Benim için başlıca Gamepower, JD, Rampage gibi markaları almama sebepleri şunlar:
1. Bu markaların çoğu ürünü aslında Çin'de markasız olarak üretilip bu "markalar" tarafından üzerine logo basılmış ürünlerdir.
2. Çoğu ürünü kalitesiz. Örneğin JD SSD'ler kopyalamalarda aşırı yavaş, Gamepower Warlock kısa sürede bozuluyor, Rampage'in çoğu kulaklığı 1 seneden sonra bozuluyor. Ben tecrübe etmedim fakat Sosyal'de çokça konu görebilirsiniz ve her 2-3 haftada bir yenisi açılıyor.
3. Gamepower ve Rampage kasaların hava sirkülasyonu rezaletten bile kötüdür. Yani bu kasaları çöpe atsan poşete yazık. Hava sirkülasyonları o kadar kötüdür ki, ön paneli taktığınızda 60 derece olan işlemci 85-90 dereceye çıkıyor. Özellikle de WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR ve CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT gibi mavi ekran hataları kötü hava sirkülasyonundan kaynaklı olabiliyor. Çünkü bileşenler aşırı ısınıyor ve daha fazla dayanamayıp sistemi çökertebiliyor.
4. Güç kaynakları bildiğiniz C4. Bir voltaj dalgalanmasında patlayabilir ve kasanızı hatta evinizi bile yakabilir. En iyi ihtimalle kasanızdaki bir bileşeni bozabilir ki eğer bozarsa o zaman garanti hiçbir şekilde karşılamayacaktır. O yüzden Frisby, Everest, Rampage, Power Boost, Gamepower, Dark, Hiper, TX gibi markaların güç kaynaklarını bedava verseler asla ama asla almayın!
Bu konuda daha detaylı bilgi için:
Güç Kaynağı Satın Alma Rehberi - Technopat
Eski bir rehberdir fakat hala büyük oranda geçerlidir.
5. Bu markaların Türkiye'deki servisleri insanları süründürme politikası uygulamaktadır. Kendi kendine, hiçbir şey yokken, normal kullanılırken bir anda bozulan kulaklığı garantiye gönderdiğinizde "kullanıcı hatası" cevabı alma ihtimaliniz çok yüksek. Kullanıcı hatası demeleri bir kenara, ürünü çoğunlukla ücretli olarak da tamir etmedikleri için zorunlu olarak yenisini almak zorunda kalıyorsunuz ve kısa sürede bu da bozulup servis tarafından "kullanıcı hatası" cevabı gelince o zaman anlıyorsunuz. Fakat verilen paralar çoktan gitmiş oluyor.
Bu yüzden bugün kısa sürede arıza yaptığı forumca bilinen ürünleri kullanıyorsanız burada körü körüne savunmayın. Çünkü bugün savunursunuz, aradan zaman geçtikten sonra konu açarsınız "JD SSD bozuldu" "Gamepower Warlock tuşları basmıyor" "Rampage PSU patladı ekran kartım bozuldu" sonra da biz de "Sana daha önceden bu markayı körü körüne savunmayın demiştik, hani iyiydi?" deyince de "keşke sizi dinleyip para biriktirip Samsung 860 EVO alsaydım" diyip ağlıyorsunuz.
Bu arada kendim bizzat 2013-2014 yıllarında Frisby marka fare kullanmıştım. Logitech M185 model fare kullanıyordum, bir gün halam "eski fare bozuldu bunu aldık" deyip Frisby almış. Bir süre sonra imleç kendi kendine titremeye falan başlamıştı, sapıtmıştı. Öyle yani bu Frisby, Gamepower, Rampage, Everest, Snopy, James Donkey gibi markaların ürünleri. Bir süre sonra sapıtıyor veya bozuluyor. Sonradan bir süre fare olmadan, touchpad ile laptop'umu kullanmıştım. Sonunda A4Tech Bloody V7M alıp kurtulmuştum o olaydan.
Yani Frisby 1 kere kullandım (bir daha elimi bile sürmem), Everest gibi diğer markaları ise hiç kullanmadım. Fakat elimi bile sürmem diyebilirim size. O derece kötüler.