Garantiden değişim yapılan işlemci

9600k yerine 9400F mi göndermişler bu kanunen suç muadili ile değişim yapmaları gerek veya üstünü gönderecekler.

Sana i5 serisinin en düşük modelini göndermişler ben olsam THH'ye giderim bu durumu nasıl savunacaklar merak ediyorum.
ben yazarken karışık yazmışım hocam. 9600k geldi fakat adamlar tepsi işlemci olduğu için 9400f kutusu bulabilmişler ve onun içine koymuşlar :))
 
Hem ahlaksızlar hem vizyonsuzlar 9400F yerine 10400F yollasalardı (evet 9400F e göre biraz daha pahalı ama yine de 9700'e göre daha ucuzdur) en azından size üst nesil gönderdik diye "kandırmaya" çalışabilirlerdir, aynı nesilin daha düşüğünü yollamak nedir?

Edit: 9600 göndermişler ben yazarken konu sahibi belirtmiş, ben başta yanlış anlamışım.
 
9600k yerine 9400F mi göndermişler bu kanunen suç muadili ile değişim yapmaları gerek yani 9600k gönderecekler ellerinde yoksa üstünü gönderecekler bu kadar basit.

Sana i5 serisinin en düşük modelini göndermişler ben olsam THH'ye giderim bu durumu nasıl savunacaklar merak ediyorum.

Üstüne üstlük Arena'nın i7 ile değişim yaptığını söylüyorsunuz eğer öyleyse firma i5 gönderdiyse durum daha da vahim Arena'nın ilettiği seri no ile size gelen ürünün seri nosu eşleşmiyor ise derhal yasal haklarınızı kullanın derim.
tüketici hakem heyetine mi başvurmalıyım? süreç hakkında hiç bilgim yok yardımcı olma şansınız var mı?
Hem ahlaksızlar hem vizyonsuzlar 9400F yerine 10400F yollasalardı (evet 9400F e göre biraz daha pahalı ama yine de 9700'e göre daha ucuzdur) en azından size üst nesil gönderdik diye "kandırmaya" çalışabilirlerdir, aynı nesilin daha düşüğünü yollamak nedir?
yok hocam kutu sadece 9400f ve adamlar bana anakartıma uyumlu yollamak zorundalar zaten :)
 
Arkadaşlar herkese iyi Sosyal'ler öncelikle. İlk konum olacak umarım bir yanlışlık yapmamışımdır. Hemen konuya döneyim. Şimdi yaklaşık olarak 2 aydır işlemcim garanti yollarında sürünüyor. İşlemciyi N11'den almıştım i5 9600K olur kendileri. Garanti için oraya yolladım ve 20 iş günü geçtikten sonra ses çıkmayınca adamlardan, doğal olarak kitapçıkta yazan garanti firmasını arayıp görüştüm. Firma bana oradan işlemci gönderilmediğini söyledi ve bende bir hışımla bunlara mesaj attım. Bana işlemcinin tamir işlemi yapılmadan servisten döndüğü oldu. Peşine arena bilgisayara yönlendirdiklerini söylediler. Neyse dedim bende biraz daha bekledim. Bu arena bilgisayarın kontrol sayfası var cercev-e.com diye. Oradan gidişatı takip ederken geçen hafta cuma günü ürünü değiştirdikleri bilgisini gördüm orada. Ürünü i7 9700K ile değiştirmiş teknik servis oradaki kodlarda yazıyordu. Daha sonra N11 firması olan elmacık bilgisayara gönderdiler. Elmacık bilgisayar beni aradı ve bana sıfır kutu i5 9600K gönderildiği yalanını ve onu yollayacaklarını söylediler. Dedim neyse kapalı kutu gelecek en azından kendi modelim de olsa sıkıntı olmaz. Ama dün ürünü kargodan teslim aldım ve işlemci fanlı bir model olan i5 9400F in kutusunda geldi. Seri numarası kontrolünde Intel'in sitesinde de tepsi işlemci olduğunu öğrendim. Bu süreç beni çok yıprattı açıkçası. Firmaya yazdım bu sabah ve inceleme yapacaklarını söylediler yerseniz tabii :) bana öneri ve tavsiyede bulunabilecek birileri vardır umarım.
Değişen neyse onu alman lazım. Aracı burda ondan alıp sana verirken arada gene götürmüş paraları.
 
Garantilik ürünler neden satıcıya gönderilir orasını bir türlü anlamıyorum. Hem süreç uzuyor hem de ürünün kaderi satıcıya emanet edilmis oluyor. Doğrudan distribütöre göndermek süreci hem kısaltıyor hem de daha rahat kontrol edilmesini sağlıyor. Mesela şu an bu mağduriyet hiç yaşanmamış olacaktı. Bu saatten sonra yapılacak tek şey Areena'dan değişim raporu isteyip THH'ye başvurmak eğer Elmacık mı nedir firma hakkınız olan ürünü göndermezse.
 
Garantilik ürünle neden satıcıya gönderilir orasını bir türlü anlamıyorum. Hem süreç uzuyor hem de ürünün kaderi satıcıya emanet edilmis oluyor. Doğrudan distribütöre gönderip süreci hem kısaltıyor hem de daha rahat kontrol edilebiliyor. Mesela şu an bu mağduriyet hiç yaşanmamış olacaktı. Bu saatten sonra yapılacak tek şey Areena'dan değişim raporu isteyip THH'ye başvurmak eğer Elmacık mı nedir firma hakkınız olan ürünü göndermezse.
Hocam zaten ben normalde garanti kağıdında yazan indeks bilgisayarla görüştüm ilk başta. Onlar da bana tedarikçi olmadan gönderemezsiniz dediler. Bende elmacık bilgisayarı araya girdirmek zorunda kaldım ama konu arena bilgisayara nasıl geldi bende bilmiyorum :))
adamların hiçbir yazdığı birbirini tutmuyor. beni aradıkları zaman da ürününüz geldi ve bu ürün gönderilmiş diyorlardı.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20220513_110153_com.dmall.mfandroid.jpg
    Screenshot_20220513_110153_com.dmall.mfandroid.jpg
    62,1 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_20220513_110109_com.dmall.mfandroid.jpg
    Screenshot_20220513_110109_com.dmall.mfandroid.jpg
    92,9 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Sana gelen ürünle ile Arena'nın mailinde ki ürünün seri No'su eşleşmiyor ise

Durumu arena Bilgisayar'a aktar
Ardından satıcıya aktar aynı ürün kodlu seri No'lu ürünü iste hatta gönderilen maili ilet akıllarınca düşük modeli sana kakalayıp i7'ye çökmeye çalışmışlar bunun başka bir izahı yok baktın umursamıyorlar THH'ye git veya avukatın varsa dava aç her şey ortada dostum

Bunun bir hata olduğunu düşünümüyorum çünkü dist stoklarında her şey ortada değişim yapılan ürün seri nosuna kadar kayıtlıdır ve nereye gönderildi yazar bakalım satıcı ne diyecek maili görünce hakkınızı arayın

Arena'yı tebrik ederim elimizde 9600k yok deyip para iadesi yapmamış ürünün üstüyle değiştirmiş helal olsun.
ben yazarken karışık yazmışım hocam. 9600k geldi fakat adamlar tepsi işlemci olduğu için 9400f kutusu bulabilmişler ve onun içine koymuşlar :))
Bunu görmedim bak gelen ürün 9600k ise tamam o zaman ürünün muadili gelmiş elinize ama bu işten çok kıllandım açıkcası bu firmalardan ürün almam bir daha tercih etmem dist 9700k gönderiyor ama firma 9600k gönderiyor ilginç
 
gelişimlerden haberdar edicem. Elmacık iki kelimede bir yalan söyleyerek göz ardı ettiğim şeylerin üstüne gitmeye kendi zorladı.

herkese merhaba. 6 aylık sürecin sonunda tüketici hakem heyeti beni suçlu buldu maalesef. bende Allah belanızı versin diyerek itiraz etmeyip işlemciyi kullanmaya başladım. 🥴
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı