Gamepad tavsiyesi

Oyuncu Genç

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayar için gamepad almak istiyorum. Ağırlıklı konsoldan gelen aksiyon-RPG oyunlarını oynamayı düşünüyorum gamepad ile. Xbox 9. nesil ile DualSense arasında kaldım. Bir de anladığım kadarıyla DualSense stoklarında sorunlar var, normal fiyatı olan 1300 TL makul gibi ama o fiyattan hiçbir yerde bulamadım. O fiyatlara stoka girer mi sizce? Hangisini tavsiye edersiniz? Şimdiden herkese teşekkürler.

Konu bilgisayar olmasa da XBOX derdim ama özellikle Windows için ekstra olarak XBOX diyorum. İki kolu da kullandım. Açıkçası 'benim için' ergonomi ve kullanış olarak XBOX controller fersah fersah önde. Joystick'lerin asimetrik duruşu kullanımda simetriklik sağlıyor. Dualsense'in sol ana joystick'i çok uzakta kalıyor ve kolun kendisi de sağ-sol uzunluğu bakımından gereksiz uzun. Bu durum bence kolu hantallaştırıyor. XBOX kolu ile 7-8 saat kullanımlara parmaklarım ağrımadan çok rahat çıkabiliyorum. İlk kullandığımda da hiçbir ağrım olmamıştı ama Dualsense'de sol baş parmağım 1 saatin sonunda ciddi ağrımaya başlıyor. Tabi bu alışma meselesi olabilir ama ikisine de alışma olarak bakarsam yine XBOX kolu daha öne çıkıyor benim için.

Not: Bu yazdıklarım benim deneyimlerimdir. Herkesin kendi fikri olabilir. Benimkiler mutlak doğruluk içermez. Kol savaşı muhabbetine sokmayın beni.

Aktif olarak F710 ve DualSense kullanıyorum. F710'ü ağırlıklı olarak yarış oyunlarında kullanıyorum, zira sürekli olarak hassas ayarlamalar yapmam gerektiği için XBOX benzeri kol olan F710 çok daha ergonomik hissettiriyor. DualSense ise Aksiyon-RPG oyunlarında tercih ediyorum. Haptic Feedback ve Adaptive Trigger olayı için üçüncü parti bir yazılım olan DSX'e ihtiyacın var. Kullanması biraz zor geldi bana, her şeyi manuel olarak ayarlamak zorunda olman biraz angarya gibi geliyor. Ancak sonuç olarak özelliklerinden faydalanabiliyorsun. Ayrıca sanki DualSense biraz fazla geniş bir kontrolcü.
Stok sorunları ile alakalı bir bilgim yok. Ancak Teknosa'dan 1499TL'ye almamın ertesi günü arayıp stoklarında sorun olduğunu ve ne kadar bekleyeceğimin belli olmadığında bahsettiler. İptal edip Amazon'dan 1499TL'ye bulabildim. Kısa süre içerisinde bu fiyatın altına ineceğini düşünmüyorum. İndirim beklerken bindirimle karşılaşabilirsin. Uygun gördüğün an satın almanı öneririm.

Yorumlar için teşekkür ediyorum. Ayrıca diğer kolları soracaktım da sağ olsun bazı arkadaşlar bahsetmiş ben sormadan. F710 tavsiye eder misiniz? Monster'ın kolları varmış onu tavsiye eder misiniz? Xbox aradaki fiyat farkına değer mi sizce?

Yorumlar için teşekkür ediyorum. Ayrıca diğer kolları soracaktım da sağ olsun bazı arkadaşlar bahsetmiş ben sormadan. F710 tavsiye eder misiniz? Monster'ın kolları varmış onu tavsiye eder misiniz? Xbox aradaki fiyat farkına değer mi sizce?
F710 kullanmaya başlayalı 1 buçuk yıl civarı oldu. Şikayet edilecek tek yanı, ara ara bağlantının zayıflaması. Onu da kutu içeriğine dongle ile kullanman için bir uzatma kablosu koyarak çözmüşler. Oyun oynayacağım zaman dongle'ı kendime biraz yaklaştırıyorum ne olur ne olmaz diye. Kesinlikle f/p odaklı bir ürün, pişman olmazsın F710 ile

DualSense kullandıktan sonra F710 giriş seviyesi gibi geliyor.
Hocam kesinlikle katılmıyorum. Bu biraz kişisel bir durum çünkü. Ben yarış oyunlarında DualSense ile hiç rahat hissetmiyorum mesela. Öte yandan, o geniş triggerlar rpg aksiyon oyunlarında harika hissettiriyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı