Rehber GameLoop'ta PUBGM 120 FPS yapma

Hocam PUBG Mobile'i normalde mobilden oynuyordum ama emulatörden oynayayım dedim. biraz uğraştım ama oyun nedense 120'yi geçtim 90 FPS sabit bile vermiyor sebebi neden olabilir?

Sistem:
RTX 4070.
Ryzen 5 7500F.
16 GB 5200 MHz RAM.
SSD'de kurulu.
Bu sistemde 90 FPS'i bile geçmemesi saçma, muhtemelen birşeyleri yanlış yapmışsınızdır. Eğer herşey doğruysa "sanallaştırma"nın açık olduğundan emin misiniz?

İşime yaradı, eline sağlık. GameLoop başlatılamadı hatası için kısayol oluşturun ve bunu yazıp enterlayın direk oluyor.
  • "C:\Program Files\TxGameAssistant\ui\AndroidEmulatorEn.exe" -VM 100
Konuda bulunuyordu ancak bilgi için teşekkürler.

Bu sistemde 90 FPS'i bile geçmemesi saçma, muhtemelen bir şeyleri yanlış yapmışsınızdır. Eğer her şey doğruysa "sanallaştırma"nın açık olduğundan emin misiniz?

Evet her şeyi doğru yaptım sanallaştırmada açık ama tekrar bir bakacağım bilgisayara dün format attım bu yüzden bakalım performans farkı olacak mı?

Bir ihtimal evet, en azından artış olabilir.

Hocam sorunu anladım herhalde format attım bilgisayara driverları falan yükledikten sonra ilk işim PUBG Mobile'i yükleyip denemek oldu oyunu açtım baktım performans normal hani çok kalabalık olunca falan gene 50 60 FPS oluyor ama önceki gibi 90 FPS'i bile zor görmüyorum genelde 90 üstü alıyorum sonrasında dedim NVIDIA Denetim Masası ayarlarını yapayım dedim oyundan çıktım ayarları yapıp tekrar girdim bir baktım oyun eski haline döndü FPS düşmesi yiyordum FPS 90'ı zorluyor falan ayarları tekrar sıfırlayınca baktım performans düzeliyor anlamadım gitti.

Herkese iyi sosyaller!

Bildiğiniz üzere yakın zamanda PUBG Mobile'ye gelen 3.2 güncellemesiyle birlikte artık 120 FPS mümkün, ancak bazı sistemlerde 120 FPS seçeneği mevcut değil, bunu manuel olarak yapmamız gerekiyor, başlayalım;

1. GameLoop'u açın ardından: ayarlar -> model sekmesine gelin ve "özelleştirme" butonunu seçtikten sonra soldaki kutucuğa Samsung, sağdaki kutucuğa ise SM-X910 yazın.
    dikkat: bu adımları doğru bir şekilde yaptığınızdan emin olun.
  2. Ayarları kaydedip GameLoop'u tamamen kapatın. (Görev Yöneticisi'nden arkada çalışıp çalışmadığını kontrol edin.)
  3. Şimdi masaüstünde bulunan GameLoop kısayoluna sağ tıklayıp "dosya konumunu aç" butonuna tıklayın, ardından bir alt klasöre inin (C:\program Files\TxGameAssistant) ve UI klasörüne tıklayın.
    not: UI klasörünü bulmak için bir alt klasöre girmeniz gerekir.
  4. UI klasöründe bulunan "AndroidEmulatorEn.exe" adlı uygulamaya sağ tıklayıp "kısayol oluştur" butonuna tıklayarak masaüstüne klasör oluşturun.
  5. Ardından masaüstüne gelin ve oluşturduğunuz kısayola sağ tıklayıp "özellikler" butonuna basın ve "hedef" kutucuğuna -VM100 yazın (-VM100 yazmadan önce bir boşluk bırakıp öyle yazın.) Ve "uygula" butonuna basıp kaydedip kapatın:

alternatif: daha basit bir şekilde kısayol oluşturmak için masaüstündeyken sağ tıklayıp yeni -> kısayol butonuna basın ve çıkan kutucuğa şu klasörü yazıp enterlayın:
    Kod:
    "C:\Program Files\TxGameAssistant\ui\AndroidEmulatorEn.exe" -VM 100
    dikkat: bu varsayılan olarak GameLoop'un kurulduğu klasördür, GameLoop'u farklı bir yere kurduysanız o klasör adresini kopyalamanız gerekir.
  6. Şimdi kısayola çift tıklayın ve açılmasını bekleyin, açıldıktan sonra PUBG Mobile'ye tıklayın, çıkan uyarı ekranında "iptal" butonuna basın:
  7. PUBG Mobile açıldıktan sonra ayarlar -> grafikler bölümüne gelin ve akıcı - Ultra aşırı seçeneğini seçin:

İşlem bu kadardı, artık 120 FPS'in tadını çıkarabilirsiniz!

Tüm yazılar bana aittir. :)

Bir sorunuz varsa mesaj atmaktan çekinmeyin.

Merhaba hocam konuyu hortlatıyorum ama HDR 120 yapmanın bir yolu var mı programsız bir de sistemim iyi ama takılmalar oluyor baya nedeni ne olabilir?

Son düzenleme:
Sistem bilgisini yazar mısınız? HDR 120 yapabileceğinizi sanmıyorum çünkü PUBG bunu desteklemiyor.

HDR 120'yi esdosya kullanarak yapabiliyoruz YouTube'dan araştırıp denedim oldu ama her türlü minimuma inse bile takılmalar oluyor onu duzeltemedim özellikle adamlarla çatışırken sapıtıyor sistemim: R 5 5600X 4060 Ti 16 GB RAM.

HDR 120'yi esdosya kullanarak yapabiliyoruz YouTube'dan araştırıp denedim oldu ama her türlü minimuma inse bile takılmalar oluyor onu duzeltemedim sistemim: R 5 5600X 4060 Ti 16 GB RAM.
Anladım, normal şartlarda elbette takılmaların olmaması gerekiyor ancak bir emülatör üzerinden oynuyorsunuz, bu yüzden hiçbir zaman tam verim alamazsınız. Yine de, kaç saniye veya dakikada bir takılıyor? Ayrıca işlemci sanallaştırması açık mı?

Anladım, normal şartlarda elbette takılmaların olmaması gerekiyor ancak bir emülatör üzerinden oynuyorsunuz, bu yüzden hiçbir zaman tam verim alamazsınız. Yine de, kaç saniye veya dakikada bir takılıyor? Ayrıca işlemci sanallaştırması açık mı?

Takılma genel anlamda sadece çatısmada oluyor sanallaştırma açık olmadan önce dakika başı oluyordu ama açtıktan sonra bayağı azaldı sadece çatısmalarda giriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı