Gamepower, James Donkey, Rampage gibi markalardan neden uzak durulmalı?

Geçen günlerde James Donkey marka bir monitör incelemesi izledim. İnceleyen, monitörün Samsung VA panel kullandığını ve performansının iyi olduğunu anlatıyordu. Tabi ne kadar reklam amaçlı ya da gerçek olduğunu bilmiyorum. Fakat özelliklerine göre fiyatı bayağı bayağı iyidi. (Ayrıca monitörlerde en önemlisi kullanılan panelin markası değil midir? )

James donkley hiç kullanmadım yorum yapamıycam.

Rampage den daha önce mouse aldım kısa ömürlü oldu. mouse pad aldım köşeleri yatmadı kaldırdım çöpe attım. düşün yani mouse pad kenarları yatsın diye geceden ters koydum . ütü bile bastım üstüne yatmadı.

Game power dan "saber mekanik klavye" aldım uzun dönem kullanım da memnunum ancak yazılımına alt taraf RGB yi mutlaka eklemeliler. Klavye den menun kalınca "icarus mouse" aldım. Ondan da gayet memnunum.

Ben Game power markasının bir kaç ürünü hariç gayet kaliteli F/P ürünleri çıkardıgını düşünüyorum. Bir arkadaşım da yeni monitör aldı oda gayet memnun. Keşke 2k monitör falan üretseler de alsak dedim.

Ama olaya ürün bazlı bakmak gerek, marka bazlı değil.
İşte mesele şu ki bunlar birer marka değil. :D Çin'de üretilen markasız ürünlere kendi isim etiketlerini bastırıp, üstüne kar paylarını ekleyip piyasaya sürüyorlar.

Marka olmak sattığın malın arkasında durabilmek, ona gerektiğinde garanti, yazılımsal destek sağlayabilmek ve ürünlerinle ilgili her türlü detaya ulaşabileceğin güzel bir web sitesine sahip olmaktır.
Bunları sağlamayan "markalar" marka değildir.

Her zamanki gibi yığınla boş yorum yapılmış. Şöyle alınmalı böyle alınmamalı denmiş. Gerçek deneyimlerini paylaşan arkadaşlara ve sıkıntılarını neden sonuç çerçevesinde anlatanlara teşekkür ediyorum.

Mesela bana neden LG 4K TV alınmamalı diye sorsalar LG servislerin yanan anakartları değiştirseler bile garanti vermediklerini, anakartın yanma sebebimi bana anlatmadıklarını söylerim.

Bu sorunun cevabını merak eden kardeşime tavsiyem asılsız yorumları görmezden gelmesi, alacağı ürün için ise "şikayetvar" sitesini ziyaret etmesidir. Tabiki param varsa samsung alacağım. Yıllardır piyasada olan bir marka.

Ama bu sitede 1 kişi bile çıkıp eşek james ssd almayın çünkü çok ısınıyor dememiş. Eşek james almayın çünkü adı eşek james demişler.

Gamepower kasalardan uzak durulmalı çünkü adı gamepower olduğu için değil. Kasaların servisi ülkemizde bulunmadığı için de değil. Kasaların hava akımı kötü olduğu için ve malzeme kalitesi düşük seviye olduğu için. Bu da kasada ısınma yaratıyor.

İşte mesele şu ki bunlar birer marka değil. :D Çin'de üretilen markasız ürünlere kendi isim etiketlerini bastırıp, üstüne kar paylarını ekleyip piyasaya sürüyorlar.

Marka olmak sattığın malın arkasında durabilmek, ona gerektiğinde garanti, yazılımsal destek sağlayabilmek ve ürünlerinle ilgili her türlü detaya ulaşabileceğin güzel bir web sitesine sahip olmaktır.
Bunları sağlamayan "markalar" marka değildir.
Şuan kullandığım ürün r90 Orion Red switch klavye. Bu ürünün bir benzeri yok hiç biryerde. Birbirinin kopyası değil. Ayrıca aldığın bütün markaların, ürünleri tamamı Çin de üretiliyor. Bunu artık aşalım ve birşey öğrenmişsiniz, "kendi isim etiketiyle..." diye sürekli aynı laf.

Bu durum bir çok üründe olabilir ama bu durum her marka modelde aynı değil. Söylediğiniz bütün maddeleri Rampage sağlıyor ve şuan klavyem'in yazılım desteği var ve bir çok pahalı marka yazılımlarından iyi. Mesela Steelseries kulaklık yazılımı var halen daha bug'lı düzeltemediler. Kendi web sitesi var ve garanti kapsamında gayet yeterli desteğe sahip, gamepower ve benzeri ürünler hakkında birşey diyemem onların bu tür siteleri ve destekleri olmayabilir. Ama şu önyargı hoş değil.
Rampage'in yaptığını Trust da yapıyor, Steelseries de yapıyor, Logitech de yapıyor.

Bu aldığım klavye ise kendi özgünlüğüne sahip bir klavye. Her markaya aynı önyargı ile yaklaşmak yerine, ürüne göre değerlendirmek daha iyi olur. Diğer markalara baktığınız zaman bir çok sorun ile satılıyorlar. Mesela logitech klavyeleri, bu forumda da çok sayıda sorun yaşayan insan konu açıyor. Yani sizin mantığınıza göre çok pahalıya ürün alıp kazıklanacağız ve yine arıza yapabilen bir ürün alacağız. Ben o yüzden markayı değil ürünü araştırıp alma taraftarıyım herzaman. Aklın yolu birdir çünkü.

@Steelo Buyrun eşi benzeri olmayan klavyeniz:

Bunlar da diğer örnekler:

Alibaba'nın Aliexpress'ten farkı, üreticiyle konuşup pazarlık yapıp, üzerine istediğiniz logoyu veya ismi bastırıp toptan şekilde ürün ürettirip almanızdır.

Hatta bakın Philips'de aynı şekilde geçen sene klavye yaptırmıştı:

Bu markaların klavye, kulaklık gibi çevre birimleri aynı fiyata kaliteli bir markanın olmaması durumunda alınabilir buna bir itirazım yok. Ama bunları da fiyatlarına göre değerlendirmek gerekir. Üst seviye ürünler gibi kaliteli olması beklenmemeli.

Ancak bu Çinli markaların bilhassa güç kaynakları kullanılmamalı. Çünkü hangi kalitede bileşenlerin kullanıldığı ve bugüç kaynakalarının OVP, UVP, OPP, SCP, SIP gibi kritik önem taşıyan korumalarının olup olmadığı muallak.

@Steelo Buyrun eşi benzeri olmayan klavyeniz:

Bunlar da diğer örnekler:

Alibaba'nın Aliexpress'ten farkı, üreticiyle konuşup pazarlık yapıp, üzerine istediğiniz logoyu veya ismi bastırıp toptan şekilde ürün ürettirip almanızdır.

Hatta bakın Philips'de aynı şekilde geçen sene klavye yaptırmıştı:

Bu markaların klavye, kulaklık gibi çevre birimleri aynı fiyata kaliteli bir markanın olmaması durumunda alınabilir buna bir itirazım yok. Ama bunları da fiyatlarına göre değerlendirmek gerekir. Üst seviye ürünler gibi kaliteli olması beklenmemeli.

Ancak bu Çinli markaların bilhassa güç kaynakları kullanılmamalı. Çünkü hangi kalitede bileşenlerin kullanıldığı ve bugüç kaynakalarının OVP, UVP, OPP, SCP, SIP gibi kritik önem taşıyan korumalarının olup olmadığı muallak.
Birşey söylicem alibaba linkinde ki ürün daha iyiymiş he 😀
Aynen zaten klavye, aksesuar dışında bende marka olmayan ürünleri kullanmam. Ama klavye gerçekten iyi, şaşırtıyor insanı. Hani en azından Türkiye de muhattap bulabileceğiniz bir şirket var. Güç kaynağı konusunda zaten şüphe yok ona.

@Steelo Umarım yukarıda anlattıklarımdan sonra Rampage, JD, Gamepower markalarının Çin'de üretilip, kendi isimleri yazan etiketlerinin bastırılıp Türkiye'de satıldığını anlamışsınızdır.

Alibaba'da satılan istediğiniz ürüne ücreti karşılında kendi isim soyisminizi dahi bastırabilirsiniz. Tabi belli bi miktarın üzerinde sipariş verecekseniz.

Screenshot_2020-02-24-21-47-41-597_com.pozitron.hepsiburada.jpg

Evi patlatmanın en kolay yolu

Benim için başlıca Gamepower, JD, Rampage gibi markaları almama sebepleri şunlar:
1. Bu markaların çoğu ürünü aslında Çin'de markasız olarak üretilip bu "markalar" tarafından üzerine logo basılmış ürünlerdir.
2. Çoğu ürünü kalitesiz. Örneğin JD SSD'ler kopyalamalarda aşırı yavaş, Gamepower Warlock kısa sürede bozuluyor, Rampage'in çoğu kulaklığı 1 seneden sonra bozuluyor. Ben tecrübe etmedim fakat Sosyal'de çokça konu görebilirsiniz ve her 2-3 haftada bir yenisi açılıyor.
3. Gamepower ve Rampage kasaların hava sirkülasyonu rezaletten bile kötüdür. Yani bu kasaları çöpe atsan poşete yazık. Hava sirkülasyonları o kadar kötüdür ki, ön paneli taktığınızda 60 derece olan işlemci 85-90 dereceye çıkıyor. Özellikle de WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR ve CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT gibi mavi ekran hataları kötü hava sirkülasyonundan kaynaklı olabiliyor. Çünkü bileşenler aşırı ısınıyor ve daha fazla dayanamayıp sistemi çökertebiliyor.
4. Güç kaynakları bildiğiniz C4. Bir voltaj dalgalanmasında patlayabilir ve kasanızı hatta evinizi bile yakabilir. En iyi ihtimalle kasanızdaki bir bileşeni bozabilir ki eğer bozarsa o zaman garanti hiçbir şekilde karşılamayacaktır. O yüzden Frisby, Everest, Rampage, Power Boost, Gamepower, Dark, Hiper, TX gibi markaların güç kaynaklarını bedava verseler asla ama asla almayın!
Bu konuda daha detaylı bilgi için: Güç Kaynağı Satın Alma Rehberi - Technopat
Eski bir rehberdir fakat hala büyük oranda geçerlidir.
5. Bu markaların Türkiye'deki servisleri insanları süründürme politikası uygulamaktadır. Kendi kendine, hiçbir şey yokken, normal kullanılırken bir anda bozulan kulaklığı garantiye gönderdiğinizde "kullanıcı hatası" cevabı alma ihtimaliniz çok yüksek. Kullanıcı hatası demeleri bir kenara, ürünü çoğunlukla ücretli olarak da tamir etmedikleri için zorunlu olarak yenisini almak zorunda kalıyorsunuz ve kısa sürede bu da bozulup servis tarafından "kullanıcı hatası" cevabı gelince o zaman anlıyorsunuz. Fakat verilen paralar çoktan gitmiş oluyor.
Bu yüzden bugün kısa sürede arıza yaptığı forumca bilinen ürünleri kullanıyorsanız burada körü körüne savunmayın. Çünkü bugün savunursunuz, aradan zaman geçtikten sonra konu açarsınız "JD SSD bozuldu" "Gamepower Warlock tuşları basmıyor" "Rampage PSU patladı ekran kartım bozuldu" sonra da biz de "Sana daha önceden bu markayı körü körüne savunmayın demiştik, hani iyiydi?" deyince de "keşke sizi dinleyip para biriktirip Samsung 860 EVO alsaydım" diyip ağlıyorsunuz.
Bu arada kendim bizzat 2013-2014 yıllarında Frisby marka fare kullanmıştım. Logitech M185 model fare kullanıyordum, bir gün halam "eski fare bozuldu bunu aldık" deyip Frisby almış. Bir süre sonra imleç kendi kendine titremeye falan başlamıştı, sapıtmıştı. Öyle yani bu Frisby, Gamepower, Rampage, Everest, Snopy, James Donkey gibi markaların ürünleri. Bir süre sonra sapıtıyor veya bozuluyor. Sonradan bir süre fare olmadan, touchpad ile laptop'umu kullanmıştım. Sonunda A4Tech Bloody V7M alıp kurtulmuştum o olaydan.
Yani Frisby 1 kere kullandım (bir daha elimi bile sürmem), Everest gibi diğer markaları ise hiç kullanmadım. Fakat elimi bile sürmem diyebilirim size. O derece kötüler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı