Rehber Gamepad Tier list

Onun Ultimate ile pek ilgisi yok, şekli aynı sadece ve 2.4GHz ile çalışıyor. Ama kötü bir gamepad değil. Ultimate ergonomik olarak çok iyi, elde çok rahat duruyor, bunun da şekli aynı. 2.4GHz'nin de Bluetooth ile kıyasla çok daha gecikmesiz ve tepkili bir bağlantı yöntemi olduğu kesin. S Tier yapardım ben titreşimi DualSense ve Series X Controller gibi cihazlar kadar iyi olmasa da açığını 2.4GHz ile kapattığından. Ama hall effect gibi Ultimate'i gerçek anlamda ultimate yapan özellikleri eksik işte.

Bu cihazı da çok sık kullanıyorum ben: M30 Bluetooth gamepad | 8BitDo

Layout nedeniyle benzersiz ve evde şu anda 10'dan fazla gamepad var, Logitech'ler, Sony'ler, Nintendo'lar, SteelSeries'ler, 8BitDo'lar, Razer'lar var. Bu hepsi içinde en iyi d-pad olan gamepad. d-pad kullanacağım oyunlarda bunu kullanıyorum.
 
@Mr. DarkTech hocam listenizi görüp Amazon'dan bir adet "8bitdo Ultimate C Wireless" modelini sipariş verdim. Normal Ultimate modelinden "dock" ve "back paddle" farkı var diye gördüm internette. Sizin görüşünüz nedir bu cihaz hakkında? Her şey dahil 1100₺'ye mâl oldu. Fiyat/performans açısından değerlendirme şansınız varsa çok memnun olurum. Ayrıyeten konu ve emeğiniz için de teşekkürler.

Gayet güzel bir cihaz. Güzel fiyata almışsın, hayırlı olsun.
 
Yeni nesil Dualsense'de analog kayması yaşamasam da bir süre o bahsettiğim tetik tuşlarındaki kronik problemi yaşadım. Sağ tetik tuşundan yay gıcırdaması sesi geliyordu ve daha hassastı. Bir ara Spider- Man'e girdiğimde de adaptive triggers aktif olurken rahatsız edici bir ses yapmıştı fakat adaptive triggers aktif olduktan sonra düzeldi problemim. Yine de internetten araştırdığımda Dualshock 4'den beri bu problemin olduğunu görmek rahatsız etti. WD- 40 ile problemini çözen çok fazla insan var.
Kanka sen pcde adaptive triggersi nasıl açıyorsun bendede dualsense 5 var Elden Ring için ya da Uncharted için açmayı düşünüyorum.

Neden 2 tane Xbox 360 orijinal var?
 
Kanka sen PC'de adaptive triggersi nasıl açıyorsun bende de DualSense 5 var Elden Ring için ya da Uncharted için açmayı düşünüyorum.

Neden 2 tane Xbox 360 orijinal var?

DSX yazılımını kullanabilirsin.
 
Kanka sen pcde adaptive triggersi nasıl açıyorsun? Bende de Dualsense var, Elden Ring için ya da Uncharted için açmayı düşünüyorum.
Destekli oyunlarda otomatik olarak açılıyor. Desteklemeyen oyunlarda kendin el ile DSX yazılımı ile ekleyebilirsin.
 
@Mr. DarkTech Hocam, kolu şimdi aldım fakat kablolu olarak bir türlü çalıştıramadım. Kablosuz olarak çalıştırıyorum fakat gamepad tester sitesinde ölü bölge bakma yeri çıkmıyor nedense.
1685613125145.png
 
Son düzenleme:
Birçok oyunda destek var.
PS5'de Dualsense özelliklerini destekleyen her oyun PC'de de desteklemiyor hocam. Firmaların PC içinde ayrı olarak eklemesi lazım o özelliği.
Hangi oyunlarda destek var?
Alttaki sitede aşağı kaydırınca bir tablo göreceksin. Star Wars Jedi Survivor ile başlıyor şu anda o tablo. Haptic Feedback ve Adaptive Triggers diye ayırmış tabloda. Yeşil olanlar o özelliği destekliyor, kırmızı olanlar desteklemiyor.
 
PS5'te DualSense özelliklerini destekleyen her oyun PC'de de desteklemiyor hocam. Firmaların PC içinde ayrı olarak eklemesi lazım o özelliği.

Alttaki sitede aşağı kaydırınca bir tablo göreceksin. Star Wars Jedi survivor ile başlıyor şu anda o tablo. Haptic feedback ve adaptive triggers diye ayırmış tabloda. Yeşil olanlar o özelliği destekliyor, kırmızı olanlar desteklemiyor.

Hayır benim kast ettiğim kontrolcünün desteğiydi. Tetiklerin değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı