Gaming laptopun şarjını dolu bırakmak zararlı mıdır?

Burki17

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben oyuncu notebook kullanıcısıyım ve bilgisayarımı şarjda kullanıyorum. Kapatacağım zamanda batarya tam olarak 100% de kalmasın diye şarjdan çıkarıp 90-95 seviyelerine getiriyorum. Sonra da tekrar oynayacağım zaman laptopu açmadan %100'e getirip sonra laptopu açıyorum. Size sorum şu ki bilgisayarı tam dolu olarak kapatmak bataryaya şişme gibi ya da hücrelerinde stres gibi sıkıntı yapar mı çünkü o enerji hücrelerde saklı kalıyor ve bilgisayar güç tüketmiyor.

Kullandığınız cihaza göre yazılımları içinde ayar yapabiliyorsunuz, ben ASUS kullanıyorum ve pil bakım modunu açık kullanıyorum. Şarjı %80'e getirdiğinde kesiyor. Aynı şekilde Acer marka laptoplarda da böyle bir özellik var.

Merhaba, ben oyuncu notebook kullanıcısıyım ve bilgisayarımı şarjda kullanıyorum. Kapatacağım zamanda batarya tam olarak 100% de kalmasın diye şarjdan çıkarıp 90-95 seviyelerine getiriyorum. Sonra da tekrar oynayacağım zaman laptopu açmadan %100'e getirip sonra laptopu açıyorum. Size sorum şu ki bilgisayarı tam dolu olarak kapatmak bataryaya şişme gibi ya da hücrelerinde stres gibi sıkıntı yapar mı çünkü o enerji hücrelerde saklı kalıyor ve bilgisayar güç tüketmiyor.

1,5 yıldır tam şarjda kullanıyorum Gaming laptopumu bataryam zarar görmedi. Sadece tecrübelerimde dayanarak söylüyorum bence zarar görmez bataryan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı