Çözüldü Gamepower Aether bağlantıları nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nuttertoolz

Kilopat
Katılım
10 Nisan 2019
Mesajlar
266
Çözümler
3
Resimde de görüldüğü üzere kasa ön panelinden 2 ve egzoz fanından 2 adet kablo çıkıyor.
Bu kablolardan hangisi ne kablosudur ? Hangisi nereye takılır ?

 
Çözüm

Şöyleki bu resimde numaralandırdığımiz kablolar üzerinden çözüm şu şekilde:
1. kablo ve 6. kablo PSU'dan çıkan 2 ayrı Molex kablosuna bağlı.
2. ve 4. kablo birbirine bağlı.
3. ve 5. kablo ise bağlı değil.
Bu şekilde hem fan hem ön LED hem kasa üstündeki RGB kontrolcüsü çalisiyor, efekt verilebiliyor.

Şimdi Letgo'daki çocuğa bir daha yazdım. Kendisi İncehesap'tan hazır sistem olarak almış ve Gigabyte B450M S2H anakartıyla ek bir şey almadan, hazır şekilde kullanmış. Bana öyle dedi.
 
Bilgili birisine benzemiyor. Dediğim gibi. O kasanın aydınlatmasını, anakart üzerinden ek bir şey almadan kullanması imkansız. Kasadan kullanıyordur, farkının önemini bilmediği için söylememiştir. Teknik servis bağlantıların nasıl yapılacağını söylemeli.
 

Peki mesela şimdi İncehesap'ı arayacağım, aradığım zaman bu Gigabyte B450M S2H kasa için nasıl yapıldığını sorsam oradan gelecek cevaba göre bir cikarimda bulunabilir miyiz? Çünku az once aradığımda anakartımda ARGB portu yok deyince net bir şey soyleyemiyorum dedi. Ben gene de arayıp benim anakartıma nasıl bağlanacağını sorayım mı? 2 gündür kendimi yüzsüz gibi hissediyorum
 
Kendi anakartınız için sormanız yeterli. Bilgili birisine sorun. Konuştuğunuz kişi kasa üstündeki aydınlatma tuşundan habersiz gibi.
 
Kendi anakartınız için sormanız yeterli. Bilgili birisine sorun. Konuştuğunuz kişi kasa üstündeki aydınlatma tuşundan habersiz gibi.

Hocam yeni bir gelişme yaşandı. Az önce kurcalarken bu numaralandirdiğimiz resimdeki 2 ve 4 numarayı birbirine takmiştim. 2-4'ü birbirinden ayirinca kasa on panel LED'i calist. İ RGB tusu ile renk degistirebiliyorum şu an.

 
Evet, onları da deneyeyim mi?
Aha çözdüm. Ağlayacağım yahu, bu neymış hocam? 3 ve 5'i cikartınca bir şey değismiyor ama 3 ve 5 cıkartıp geri 2 ve 4'u taktim, şu an ikisi de yaniyor.

 
Birkaç durum söyleyeceğim, hepsini de tek tek deneyip sonuçları paylaşın:
  • 3 ile 5 bağlı, 2 ile 4 bağlı değil.
  • 3 ile 5 bağlı değil, 2 ile 4 bağlı.
  • 3 ile 5 de bağlı değil, 2 ile 4 de. En saçması bu ama tepkiyi görmek istiyorum.
Bu 3 durumda; fanın çalışıp çalışmadığını, aydınlatmasının yanıp yanmadığını, öndeki LED'in yanıp yanmadığını, kontrolcünün çalışıp çalışmadığını belirtin.
 
Yemin ediyorum RTX 3090'ı bedava verseler bu kadar mutlu olmam, deneye deneye yilmadan buldum.


Şu an ikisi de çalisiyor ama yine de deniyeyim mi?
 
İkisi de nasıl çalışıyor? Tam olarak bağlantıları nasıl yaptığınızı ve kontrol tuşunun çalışıp çalışmadığını belirtin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…