üretildiğini varsayıyorum MSI tarafından bizzat değil. Çünkü tasarımı ve uzaktan görünüşü sword ile çok benzer. Düşününce MSI Pulse ve Crosshair gibi elinde çok güçlü ürünler varken (ülkemizde yok ya da fahiş kalite fahiş fiyat ürünleri var) bu slayer markası bana garip geliyor. Ya o boşluğu bu firmayla doldurmak istiyor. Çünkü gerçekten şu slayer donanım olarak Türkiye de satılan Sword'tan, FHD rezalet paneli olan Crosshair vs üstün. Söylendiğine göre Tulpar bile MSI yan sanayisi gibi. Rusya da bile Tulpar adıyla ürünlerin satıldığını gördüm. Ve dahi Avrupa ülkeleri. Gereksiz uzatma için üzgünüm. Demem o ki bu firmalar ya balon ya da gerçekten iyi ürünleri var. Yazılım ve desteği büyük muamma.
Bunu ilk elden riske girerek denemek size. Birkaç video hariç ben inceleme vs görmedim hiç.
Ayrıca madem bu kadar GPU işleriniz var. Size yakışan 70-71k fiyatlı 4080 Vector aslında. 13700HX zaten yeterli performans verecektir. Paneli Katana paneli çok kötü. Tek eksiği bu. Bir 2K monitör ya da ileride panel değişimi mümkün.
RTX 4080 laptop önerisi bulduğum tüm panel kaynakları burada var.
Game garajın teknik servisini aradım ve bir beyefendi ile görüştüm. Cihazın Msi ın fabrikasında üretildiğini, hatta slayer 4 ün bizzat Sword ile aynı kasayı kullandığını söyledi -siz de benzetmiştiniz-. Ekran kartı ve ram i lendileri takıyorlarmış. Msi vector önerisi için teşekkürler gerçekten bana uygun ama dediğiniz gibi ekran kötü ips panel değil ips-level diye bir şey kullanmışlar. Bir de Bütçemi 60K laptop+2K monitör olarak belirlemiştim. Hatta bu yola önce Asus Tuf Gamıng A15 FA507UI-LP125 Amd Ryzen 9-8945HS rtx 4070 ile çıktım (şu an fiyatı 59k) yanına 2K bir monitör ile yine. Burada kafamı ryzen HS mi intel HX mi sorusu kurcaladı durdu (bu ikisi birbirine denk mi??). Ne yapcağımı şu an hiç bilemiyorum kafam aşırı karıştı.

GameGaraj'ın teknik servisini aradım ve bir beyefendi ile görüştüm. Cihazın MSI'ın fabrikasında üretildiğini, hatta slayer 4'ün bizzat sword ile aynı kasayı kullandığını söyledi -siz de benzetmiştiniz-. Ekran kartı ve RAM'i lendileri takıyorlarmış. MSI Vector önerisi için teşekkürler gerçekten bana uygun ama dediğiniz gibi ekran kötü IPS panel değil IPS-level diye bir şey kullanmışlar. Bir de bütçemi 60k laptop+2K monitör olarak belirlemiştim. Hatta bu yola önce ASUS TUF Gaming A15 FA507UI-LP125 AMD Ryzen 9-8945HS RTX 4070 ile çıktım (şu an fiyatı 59k) yanına 2K bir monitör ile yine. Burada kafamı Ryzen HS mi Intel HX mi sorusu kurcaladı durdu (bu ikisi birbirine denk mi?). Ne yapacağımı şu an hiç bilemiyorum kafam aşırı karıştı.

IPS level zaten IPS hocam. 5000$ STRIX Scar, bazı Raider bile IPS level göreceksin. O patent sorunu. İçindeki panel IPS şüpheniz olmasın. Aslında garip taaa Tayvan'dan ürün buraya basılıp mı geliyormuş? En azından ben burada birleştirildiğini düşünmüştüm. O zaman daha kaliteli olabilir!
Kullandığınız bazı programları bende kullandım diğerleri net bilmiyorum ama özellikle render ve saf performans kısmında Intel tercih etmeniz daha iyi olur. Piyasa fazla bilmiyorum ama 59k TUF için çok fazla ve pahalı. Siz Vector bir düşünün sanırım güncel indirimle 71k 2K bir monitör ile Terminator gibi bir ürün. Yalnız sokağa çıkınca paneli yüzünden çıplak hissedersiniz. Kötü değil kesinlikle ama profesyonel işler için berbat.
Slayer bu bakıma paneli harika. DCI-P3, nit her şeyi yerli yerinde. Fiyatı absürt (4070 bir ürünün 65k olması garip)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı