Game of Thrones Destansı Winterfell Savaşı

Endamı yeter. Tek gerçek kral.
58543685_2232863310140043_6278524020975468544_o.jpg
:)
 
Verilen spoilerda yanlış bilgi var. Malum bir şahsın soyadı yanlış yazılmış.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de benzer şekilde düşünüyordum. Bu savaşta yaralanıp geri çekilmesini ve gelecek bölümlerde yenileceğini tahmin etmiştim. Bunun yanında Azor Ahai teorisi tutmadı. Arya tarafından öldürüldü. Ama kalan bölüm sayısını düşündüğümüzde mantıklı sayılır.



Önemli karakterleri korumuşlar. Jamie-Brienne-Sam-Davos kale duvarları aşıldıktan sonra final sahnesine kadar gösterilmedi. O Süreç içerisinde nasil hayatta kaldılar? Dediğiniz gibi mantıksız yerler vardı. Ama genel olarak güzel bir bölüm olduğunu düşünüyorum. Sanırım Ödül almak için sinema sanatlarına başvurdular.
Kurda ne oldu, sisli havada mal mal ejderhayla dolastilar tepede, oradan ates yandigi goremeyecegini anlaman 2 dk surerdi, dothrakileri cok sacma harcadilar, Sam salaginin surekli yerde yatmasi ama olmemesi, hound un korkmasi, night king in olumsuz olumsuz takilip cok basitce olmesi. Fena sacmaliklar var. Izlerken ilerlettim bazi sahneleri hatta. Bence lost gibi bu da kotu bir final yapacak.
 
Sabahleyin bölüm yorumlarını okuduğumda karanlıktan izleyemedik gibi eleştirileri görünce yüksek bir çözünürlükte edindim ve şu an izledim. Gerçekten etkilendiğim bir bölüm oldu. Bir olayı sezonun sonunda bekleyip, bu bölümde görünce ters köşe oldum. Helal olsun diyorum.

İzlemeyen arkadaşlar 2. ve 3. bölümleri mümkün olduğunca yüksek kalite formatlarda izleyin, gece atmosferinde sıkıntı yaşanıyor yoksa.
 
Beklediğimize değen bir bölüm oldu.
Bölümün gazı ile özet geçeceğim.
Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

Savaş hazırlıkları ile başlayan bölümde kızıl cadının dothraki süvarilerinin kılıçlarını efsunlaması ile devam etti. Ama pek bir işe yaramadı. Bir dakika içinde harap oldular. Lekesiz ve diğer asker birlikleri kalenin dışında Ejder yardımıyla bir süre direndiler. Ama gelen soğuk sis ile yardım kesilince Efkarlı Sam'i kurtarırken öldü. Askerler kalenin içine çekilirken işaret göndermek için ateşi büyü nedeniyle yakamadılar. İmdatlarına yine kızıl cadı yetişti. Ve savunma bariyerlerini yakarak bir süre zaman kazandırdı. Gece kralının verdiği komut ile alevlerin üstünden köprü oluşturup kaleye saldırdılar. Ve kısa sürede savunmayı aştılar. Bu sırada Beric aryayı kurtarırken yaralandı ve öldü. Kızıl cadı aryanın yanına gelip kutsal replikleri söyledi. Lyanna Mormont'un Akgezen devi indirmesi ile birlikte Dany-Jon gece kralını aramaya başladılar. Rahmetli Viserion süpriz bir saldırı ile Dragon ve Dany ikilisini yakaladı ama başarılı olamadan bulutların altına kaçtı. Daha sonra Jon ve Night King kapışmasına dany yetişti ve gece kralını ejderden düşürdü. Tam ejder alevi ile indirecekler derken gece kralının alev geçirmez olduğunu öğrendik. Jon tek yakalamışken saldırmayı denese bile tüm ölüleri diriltip kendine kalkan eden gece kralı kurtuldu. Bu sırada yardıma gelen Dany akgezenlerin saldırısı sonucu ejderden düştü. Yardımına beyaz atlı prens MR.Friendzone yetişti. Efsane direniş sekanslarının ardından branı koruyan Theon mızrak ile düştü. Tam Bran ve Jon gidecek derken arkadan tahmin ettiğim gibi Arya gelip Gece kralını indirdi ve destansı müziğin eşliği ile tüm ordu yok oldu.
Kızıl cadı kolyesini çıkartıp çürüdü. Ve Jorah aldığı yaralar sonucu öldü.

Bölümün müziklerini çok başarılı buldum. Özellikle son sahne müziği çok etkileyici bir seçim olmuş.

Ultra Özet ise Arya yargı dağıttı.

Kayıplar:
Dothraki Askerleri
Stark-Arryn ve Lekesiz Askerlerinin büyük bir Bölümü
Beric
Efkarlı Edd
Lyanna Stark
Theon Greyjoy
MR.Friendzone(Jorah Mormont)
Bence kesinlikle Game Of Thrones'a yakışmayan bir sondu ve müzikler berbattı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı