Çözüm Gamepower Ogre RGB kronik tuş tutukluğu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Draplyn

Decapat
Katılım
15 Ağustos 2021
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hepinize iyi sosyaller bundan 1.5 yıl önce Gamepower Ogre RGB klavyeyi aldım ve kullanmaya başladıktan 1 ay sonra A tuşu tutukluk yaptı. İlk yazılımsal sandım ve internette araştırmaya koyuldum ve fark ettim ki kronik sorunluymuş. Bu tutukluk yapan tuş herkeste farklılık gösterebiliyormuş, örneğin A, S, D, vb. klavyeyi garantiye verdim sonra elime ulaştı fakat bu sefer W tuşunda aynı sorun vardı. Bu sefer klavyenin üstüne not bırakıp garantiye gene verdim ve bu sefer de S tuşunda problem çıktı. Sonra ise şans eseri karşıma karşıma bir video çıktı videodaki adam klavyenin problemli switchine 1-2 saniye çakmak gazı sıkıyordu. İlk nasıl olur ya desem de son çarem oydu ve denedim. Evet sorunum düzelmişti bende gene aynı şey olur ve insanların klavyesine zarar gelir diye forumda paylaşmamıştım fakat üstünden 1 yıl geçmesine rağmen ne bir tutukluk problemi ne bir switchlerde ses kaybı hiçbir şey olmamıştı. Umarım bu sorunu yaşayan insanlara yardımcı olmuştur. İyi sosyaller.

Bu da eski konum,
 
Hepinize iyi Sosyaller bundan 1.5 yıl önce Gamepower Ogre RGB klavyeyi aldım ve kullanmaya başladıktan 1 ay sonra A tuşu tutukluk yaptı. İlk yazılımsal sandım ve internette araştırmaya koyuldum ve fark ettim ki kronik sorunluymuş. Bu tutukluk yapan tuş herkeste farklılık gösterebiliyormuş, örneğin A, S, D, vb. klavyeyi garantiye verdim sonra elime ulaştı fakat bu sefer W tuşunda aynı sorun vardı. Bu sefer klavyenin üstüne not bırakıp garantiye gene verdim ve bu sefer de S tuşunda problem çıktı. Sonra ise şans eseri karşıma karşıma bir video çıktı videodaki adam klavyenin problemli switchine 1-2 saniye çakmak gazı sıkıyordu. İlk nasıl olur ya desem de son çarem oydu ve denedim. Evet sorunum düzelmişti bende gene aynı şey olur ve insanların klavyesine zarar gelir diye forumda paylaşmamıştım fakat üstünden 1 yıl geçmesine rağmen ne bir tutukluk problemi ne bir Switch'lerde ses kaybı hiçbir şey olmamıştı. Umarım bu sorunu yaşayan insanlara yardımcı olmuştur. İyi Sosyaller.

Bu da eski konum,

Benim de ogre klavyem var ama 2. Elden aldığım için garantisi yok. D tuşum hiç tepki göstermemeye başladı çözüm olarak scrl tuşunun swich iyle havya yardımı ile değiştokuş yaptım. Şu an bir sorun yok ama Denemekten zarar gelmez. Değiştiğim tuşta deneme yapacağım.
 
Benim de ogre klavyem var ama 2. elden aldığım için garantisi yok. D tuşum hiç tepki göstermemeye başladı çözüm olarak scrl tuşunun swich iyle havya yardımı ile değiştokuş yaptım. Şu an bir sorun yok ama denemekten zarar gelmez. Değiştiğim tuşta deneme yapacağım.

Tamamdır hocam geri dönüşünüzü bekliyor olacağım.
 
Yok hocam halen kullanıyorum. Bir sıkıntısı yok.

Ben de aslında temassızlık sorunu yaşayanlar için kontakt temizleme spreyi önerecektim. WD 40'ın yağsız olanı gibi düşünün. Elektrik devrelerini temizlemede kullanılır. Lehimden kırılmıyorsa eğr, switch'in iletken kısımlarının birbirine değdiği yerlerde bence arc gibi pas oluyor bence.

Klavye alacağım da ogre'yi düşünüyordm şu tuş mevzusu yüzünden soğudum. Razer alacaktım, yarın Media Markt 'dan alırım demiştim. Onun da tuş silinme problemi varmış. Mekaniğe döndüm yine. Bir türlü karar veremedim.
 
Ben de aslında temassızlık sorunu yaşayanlar için kontakt temizleme spreyi önerecektim. WD 40'ın yağsız olanı gibi düşünün. Elektrik devrelerini temizlemede kullanılır. Lehimden kırılmıyorsa eğr, Switch'in iletken kısımlarının birbirine değdiği yerlerde bence arc gibi pas oluyor bence.

Klavye alacağım da Ogre'yi düşünüyordm şu tuş mevzusu yüzünden soğudum. Razer alacaktım, yarın MediaMarkt'dan alırım demiştim. Onun da tuş silinme problemi varmış. Mekaniğe döndüm yine. Bir türlü karar veremedim.

Hocam eğer yeni nesil (enterı büyük olan) blue switch olan klavyesinden alırsanız herhangi bir sorun olmuyor fakat red switchlerde kronik bir sorun var.
 
Hocam eğer yeni nesil (enterı büyük olan) Blue Switch olan klavyesinden alırsanız herhangi bir sorun olmuyor fakat red Switch'lerde kronik bir sorun var.

Bence hiçbir şekilde bulaşmasın, bende ogre red versiyonu 2 kez garantiye yolladım. İlki elektrik kesiyordu kablosu değişti. Beş ay sonra tuş basmıyordu gitti swtich değiştirildi geldi. Hala arada basmıyormuş gibi hissediyordum. Sistemi mi komple sattım daha da para ile verseler almam Gamepower.
 

Geri
Yukarı