Gamepower 23.6" 1ms 144 Hz FreeSync vs Acer 23.6 4ms 144 Hz FreeSync

@whellstruck

Kilopat
Katılım
8 Mart 2017
Mesajlar
233
Çözümler
2
Yer
Bursa
Gamepower 1ms 144 Hz Freesync içi Samsung VA Panel monitor mü alınmalı?

Yoksa Acer 4ms 144 Hz Freesync VA Panel monitor mü alınmalı?

Dostlar bir arkadaşım 1-2 saaten fazla oynayacaksan kesinlikle TN panel almalısın dedi. Neden dedim CS'den örnek verdi CS'de sağ sol yapınca o an bulanıklık oluşuyormuş VA panelde ve ben fark etmesem de o göz yoruyormuş, ne diyorsunuz bu işe?

Not: Ekran kartım RX 580 ve gamepower bildiğim kadarıyla 1ms değil çünkü VA panellerde en az 4ms oluyor diye biliyorum.

Oyun için TN panel mi alınmalı yoksa VA panel mi?

game.jpg
acer1.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için TN panel almanız daha mantıklı, TN Panel tepki süresinde çok başarılıdır. VA Panel ise Tepki süresinden çok Renk konusunda başarılıdır.

Kusursuz bir Oyun Deneyimi için TN. Günlük şeyler, tasarım ve çizim, arada sırada küçük süreli oyunlar için VA seçebilirsiniz.
 
Tasarım gibi durumlarda VA değil İPS seçilir. VA paneller Curved olur ve çizim gibi işlerde uğraşanlar bu tarz panel kullanmazlar.
VA panellerde 1 MS mevcut, Acer' de 4 ms, Gamepower' da 1 ms gecikme var. Ben Acer modelini kullanıyorum gayet memnunum ancak bir sıkıntısını gördüm da monitörden mi bilmiyorum ama fazladan Alt+Tab yapınca görüntü gidiyor ve geri gelmiyor illa kapatmak zorunda kalıyorum o yüzden pek ellemiyorum.
 
TN panelin gecikme süreleri dışında hiçbir artısı yok. IPS panel varken diğerlerine bakmıyorum bile ama bütçe meselesi bu işler o açıdan VA panelde iş görür. Oyun oynamak iyi güzelde hayatının tamamı oyun mu? Bir diğer konu Gamepower ve monitör nedir ya? Paranızı çöpe atmayın en azından sağlığınız söz konusu olan ürünlerde yapmayın bunu.
 
Sadece rekabetçi oyunlar oynayacaksanız TN paneli yapıştırın. Yalnız ileride tasarım gibi bir fikriniz olursa IPS panele geçerseniz gözleriniz şölen yaşar.
 
Monitör alırken yapılan klasik hata burada yine yapılmış. Piksel tepki süresine göre monitör alınmaz. Hızı belirleyen tek şey yine piksel tepki süresi değildir.

TN panelin gecikme süreleri dışında hiçbir artısı yok.

Aslında o konuda bile pek artısı yok. Bu modellerin neredeyse tamamının giriş gecikmeleri 144 Hz için benzer. 60 Hz için TN önde.

Kusursuz bir Oyun Deneyimi için TN

Kusursuz mu? Oyun oynarken görüntü kalitesine ve renk doğruluğuna bakmadan monitör seçimi yaparsanız, o grafikleri cansız renklerle almanızın bir mantığı kalmaz.

Türkiye şartlarında VA panelden ucuz olsalar neyse diyeceğim...

Bu arada tek amaç adam vurmaksa ucuz olanı alıp geçin.
 
TN Paneller oyun için biçilmiş kaftandır, herkes zaten bunu kabul etmiş durumda neredeyse. Oyun konusunda TN panelin fazla bir rakibi yok.
 
Arkadaşlar şuan acer 5ms 60hz monitorle oynuyorum paneli ne bilmiyorum sırf ms diye çamur gibi ekranda oynamak istemem artık VA panel alacağım galiba.
Tasarım amacım yok oyun oynuyorum.
Bir arkadaşım 1-2 saaten fazla oynayacaksan kesinlikle TN panel almalısın dedi. Neden dedim CS'den örnek verdi CS'de sağ sol yapınca o an bulanıklık oluşuyormuş VA panelde ve ben fark etmesem de o göz yoruyormuş, ne diyorsunuz bu işe? bunun gerçekliği varmı?
Cevap verecek var mı arkadaşlar??
 
Son düzenleme:
Profesyonel bir oyuncu değilsen günde uzun bir süre pc başında geçirmiyorsan yapıcağın en iyi iş sağlını bozmayacak renk kalitesi yüksek bir monitör almalısın. 1ms ile 4-5 ms farkını pek hissetmezsin zaten prof bir oyuncu değilsen. Alacağın monitör birazda oynadığın oyunlara bağlı ve oynadığın oyunlarda ekran kartının performansına bağlı.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı