Garantisi bitmeden tüm sistemi servise yollamak mantıklı mı?

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Arkadaşlar ben 2016 Ağustos ayında sistem topladım. Şimdi diyorum ki 2018 Ağustos'ta işlemci ve sonradan almış olduğum +8GB RAM hariç tüm bileşenlerin garantileri bitecek. Bunları bitmeden garantiye yollamak sizce mantıklı mı? Yani bir portunda bir yerinde arıza var ise. Servis gerekli kontrolleri yapar değil mi? Bir de Anakart CPU pin koruyucuyu nasıl takacağım takmazsam bir şey olur mu? Çünkü geçen defa takacağım diye pinleri yamulttum da.

Aldığın yer sorun ne diye soracak? Hatta onlar orada sorun ne ise öncelikle bir bakacaklar. Eğer sistemde sorun olmadığına emin isen gerek yok.
Valla açıkçası ekran kartı CW'li bi kere gitti geldi ama değişim çıkmadı videolu falan yollayacağım. İşlemci, RAM kısmında böyle tuhaf bir cızırtı geliyor ama anlam veremedim. HDD'de ses var rahatsız edici bir ses lakin verileri yedekleyecek bir yerim olmadığı için gönderemedim.

@Jira İşlemci soket korumasını nasıl takacağım? Geçen defa pinleri yamultmuştum takacağım diye.

Valla açıkçası ekran kartı CW'li bi kere gitti geldi ama değişim çıkmadı videolu falan yollayacağım. İşlemci, RAM kısmında böyle tuhaf bir cızırtı geliyor ama anlam veremedim. HDD'de ses var rahatsız edici bir ses lakin verileri yedekleyecek bir yerim olmadığı için gönderemedim.

@Jira İşlemci soket korumasını nasıl takacağım? Geçen defa pinleri yamultmuştum takacağım diye.

Ram kısmından gelen cızırtı Coil Whine gibi mi? Bu sebepten yollayabilirsiniz. HDD sesi doğal sesi olmadığına emin misiniz? Bunun dışında sağlam ürünü yollamanızı tavsiye etmem. Bir çok kişinin ürününde ufak bir arızadan sağlam yollanıp hasarlı gelen ürün durumu gördüm.

Benim RX 470 de de bulunuyor CW. Fakat yüksek FPS alınca ötmeye başlıyor. Oyunun siyah ekran da iken 6000+ FPS almam lazım. :D

Benim RX 470 de de bulunuyor CW. Fakat yüksek FPS alınca ötmeye başlıyor. Oyunun siyah ekran da iken 6000+ FPS almam lazım. :D
Benim de ETS2'de 700-800 FPS alınca oluyor.

Ram kısmından gelen cızırtı Coil Whine gibi mi? Bu sebepten yollayabilirsiniz. HDD sesi doğal sesi olmadığına emin misiniz? Bunun dışında sağlam ürünü yollamanızı tavsiye etmem. Bir çok kişinin ürününde ufak bir arızadan sağlam yollanıp hasarlı gelen ürün durumu gördüm.
Evet CW gibi. HDD sesi doğal değil metali bildiğiniz sürtüyormuşsunuz gibi ses geliyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı