İnceleme GameGaraj Slayer R9T-99HX-5070 Ti laptop

Cihaz sonunda elime ulaşmış olup istek üzerine yeni konu açıyorum.
Öncelikle oldukça kaliteli duruyor tuşları falan dokunma hissiyatı gayet güzel ancak ben bu cihaza Monster Abra v16.6.8'den geçmiş birisiyim yani üst düzey MSI, ASUS gibi cihazlara kıyasla malzeme kalitesi daha kötü olabilir onları hiç denemedim. Kasa ve ekran alüminyum ancak kasanın alt kapağı ya plastik ya da alüminyum oranı çok düşük plastik gibi duruyor. Oradan kısmış adamlar maliyetten sanırım :). Devam edersek. Windows 11'i kurup sürücüleri kurmaya başlarken performans moduna aldım cihazı ve işlemci fazla güç çekmeye başladığı an 75-80 arası gördü. Normal bu satırları yazarkenki sıcaklığı ise 58 derece civarında geziyor. Fanlar susmuş vaziyette(sanırım ben bütün bunları yaparken bir de Windows güncelleme yapmış) bu sitede olsun başka yerden olsun ilk defa inceleme yaptığım için ve benchmarklar ile aram olmadığı için sizin dediklerinizi ve internette bakım bir iki tane daha benchmark yaptım. Sonuçları gayet tutarlı olması gerekenler ile.
Cinebench 2024 sonuçları tek çekirdek 125 çoklu çekirdek 1947 sanırım çoklu çekirdek olması gerekenden biraz düşük kaldı.

Ekran görüntüsü 2025-05-08 224903.png

Bu benchmarkta işlemci 100 dereceyi gördü maalesef. Yine anladığım kadarıyla işlemci 150W çekmiş :) keşke kendini biraz sınırlasaymış.

Ekran görüntüsü 2025-05-08 231950.png

Devam edersek Steam'den 3D mark demo indirdim onda da ekran kartı 3951 puan almış iyi mi kötü mü bilmiyorum daha bilgili olanlar burada söylerler.

Ekran görüntüsü 2025-05-08 212340.png

Ekran görüntüsü 2025-05-08 223104.png

Geekbench 6'da da değerler olması gerektiği gibi ama niyeyse multicore azıcık daha az(belki arkada güncelleme yapıyordu hain Windows bilinmez)
5070 Ti'nin Geekbench 6 skoru ise normalden düşük sebebini bilmiyorum.

Ekran görüntüsü 2025-05-08 222536.png

Cihaz ısınınca fanlar en sonda çalışırken bir hayli ses çıkartıyor ee onu da işlemcinin ve laptopun performansına veriyorum. Gece oyunlarımı yükler bir de oyunda test ederim sabaha doğru.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-08 224903.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-08 224903.png
    147,3 KB · Görüntüleme: 152
  • Ekran görüntüsü 2025-05-08 222536.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-08 222536.png
    143,1 KB · Görüntüleme: 135
  • Ekran görüntüsü 2025-05-08 212340.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-08 212340.png
    402 KB · Görüntüleme: 134
  • Ekran görüntüsü 2025-05-08 231950.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-08 231950.png
    154,3 KB · Görüntüleme: 140
Son düzenleme:
5070 Tİ slayer alıp bir sorun yaşayan var mı ? Alanlarında performanslar ilgili son yorumları nedir
Benim pc hala normalden biraz daha sıcak çalışıyor. İçine mazgallardan baktım termal macun dışarı taşmış orada sanırım soğutma bloğunu yükseltmiş olmalı yani termal macun değiştirmeden bir şey diyemem ancak performansından memnunum gayet gümbür gümbür oynuyorum :)

Anakart sıcaklığı hw infodan nereden bakılıyor acaba ?

Bende dün 9955HX Modelini aldım. Sizce 10 bin daha verip 3d olanı almama gerek varmı? Veya yaz tatili indirimine girermi beklemeli miyim? 3d olanla arasında çok fark varmı? Not: 30 haziranda kargolanacak daha zamanım var yani.

Bende dün 9955HX Modelini aldım. Sizce 10 bin daha verip 3D olanı almama gerek var mı? Veya yaz tatili indirimine girer mi beklemeli miyim? 3D olanla arasında çok fark var mı? Not: 30 Haziran'da kargolanacak daha zamanım var yani.

Kardeşim hangi oyunları oynuyorsun? AAA oyunlarında aralarında en ufak fark olmaz taş çatlasa %1 fark olur. Strateji oyunlarında ya da Online'da olur

Bende dün 9955HX Modelini aldım. Sizce 10 bin daha verip 3d olanı almama gerek varmı?
Sadece işlemci değişmiyor, RAM ve depolama miktarı da 2 katına çıkıyor. Ömürlük PC alıyorsan ve bütçen varsa, 10 daha verip güncel en iyi laptop işlemcisi olan 9955HX3D olan modeli almanı tavsiye ederim.

5'er bin TL zam yapmasalar 90k olsa ben de düşünüyordum ama bu tutum sebebiyle vazgeçtim.

Her türlü oyunu oynuyorum açıkçası fark çoksa 3D almayı düşünebilirim.

Kardeş senin için özellikle araştırdım bazı oyunlarda inanılmaz fark var 9955HX ile 9955HX 3D karşılaştırması internette bulamadım ancak masaüstündeki farklar da laptop tarafında varsa bazı oyunlarda %30 fark var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sadece işlemci değişmiyor, RAM ve depolama miktarı da 2 katına çıkıyor. Ömürlük PC alıyorsan ve bütçen varsa, 10 daha verip güncel en iyi laptop işlemcisi olan 9955HX3D olan modeli almanı tavsiye ederim.

5'er bin TL zam yapmasalar 90k olsa ben de düşünüyordum ama bu tutum sebebiyle vazgeçtim.

Kardeş bu zaten burada dendi o PC'nin fiyatı öyle 80K-90K olmaması lazım kesin zamlanır demiştik zamanında. İnşallah daha da artmaz.

Kardeş senin için özellikle araştırdım bazı oyunlarda inanılmaz fark var 9955HX ile 9955HX 3D karşılaştırması internette bulamadım ancak masaüstündeki farklar da laptop tarafında varsa bazı oyunlarda %30 fark var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kardeş bu zaten burada dendi o PC'nin fiyatı öyle 80K-90K olmaması lazım kesin zamlanır demiştik zamanında. İnşallah daha da artmaz.

Dostum çok sağol daha taze böyle bir video yüklendi;

Ben gibi karasız kalan arkadaşlarda bu videoya bakabilir çok güzel anlatıyor ve grafiklerle gösteriyor.

Dostum çok sağ ol daha taze böyle bir video yüklendi;

Ben gibi karasız kalan arkadaşlarda bu videoya bakabilir çok güzel anlatıyor ve grafiklerle gösteriyor.

Kısacası AAA oyunlarda büyük fark yok ancak CPU yüklenen oyunlarda %25'e kadar fark atabiliyor. Onun dışında aynılar. CS:GO falan oynuyorsanız aradaki farka değebilir ben +1 GB RAM ve +32 GB RAM için almıştım.

Cihaz sonunda elime ulaşmış olup istek üzerine yeni konu açıyorum.
Öncelikle oldukça kaliteli duruyor tuşları falan dokunma hissiyatı gayet güzel ancak ben bu cihaza Monster Abra v16.6.8'den geçmiş birisiyim yani üst düzey MSI, ASUS gibi cihazlara kıyasla malzeme kalitesi daha kötü olabilir onları hiç denemedim. Kasa ve ekran alüminyum ancak kasanın alt kapağı ya plastik ya da alüminyum oranı çok düşük plastik gibi duruyor. Oradan kısmış adamlar maliyetten sanırım :). Devam edersek. Windows 11'i kurup sürücüleri kurmaya başlarken performans moduna aldım cihazı ve işlemci fazla güç çekmeye başladığı an 75-80 arası gördü. Normal bu satırları yazarkenki sıcaklığı ise 58 derece civarında geziyor. Fanlar susmuş vaziyette(sanırım ben bütün bunları yaparken bir de Windows güncelleme yapmış) bu sitede olsun başka yerden olsun ilk defa inceleme yaptığım için ve benchmarklar ile aram olmadığı için sizin dediklerinizi ve internette bakım bir iki tane daha benchmark yaptım. Sonuçları gayet tutarlı olması gerekenler ile.
Cinebench 2024 sonuçları tek çekirdek 125 çoklu çekirdek 1947 sanırım çoklu çekirdek olması gerekenden biraz düşük kaldı.

Eki Görüntüle 2487019

Bu benchmarkta işlemci 100 dereceyi gördü maalesef. Yine anladığım kadarıyla işlemci 150W çekmiş :) keşke kendini biraz sınırlasaymış.

Eki Görüntüle 2487028

Devam edersek Steam'den 3D mark demo indirdim onda da ekran kartı 3951 puan almış iyi mi kötü mü bilmiyorum daha bilgili olanlar burada söylerler.

Eki Görüntüle 2487030

Eki Görüntüle 2487031

Geekbench 6'da da değerler olması gerektiği gibi ama niyeyse multicore azıcık daha az(belki arkada güncelleme yapıyordu hain Windows bilinmez)
5070 Ti'nin Geekbench 6 skoru ise normalden düşük sebebini bilmiyorum.

Eki Görüntüle 2487034

Cihaz ısınınca fanlar en sonda çalışırken bir hayli ses çıkartıyor ee onu da işlemcinin ve laptopun performansına veriyorum. Gece oyunlarımı yükler bir de oyunda test ederim sabaha doğru.

Hocam selamlar aynı laptopu almayı düşünüyorum önerir misiniz acaba oyun performansı konusunda iyi midir video işleri ile uğraşıyor musunuz bilmiyorum ama işlemci performansı olarak da iyi midir tavsiye eder misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı