Çözüldü Gamepower Aether bağlantıları nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nuttertoolz

Hectopat
Resimde de görüldüğü üzere kasa ön panelinden 2 ve egzoz fanından 2 adet kablo çıkıyor.
Bu kablolardan hangisi ne kablosudur ? Hangisi nereye takılır ?

IMG_20210324_202302.jpg
IMG_20210324_201809.jpg

Çözüm
Hocam yüce gönlünüze sığınarak anlamadığımı soyleyebilirim. Acaba resim üzerinde işaretleseniz olur mu? Sabah beri uğrasıyorum, algılamakta güçlük çekiyorum gerçekten.

Bir de dediğiniz şekilde yapınca kasa LED'lerini ve fan LED'leri çalişacak mi yoksa RGB kontrolcusu gerekli mi gene de?

Eki Görüntüle 939464

Şöyleki bu resimde numaralandırdığımiz kablolar üzerinden çözüm şu şekilde:
1. kablo ve 6. kablo PSU'dan çıkan 2 ayrı Molex kablosuna bağlı.
2. ve 4. kablo birbirine bağlı.
3. ve 5. kablo ise bağlı değil.
Bu şekilde hem fan hem ön LED hem kasa üstündeki RGB kontrolcüsü çalisiyor, efekt verilebiliyor.
Şurada işaretlediğim kısımdan bahsediyorum. Öndeki LED'in içine mi giriyor?
Ön paneldeki LED'den neler çıkıyor peki? Tam sayı ve bağlantı tipi verin, fotoğraf daha iyi olur. Eğer ön panelden bir ARGB bağlantı kablosu geliyorsa arkadaki fanın ARGB kablosu ona takılacak sanırım.

Ben bir video çektim, rica etsem ona bakabilir misiniz? Video 1 Video 2
Ben bir video çektim, rica etsem ona bakabilir misiniz? Video 1 Video 2

IMG_20210324_231100.jpg

IMG_20210324_231100.jpg

Anladım sanırım. O halde şöyle yapın. Demin iki Molex bağlantısını da yapmıştınız değil mi? Yapmadıysanız yapın. Sonra ön panelden gelen iki ARGB kablosunu (dişi ve erkek) arkadaki fanın iki ARGB kablosuna (dişi erkeğe gelecek şekilde) bağlayın. Sanıyorum durum şu:
  • Arka fan:
    • Hem dişi hem de erkek uç ARGB bağlantısı.
    • Güç alması için Molex bağlantısı.
  • Ön panel:
    • Ön panelden gelen çift başlı kablo: LED kontrolcüden geliyor.
      • Kontrolcüye güç vermesi için molex bağlantısı.
      • ARGB bağlantısının kontrolcüye yapılabilmesi için dişi ARGB ucu. (İlginç, çünkü genelde bu görevi erkek ARGB kablosu görür.)
    • Tekli erkek ARGB kablo, ön paneldeki LED için.

Anladım sanırım. O halde şöyle yapın. Demin iki Molex bağlantısını da yapmıştınız değil mi? Yapmadıysanız yapın. Sonra ön panelden gelen iki ARGB kablosunu (dişi ve erkek) arkadaki fanın iki ARGB kablosuna (dişi erkeğe gelecek şekilde) bağlayın. Sanıyorum durum şu:
  • Arka fan:
    • Hem dişi hem de erkek uç ARGB bağlantısı.
    • Güç alması için Molex bağlantısı.
  • Ön panel:
    • Ön panelden gelen çift başlı kablo: LED kontrolcüden geliyor.
      • Kontrolcüye güç vermesi için Molex bağlantısı.
      • ARGB bağlantısının kontrolcüye yapılabilmesi için dişi ARGB ucu. (ilginç, çünkü genelde bu görevi erkek ARGB kablosu görür.)
    • Tekli erkek ARGB kablo, ön paneldeki LED için.

Hocam yüce gönlünüze sığınarak anlamadığımı soyleyebilirim. Acaba resim üzerinde işaretleseniz olur mu? Sabah beri uğrasıyorum, algılamakta güçlük çekiyorum gerçekten.

Bir de dediğiniz şekilde yapınca kasa LED'lerini ve fan LED'leri çalişacak mi yoksa RGB kontrolcusu gerekli mi gene de?

IMG_20210324_233345.jpg

Hem çalışacak hem de gerekecek. Kasa üstündeki kontrolcü aydınlatmayı değiştirmek için ve sanırım devreyi tamamlamada da bir etken. 7. kablo PSU'dan gelen Molex bağlantısı mı? Öyleyse bağlantılar şu şekilde:
  • Güç: 1-6-7. İsterseniz 1 ve 6'yı birbirine bağlamak yerine PSU'dan gelen iki ayrı Molex kablosuna bağlayabilirsiniz.
  • Sonra 4-2.
  • Son olarak 3-5.
Benim anladığım bu. Gamepower'ın resmi sitesinde bu kasa görünmüyor, yayınlamaya üşenmişler sanırım. Satıcıya 3 resimlik, yetersiz bir açıklama bırakmışlar. Biz de deneme yanılma yoluyla çözmeye çalışıyoruz maalesef.

Hem çalışacak hem de gerekecek. Kasa üstündeki kontrolcü aydınlatmayı değiştirmek için ve sanırım devreyi tamamlamada da bir etken. 7. kablo PSU'dan gelen Molex bağlantısı mı? Öyleyse bağlantılar şu şekilde:
  • Güç: 1-6-7. isterseniz 1 ve 6'yı birbirine bağlamak yerine PSU'dan gelen iki ayrı Molex kablosuna bağlayabilirsiniz.
  • Sonra 4-2.
  • Son olarak 3-5.
Benim anladığım bu. Gamepower'ın resmi sitesinde bu kasa görünmüyor, yayınlamaya üşenmişler sanırım. Satıcıya 3 resimlik, yetersiz bir açıklama bırakmışlar. Biz de deneme yanılma yoluyla çözmeye çalışıyoruz maalesef.

Hocam sadece ayırdığınız vakit için bile edeceğim sonsuz teşekkür var, ki oldukça konuya hakimsiniz bana kalırsa ve yazdıklarınıza bakarak. Mahalledeki 3 bilgisayarcıya gittim; üçü de bu kasa RGB değil, sen neyin kafasını yaşiyorsun der gibi bir bakiş attilar😅

Ben bu arada dediğiniz şekilde yaptım ama LED'ler gene çalışmadı. Çok kanser bir kasa, hiç uğraşmayıp atmayı düşünuyorum 😁 Tabii verdiğim para çope gitsin istemem, deneyerek bulabilme şansimiz olsa.

Son olarak RGB kontrolcüsü sürekli kafamı kemiriyor. Bir şans vermeli miyim, sorunu çözer mi sizce?

Sorunun RGB kontrolcüsünden kaynaklandığını düşünmüyorum, çünkü içinde halihazırda bir kontrolcü var. Kasa elimde olsa yapabileceğimi düşünüyorum fakat uzaktan ancak bu kadar oluyor. Kendiniz çözebilirseniz konuya dönmeyi unutmayın, bu sorunu yaşayan pek çok kişi olacaktır çünkü.

Olmadı aldığınız yerle iletişime geçin. Adamlar bu kasayla kim bilir kaç tane hazır sistem montajlamıştır. Kasayı gören, kurcalayan birisi olarak daha iyi anlatabilirler.

Sorunun RGB kontrolcüsünden kaynaklandığını düşünmüyorum, çünkü içinde halihazırda bir kontrolcü var. Kasa elimde olsa yapabileceğimi düşünüyorum fakat uzaktan ancak bu kadar oluyor. Kendiniz çözebilirseniz konuya dönmeyi unutmayın, bu sorunu yaşayan pek çok kişi olacaktır çünkü.

Olmadı aldığınız yerle iletişime geçin. Adamlar bu kasayla kim bilir kaç tane hazır sistem montajlamıştır. Kasayı gören, kurcalayan birisi olarak daha iyi anlatabilirler.

Merhabalar, günaydın. Kasayı 2.el olarak aldım. Letgo'dan aldığım kişinin anakartı Gigabyte B450M S2H, o direkt anakrtına takıp kullanıyormuş. Sordum, bana; anakartında RGB portu yoksa RGB kontrolcusu al, direkt çalisir dedi. Önerebileceğiniz bir model veya link var mıdır, nasıl bir sey alayım?

Bana sizi geçiştirmiş gibi geldi. Çünkü:
Letgo'dan aldığım kişinin anakartı Gigabyte B450M S2H, o direkt anakrtına takıp kullanıyormuş.
Ek bir dönüştürücü almadığı sürece kullanamaz. B450M S2H'de ARGB portu yok, RGB var. İkisi birbirinden farklı.
...anakartında RGB portu yoksa RGB kontrolcusu al, direkt çalisir...
Kasada ARGB kontrolcü zaten mevcut.

Kontrolcü tarafında, bunu önerebilirim. Fanların bağlantısından bir türlü emin olamadığım için kesinlikle çalışacağını söyleyemiyorum maalesef.

Bana sizi geçiştirmiş gibi geldi. Çünkü:

Ek bir dönüştürücü almadığı sürece kullanamaz. B450M S2H'de ARGB portu yok, RGB var. İkisi birbirinden farklı.

Kasada ARGB kontrolcü zaten mevcut.

Kontrolcü tarafında, bunu önerebilirim. Fanların bağlantısından bir türlü emin olamadığım için kesinlikle çalışacağını söyleyemiyorum maalesef.

Hocam az önce İncehesap'la görüştüm, teknik servise bağlandım. Bana dediler ki o kasanin icerisinde kendi kontrolcüsü bulunuyor, eğer herhangi bir oynama yapılmadiysa diğer harici kontrolculerde uyum sağlamayabilir dedi.

...eğer herhangi bir oynama yapılmadiysa diğer harici kontrolculerde uyum sağlamayabilir...
Genel bir cevap vermiş. Bazı kasalardaki aydınlatma bağlantıları 6 pinli gibi standart dışı olabiliyor. Burada bu durum söz konusu değil ama konu başındaki fikrimi devam ettireyim: Kasadaki kontrolcüyü kullanmanız yeterli olmalı.

Teknik servis bağlantıların nasıl yapılacağını söyledi mi? Söylemediyse konuya pek faydası olmadı açıkçası, şu an bilmediğimiz bir şey söylememiş çünkü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı