GameLoop ile PUBG Mobile oynanırken RAM tüketimi çok artıyor

GameLoop 1 - 2 maç PUBG Mobile oynayınca bellek kullanımı %100 çıkıp donuyor. PC başlarda %20 RAM kullanıyor daha sonra Görev Yöneticisi ikinci monitör de açık izliyorum birkaç maç sonra bellek kullanımı artmaya başlıyor. En son %100 oluca PC donuyor. Bu arada sistem:
Ryzen 9 5900X.
RTX 3060 12 GB.
MSI B550 Gaming pluss.
4x8 Kingston furyy 3600 MHz 17 CL.
SSD Kingston furyy 1 TB 7300 MHz yazma.
PSU Gametech 700 wat 80 Plus.
240 mm sıvı soğutm.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-10-19-02-02-34-675_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-10-19-02-02-34-675_com.android.chrome.jpg
    80,3 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleyen: Moderatör:
@empire29 güzel kardeşim o dediklerinin hepsini denedim RAM 4x8 32 GB yani Windows 10'da denedim 11 de denedim şu an RAM yükselme sorununu çözdüm fakat maç atarken etkinliğe atladığım zaman pencere donuyor oyun penceresi ve ekrana yanıt vermiyor PUBG Mobile bekle ya da kapat seçenekleri geliyor o esnada faremi yan ekrana götürüp masaüstüne sağ tıklayıp yenile dediğimde donma çözülüyor oyun devam ediyor teşekkürler.

Geç açılma, ana menüde takılma, etkinlik bölgelerine atlarken yaşanan droplanma, geçikme sorunu tamamen antivirüs ve Windows Defender kaynaklı. Tüm bunlar aktif olmadığı halde bu sorunu yaşıyorsan sorun tamamen Windows'tan kaynaklı. Yahu yanlış yapılandırma ya da bozuk ISO dosyasına denk geldin. Ghost Spectre'ye gelince çok kullanışlı ISO doyası düzenliyor, kullanışlı ve özelleştirilebilir seçenekler sunuyor fakat bir zaman sonra normal Windows gibi şişme yapıyor. Ve gecikme sorunu yaşatıyor.

@AmongTv bu Windows xlite sürümü yükledim her şey çok güzel ama Windows özeliklerini aç ya da kapat bölümü açılmıyor orada Windows Virtual platforms özelliğini açmam gerek açılmıyor.

Neden? Bende öyle bir sorun yok. Ayrıca "Windows Virtual platforms özelliğini açmam gerek" demişsin ne için kullanıyorsun? GameLoop için o özelliği kapalı kullandığımda daha fazla performans alıyorum açınca sapıtıyor emülatör... Sanallaştırmayı BIOS'tan aktif etmen yeterli.

@AmongTv Windows hypervisor platform bunu açınca oyun bende tapletten daha akıcı oluyor bu Windows'ta özellikler bölümü açılmıyor.

Dostum yanlış bilgi vermek istemem ama o sanal makine kullanımı için olmalıydı yanlış hatırlamıyorsam. BIOS'tan sanallaştırmayı açarsan oyun yağ gibi akıcı olur.

@empire29 güzel kardeşim o dediklerinin hepsini denedim rem 4x8 32 GB yani Windows 10'da denedim 11 de denedim şu an RAM yükselme sorununu çözdüm fakat maç atarken etkinliğe atladığım zaman pencere donuyor oyun penceresi ve ekrana yanıt vermiyor pubg Mobile bekle ya da kapat seçenekleri geliyor o esnada mouse'umu yan ekrana götürüp masaüstüne sağ tıklayıp yenile dediğimde donma çözülüyor oyun devam ediyor teşekkürler
Hocam Ram kullanımı bende de sürekli artıyor. Ben genelde modlanmış vwindows 11 kullanıyordum. onda böyle sorun yoktu. Şimdo norlam windows 11 de %30 la başlayan kullanım 5 dk sonra %100 e ulaşıyor. Sorunu nasıl çözdünüz acaba.

Hocam Ram kullanımı bende de sürekli artıyor. Ben genelde modlanmış vwindows 11 kullanıyordum. onda böyle sorun yoktu. Şimdo norlam windows 11 de %30 la başlayan kullanım 5 dk sonra %100 e ulaşıyor. Sorunu nasıl çözdünüz acaba.
Aynı sorun bendede var, modlu modsuz w10'da yaşıyorum. Siz çözebildiniz mi acaba hocam. 3.6 sürümüyle iyice arttı bu sorun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı