GameSatış'da dolandırıldım

06/12/2020 tarihinde Maximus service isimli satıcıdan 55 TL'ye CS:GO seçkin hesap satın aldım. Her şey çok güzeldi. Bana hesabın ilk mail adresini de verdi. Ben hesabı aldım ve sıfırdan kurdum. Her şeyini değiştirdim. Yani o hesaba artık benden başka kimse giremezdi. Sonra Steam'den satın alma geçmişine baktım ve CS:GO Prime status Upgrade'i 06/12/2020 tarihinde 77, 50 TL'ye satın aldığını gördüm. Biraz şüphelenmiştim. Yani hesabı bana sattığı gün açmıştı ve aynı günde oyunu Steam üzerinden satın almıştı. Aradan 7 gün geçti ve ben CS:GO'ya girdim. Ekranda seçkin hesap etkin değil yazdığını gördüm ve hemen Steam satın alma geçmişine girdim. Oyunun 06/12/2020 tarihinde satın alındığı karta 13/12/2020 tarihinde iade edildiğini gördüm. Ve hemen ardından Steam ekranımda bir mesaj penceresi açıldı, "bu hesabın dolandırıcılık için kullanılmış olduğu görülmektedir". Yani bana hesabı satan Maximus service isimli satıcı ya bana çalıntı hesap sattı ya da çalıntı kredi kartıyla oyunu aldığı için kartta işlem yapıldı. Kart sahibi para iadesi aldı ve benim satın aldığım oyun hesabımdan gitti. Kendisi bana her türlü sıkıntıda yardımcı olacağını hiçbir problem olmayacağının garantisini verdi ancak şu anda mesajlarıma bile doğru düzgün bakmıyor ve bunun mümkün olamayacağını söylüyor.

3 Kuruş az para vereceğim diye boş yere dolandırılmışsın.

• Satılan hesabın kanıtlanmış bir şekilde geri alınması durumunda mağazanız kapatılır.

• Satış işlemleri mesaj yolu ile site üzerinden yapılmalıdır. Başka bir platform üzerinden konuşarak ( WhatsApp, Discord, Skype vb.) üzerinden yapılan konuşmalar dikkate alınmaz. Tespiti halinde mağazanız kapatılır.

Böyle bir madde var hesap geri alınmamış fakat vaat edilen şey geri alınmış desteğe yaz yardımcı olabilirler. Ayrıca Discord'dan da konuşmuşsunuz bence yardımcı olurlar şansınızı deneyin.
Deneyeceğim hocam ancak üzücü olan şey ise mağazanın 20 den fazla olumlu siparişi olması hiç olumsuz siparişi yok

Bu tarz sitelerde kesinlike satıcı ile bire bir iletişime geçmeyin. Ticaret sitesinin elinde bulunan yazılı kanıtlar olursa her hangi bir durumda dava açma şansınız bile olur. Bunun dışında ticaret sitesi yasal olmayan bir işlem yaptığı için ek olacak ciddi derecede yaptırımlarda bulunur.

Deneyeceğim hocam ancak üzücü olan şey ise mağazanın 20 den fazla olumlu siparişi olması hiç olumsuz siparişi yok
Olumlu sipariş = Ben hesabı verdiğimi onayladım o da aldığını onayladı. Olumlu siparişe aldanmamak lazım. Mesela sizin aldığınız da olumlu sipariş olarak geçti. Yorumlara bakmadın mı?

06/12/2020 tarihinde Maximus service isimli satıcıdan 55 TL'ye CS:GO seçkin hesap satın aldım. Her şey çok güzeldi. Bana hesabın ilk mail adresini de verdi. Ben hesabı aldım ve sıfırdan kurdum. Her şeyini değiştirdim. Yani o hesaba artık benden başka kimse giremezdi. Sonra Steam'den satın alma geçmişine baktım ve CS:GO Prime status Upgrade'i 06/12/2020 tarihinde 77, 50 TL'ye satın aldığını gördüm. Biraz şüphelenmiştim. Yani hesabı bana sattığı gün açmıştı ve aynı günde oyunu Steam üzerinden satın almıştı. Aradan 7 gün geçti ve ben CS:GO'ya girdim. Ekranda seçkin hesap etkin değil yazdığını gördüm ve hemen Steam satın alma geçmişine girdim. Oyunun 06/12/2020 tarihinde satın alındığı karta 13/12/2020 tarihinde iade edildiğini gördüm. Ve hemen ardından Steam ekranımda bir mesaj penceresi açıldı, "bu hesabın dolandırıcılık için kullanılmış olduğu görülmektedir". Yani bana hesabı satan Maximus service isimli satıcı ya bana çalıntı hesap sattı ya da çalıntı kredi kartıyla oyunu aldığı için kartta işlem yapıldı. Kart sahibi para iadesi aldı ve benim satın aldığım oyun hesabımdan gitti. Kendisi bana her türlü sıkıntıda yardımcı olacağını hiçbir problem olmayacağının garantisini verdi ancak şu anda mesajlarıma bile doğru düzgün bakmıyor ve bunun mümkün olamayacağını söylüyor.
Game Satış üzerinden bir Destek Talebi oluşturdum ve gerekli ekran görüntülerini gönderdim. Mesajlarıma cevap vermeyen satıcı talebi yolladıktan birkaç saat sonra, "iade işlemin başlatıldı beklemede kal" diye bir mesaj gönderdi Discord üzerinden. Aklıma takılan bir şey var acaba hala beni oyalamak için mi buradan böyle bir mesaj gönderiyor yoksa gerçekten iade işlemim başlatıldı mı? Çünkü Game Satış üzerinden herhangi bir iade işlemim başlatıldı diye mesaj almadım. Bir de satıcının Mağazasına tıkladığımda ekte verdiğim sayfayla karşılaşıyorum, Game Satış'daki mesaj arayüzünde de mağazanın profil resmi silinmiş. Acaba mağazası mı kapatıldı?

Dosya Ekleri

• sayfa.png
    sayfa.png
    4 KB · Görüntüleme: 89
  • sayfa2.png
    sayfa2.png
    28,6 KB · Görüntüleme: 93
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı