GameBooster Nitro 120 ARGB 680 TL'ye alınır mı?

gemiciadam

Kilopat
Katılım
18 Haziran 2014
Mesajlar
1.934
Çözümler
1
Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar, şu anda stok fan kullanıyorum. İşlemcim Ryzen 5 3600. bildiğim kadarıyla bu işlemci için zaten stok fan yetersiz deniyor fakat şu ana kadar bir problem yaşamadım. Belirttiğim sıvı soğutma fiyatı uygun mudur? Genelde bu tarz markalar sevilmiyor fakat sıvı soğutmaya göre uygun gibi geldi. Haziran gibi Ryzen 9 5900X almayı planlıyorum. Anakartım B450 Mortar Max. Bu hafta içinde de RTX 3060 Ti alacağım. Açıkçası ihtiyacım şu an pek yok. Fiyatı uygun ve gerçekten iş görecek düzeyde ısı düşerecekse alabilirim. Ryzen 9 kullanabilmek için. Son olarak kasam buna uygun mu bilmiyorum. Kasam Rampage 79 arka egzoz fanı altında iki tane yanyana delik var aldığı kişi sıvı soğutma desteği olduğunu söylemişti fakat radyatörü dışarıya mı acaba montajlamam gerekiyor bilmiyorum. Kasamın linki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, şu anda stok fan kullanıyorum. İşlemcim Ryzen 5 3600. bildiğim kadarıyla bu işlemci için zaten stok fan yetersiz deniyor fakat şu ana kadar bir problem yaşamadım. Belirttiğim sıvı soğutma fiyatı uygun mudur? Genelde bu tarz markalar sevilmiyor fakat sıvı soğutmaya göre uygun gibi geldi. Haziran gibi Ryzen 9 5900X almayı planlıyorum. Anakartım B450 Mortar Max. Bu hafta içinde de RTX 3060 Ti alacağım. Açıkçası ihtiyacım şu an pek yok. Fiyatı uygun ve gerçekten iş görecek düzeyde ısı düşerecekse alabilirim. Ryzen 9 kullanabilmek için. Son olarak kasam buna uygun mu bilmiyorum. Kasam Rampage 79 arka egzoz fanı altında iki tane yan yana delik var aldığı kişi sıvı soğutma desteği olduğunu söylemişti fakat radyatörü dışarıya mı acaba montajlamam gerekiyor bilmiyorum. Kasamın linki.

Hocam o soğutucuyu Ryzen 5 5900X ile kullanırsanız artık doğal gaz faturası ödemeye gerek duymazsınız(!)
 
120 MM bir soğutucu ile 5900X soğutmanız imkansız. Ayrıca 120 MM sıvı soğutmalar gereksizdir muadil fiyat hava soğutmalar daha iyi iş yapıyor. Alıcaksanız en az 240 MM veya aynı fiyat bir hava soğutma bakın.
24cm tek fan nasıl bulabilirim ki hocam nasıl kasaya sığacak orayı anlamadım. Yada iki fanlı soğutucu mu diyorsunuz. Hava soğutma öneriniz varmı güzel bir fiyat.
 
24cm tek fan nasıl bulabilirim ki hocam nasıl kasaya sığacak orayı anlamadım. Yada iki fanlı soğutucu mu diyorsunuz. Hava soğutma öneriniz varmı güzel bir fiyat.
240 MM fanlar tek değil zaten çift. Şu anki bütçenize uygun bildiğim fanlar stokta değil ya da fiyatları artmış, ayrıca hava soğutma ile 5900X soğutabileceğinizden de şüpheliyim.

@messinicocugu
 
Bence kasayı da değiştirin pek iyi bir kasa değil 5900X'e yeterli gelmeyecektir kasa olarak bunu almanızı öneririm:
Kasayı aldıktan sonra sıvı soğutma olarak da bunu al:
 
Bence kasayı da değiştirin pek iyi bir kasa değil 5900X'e yeterli gelmeyecektir kasa olarak bunu almanızı öneririm:
Kasayı aldıktan sonra sıvı soğutma olarak da bunu al:
Hocam bu kadar bütçem malesef yok gerçekten de.
 
Aldığınız işlemciyi soğutacak fanı alacak bütçeniz yoksa neden yüksek soğutmalara ihtiyaç duyacak bir işlemci alıyorsunuz? 5600 alabilirdiniz.
O işlemci işimi görmüyor hocam. Sizde haklısınız fakat bakacağım bir çaresine, şimde değil bu ürün indirimdeydi işimi görecek de şimdiden alayım diye düşündüm siz olmaz diyince almadım. Bir kaç ay sonra alacağım sanırım İzmir'e gidince 2. El olarak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı