Game Pass 159TL'den 209TL'ye zamlandı

Ultimate neredeyse %50 zamlanmış. Biraz fazla. %50 hiç de az bir oran değil. Daha az kullanırım bu fiyatla, çoğunu oynamışımdır zaten.

Şunu da belirteyim, Türk lirası kullanılan ve çoğunlukla dolarla maaş almadığımız ülkemizde bu parayı saçma bir şekilde dolara çevirip bakın 2-3 dolarcık, çok az zam yapmışlar diyecekler de vardır.

Veya %50 gibi yüksek bir zam yapılsa bile artık ne yapılırsa yapılsın alışmış insanlar da var ve bazıları şöyle diyebilir: "Para mı bu kardeşim?" Bunu diyenler %200 zam bile yapılsa sesini çıkarmaz, yine aynısını der.

Şunu da belirteyim, Türk lirası kullanılan ve çoğunlukla dolarla maaş almadığımız ülkemizde bu parayı saçma bir şekilde dolara çevirip bakın 2-3 dolarcık, çok az zam yapmışlar diyecekler de vardır.

Veya %50 gibi yüksek bir zam yapılsa bile artık ne yapılırsa yapılsın alışmış insanlar da var ve bazıları şöyle diyebilir: "Para mı bu kardeşim?"
Playstation'nın zamanında PS Plus'a yaptığı zamma kıyasla bu fiyat artışı çok yüksek değil. Zaten Amerika ve Avrupa'ya kıyasla yarı yarıya daha ucuzsa Gamepass'i alıyoruz.

Playstation'nın zamanında PS Plus'a yaptığı zamma kıyasla bu fiyat artışı çok yüksek değil. Zaten Amerika ve Avrupa'ya kıyasla yarı yarıya daha ucuzsa Gamepass'i alıyoruz.
Zam kıyaslamasına ne gerek var? Veya bizi başka ülkelerle kıyaslamaya? Halimiz belli zaten. O ülkelerdeki alım gücüne de sahip değiliz.

Ve markette mesela bir peynir 200 TL diyelim. %50 zam gelse peynire, o zaman da başka zamlarla kıyaslayacak mısınız böyle? "A peynir markasına daha çok zam gelmişti, %50 zam gelse de bu B markasını alayım." tarzında bir şey mi diyeceksiniz?

Düşünce yapınızı çözemedim doğrusu. Ultimate'e veya diğerlerine gelen %50 gibi bir zammı savunacaksınız neredeyse az diyerek.

Showcase sunumundan sonra zam gelmesi olasıydı zaten. O kadar oyunu ilk günden Game Pass'e getirip aynı fiyatta tutmalarının imkanı yoktu. Şahsen benim için de fazla bir zam fakat getirdiği ve getireceği oyunlara kıyasla da değeceğini düşünüyorum. İlk günden Black Ops 6, Doom The Dark Ages oynanmasından bahsediyoruz. Mağaza fiyatları 2000 TL oyunları ilk günden oynama bedelinin 300 TL olması hiçbir şey bence. Ayrıca Ultimate alıyorsanız iki platform için de hizmet verdiğini unutmayın. Birçok insan PS Plus ile karşılaştırıyor fakat bu yanlış. PS Plus sadece PS üzerinde çalışıyor. Game Pass Ultimate konsol+PC hizmeti veriyor.

Zam kıyaslamasına ne gerek var? Veya bizi başka ülkelerle kıyaslamaya? Halimiz belli zaten. O ülkelerdeki alım gücüne de sahip değiliz.

Ve markette mesela bir peynir 200 TL diyelim. %50 zam gelse peynire, o zaman da başka zamlarla kıyaslayacak mısınız böyle? "A peynir markasına daha çok zam gelmişti, %50 zam gelse de bu B markasını alayım." tarzında bir şey mi diyeceksiniz?

Düşünce yapınızı çözemedim doğrusu. Ultimate'e veya diğerlerine gelen %50 gibi bir zammı savunacaksınız neredeyse az diyerek.
Zammı savunmuyorum ben, zam gelsin gibi bir düşünce yapım niye olsun. Yazdığım mesajda, ''çok fazla bir zam yapılmamış'' diye öznel bir yorumda bulunuyorum, bu zammı savunma anlamına gelmez. Senin düşüncen farklıysa saygı duyarım.

Yaşadığımız ülkede iyice fiyat algımızı kaybediyoruz, her türlü şeye sürekli zam gelince artık, karşılaştırma yapmak zorunda kalıyorsun, keza 50 TL'lik bir artış günümüzde çok büyük bir meblağ değil.

Beklenen bir zamdı, şaşırmamak lazım. Çok büyük bir zam gelmemiş en azından.

Zammı savunmuyorum ben, zam gelsin gibi bir düşünce yapım niye olsun. Yazdığım mesajda, ''çok fazla bir zam yapılmamış'' diye öznel bir yorumda bulunuyorum, bu zammı savunma anlamına gelmez. Senin düşüncen farklıysa saygı duyarım.

Yaşadığımız ülkede iyice fiyat algımızı kaybediyoruz, her türlü şeye sürekli zam gelince artık, karşılaştırma yapmak zorunda kalıyorsun, keza 50 TL'lik bir artış günümüzde çok büyük bir meblağ değil.
Siz de haklısınız, ben Ultimate kullanıyorum. Ona mesela 100 TL zam gelmiş. Tabii ki çok büyük bir meblağ değil ama yüzde olarak bakınca gerçekten fazla. Ve bu tür servislerden çok var. 3-4 servis kullansanız aylık kafadan 1000 TL gidiyor. Hatta daha fazla da gidebilir.

Ve her şeye de zam geliyor dediğiniz gibi maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı